ШОЈГУ САОПШТИО: Мало је недостајало да Русија више не постоји…

ШОЈГУ САОПШТИО: Мало је недостајало да Русија више не постоји…

12 октобра 2019

Руски министар одбране Сергеј Шојгу у интервјуу од 22. септембра 2019: Дуго нисмо разумели суштинску природу онога што се дешава око нас.

Да је ​​Запад наставио да се понаша онако како је почео да се понаша за време Горбачова – да је одржао сва своја обећања, да није померао НАТО све ближе нашим границама, да није проширио свој утицај на наше суседе и да се није умешао у унутрашње ствари наше земље – чини ми се да би запад на крају успео у свему.Успели би да постигну циљ који су себи поставили, а то је уништење и поробљавање наше земље, као што је Запад учинио бившим совјетским републикама.

Процес опоравка нашег здравог разума почео је 1999. године. Од тог тренутка, са тешкоћом смо се борили за све што нам је вредно не бисмо ли на крају дошли до ситуације у којој је свет ипак престао да буде униполаран. А Запад, наравно, није нимало срећан због тога. Он улаже све напоре како би за себе повратио монопол утицаја у свету.

Неки сматрају да је широко распрострањено противљење Русије почело пре само пет година – са Украјином и Kримом. Али греше. Препоручио бих детаљно сећање на оно што се дешавало деведесетих, 2008., 2013. године. Kакве су се све бесмислиЦе говориле и писале о нама док смо се припремали за Олимпијске игре у Сочију! А то никако није била само манифестација медијског рата.

Не желим да улазим у детаље. Али са мог становишта, значај онога што се дешава је следећи: Запад је одавно створио обрасце и алгоритме за свргавање легитимне власти у било којој земљи коју сматра непослушном.Наравно, све се то ради под транспарентом ширења демократије. Па, у којој се то земљи, у коју су „довели демократију“ та демократија укоренила: у Ираку, Авганистану или Либији? Или у бившој Југославији која је „демократским“ бомбардовањем 1999. године присилно растављена на шест земаља? Једноставно можете да заборавите на суверенитет и независност након било које америчке интервенције. И да ли је ико изненађен чињеницом да већина нафтних поља у тој истој Либији припада америчким компанијама или компанијама под америчком контролом?

Наше западне колеге воле да оптужују Русију за вођење неке врсте “хибридног рата.” Али морам да истакнем да је сам Запад тај који води праве хибридне ратове. Тренутно, на пример, напуштајући Авганистан у стању полу-девастације, Американци марљиво праве нереде у Венецуели, наравно у циљу „тријумфа демократије“!

(Wебтрибуне.рс)

KOMENTARI9 коментара

 1. petrovgrad says:

  Dobro jutro Kolumbo, što su bombardovali Jugoslaviju 99. nego im je bila vojna vežba za Rusiju.Šta ih je odvratilo ako ne strah od nekog pijanog generala da ne pritisne crveno dugme ili onako pijan obori nešto sa komandnog stola. Za vreme pijendure Jelcina nisu se tako bribližili Rusiji.

  • padre says:

   Razboriti Ameri uplašili se nekog pijanog Rusa, pa su malo usporili u sveopšte dobro, to si hteo da kažeš?

  • теоретичар says:

   Петровграде и падре - ја сам мало приглуп и нисам разумео ни један ваш коментар. А пошто ја у себи мислим да сам јако паметан, то ме страшно нервира. Ето, понекад и признам. Прво нисам разумео петровградову мисао а онда још мање падретово разјашњење. Сад сам ко у магли. Часна реч, никако не могу да ухватим пијаног генерала а још мање да га повежем са неким уништењем и страхом. Код петровграда ми Јелцињ изгледа као невинашце а код падреа амери који су застали на неком путу у свеопште добро због неког пијаног генерала, изгледају као позитивне заустављене револуционарне снаге. А не могу да упростим схватање када су оба коментара краткозначна. Ај добри људи, помаште браћо! Ја сам знао да бројим од десет уназад са годин дана а да множим до један са две године. Не наглас, али то не мења ништа. Знање је знање. Сав сам геније, али то било кад сам био мали. Данас ми мало теже иде од руке да схватим савремену математику.

   • Slobodanka says:

    Једноставно је. "Петрвоград" је дао савет-решење Шојгуу. Културног, лепо васпитаног и паметног русијског генерала (министра одбране, председника, итд.) Амери се сигурно не боје. Али боје се лудо пијаног. Више вреди лудо-пијан Рус па макар био и приглуп или са неком другом озбиљном маном.

 2. Velika Metla says:

  Сунцетижарко,па да ли је могуће да је мој отац с 4 разреда Основне школе био свеснији и трезвенији од руских државника? Срамота за Русију! Огромна срамота. И ко вам може веровати да ви нећете поновити исту грешку,јер ми се чини да ни сада нисте ништа научили из претходних грешака? Дозвољавате да вам у држви ровари све и свако,од "НВО"па до свакаквих шпијуна и штеточина. Дај БРЕЕЕ....,мало више одлучности.

  • Nikanor says:

   Velika metla, izgleda da ti nisi pročitao šta o dešavanju u Rusiji za vreme vlasti Borisa Jeljcina piše dugogodišnji izveštač iz Moskve Đorđe Milošević. Jeljcin je bio američki čovek, o svemu se dogovarao s njima, a desna ruka mu je bio ministar inostranih poslova Andrej Kozirjev, još odaniji SAD. Znaš li gde danas živi Andrej Kozirjev? U Majamiju. I najžešći je protivnik Vladimiru Putinu. Znaš li za čiju kompaniju radi? Milana Panića, budaletine koga su Amerikanci uvalili Srbiji, kao štu su uostalom uvalili i Miloševića i one koji su ga nasledili pa svi rade za njihove interese sve do danas. Ukucaj u Gugl pretragu tekst ” Povratak Andreja Kozirjeva” pa pročitaj članak. Sve što je Sergej Šojgu o situaciji u kojoj se Rusija nalazila pre dolaska na vlast Vladimira Putina opisano je u tom članku. O stanju u državama u kojima je "uvođena demokratija" od strane Zapada znaju i vrapci na grani. Ni u jednoj državi u kojoj su oni uspostavljali demokratiju više nema ni države ni demokratije, već samo haosa, bezvlašća ili tiranije nametnutih vođa, a najviše gladi. Kakav su starndard imali stanovnici Libije za vreme vladavine Gadafija u odnosu na današnji? Đaci i studenti su imali besplatno školovanje a sam Gadafi je stanovao pod šatorom, izjavljujući da će tako biti sve dok i poslednjem stanovniku Libije ne obezbedi krov nad glavom. Kakav standard su imali stanovnici Sirije pre dolaska uterivača demokratije? Zna li iko koliko hiljada stanovnika Sirije je izgubilo život, dok se broj gradova koji nisu razoreni do temelja mogu izbrojati na prstima jedne ruke. Koliko desetina godina će nakon prestanka užasa u Siriji trebati da se izgradi sve što je uništeno? Možda će biti malo i stotinu godina.

 3. milorad2 says:

  ima lek za širenje američke "demokratije". Odma bez pardona i razmišljanja exponente unutar zemlje, NVO trolove, ama SVE koji su umešani u deljenje para koje u koferima donose sa zapada ali odma da pojede mrak.Biće potrebno stvaranje specijalnih snaga sa izuzetnim iznad ustavnim ovlašćenjima i velkom selekcijom i tajnošću a i postrojenja za tako nešto ali ti ljudi nisu zsalužili ni sudjenje ni presudu, samo ih skloniti negde i zaboraviti ključ. Gvantanamo je svima recept kako to amerikanci rade sa nepodobnima:)Samo ih treba iskopirati.IZDAJA koju takve oportunističke grupe razbojnika sa državljanstvom (jedna od obaveznih zakonskih mera je oduzimanje državljanstva momentalno takvim tipovima to isto rade englezi i amerikanci i postoji dbar razlog za taj potez,bez državljanstva jedinka je NIŠTA, zec u kavezu) napadnute države je toliko ogromna toliko opasna i toliko razorna da njih jednostavno ne treba ni jednog momenta putiti, ma ni sekunde da deluju dalje i šire mreže.Mi smo to jako lepo vodeli na našem primeru a i dan danas imamo problme sa uspavanim ćelijama koje neće da spavaju jer im treba lova pa nasrću na gazdu da utiče na "ruski maligni uticaj" u srbiji.Taj uticaj je smišljen u beogradu u štabovima nekoliko NVO by the way.Šta bi bilo da dobiju signal za napadne smem ni da zamislim ,pretpostavljam da bi cela srbija morala da završi u vanrednom stanju zbog toga i prekim sudovima. ili vojnoj upravi.I to nas čeka ako ne budemo bili mudri i rešili šiptare SUTRA, što pre ih izbrišemo sa table to će nam biti lakše da se branimo od raznoraznih NVO likova.

  • теоретичар says:

   ма кажем ја да треба да кренемо, милораде. Ево, ја ти се придружујем . Кад оно беше датум састатнка ајдука?

 4. A akoM says:

  Rusi su jedva to shvatili!Kako će onda shvatiti ono što USA-Zapad planira i smjera,i što će,daklen napraviti!?!Predlažem im stoga da hitno naprave veliku tvornicu vitamina,naročito B-vitamina!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u