ШОЈГУ САОПШТИО УДАРНУ ВЕСТ

ŠOJGU SAOPŠTIO UDARNU VEST

14 jula 2021

RUSKA vojska ima najveći procenat modernog naoružanja i vojne opreme među armijama sveta – gotovo 71 odsto, rekao je u sredu ministar odbrane RF Sergej Šojgu, prenosi RIA Novosti.– Danas svi – neki sa besom, neki sa odobravanjem – shvataju da ruska vojska ima više od 70 odsto, tačnije skoro 71 odsto modernog naoružanja i opreme. To je najveći procenat među svim vojskama na svetu – rekao je Šojgu na sastanku sa osobljem kompanije „Rosvertol“.

Ministar odbrane je rekao da su strateške nuklearne snage, ruski štit i osnova sistema nuklearnog odvraćanja, opremljene savremenom tehnologijom čak 83 odsto.

Zato je Šojgu izrazio zahvalnost ruskim naučnicima i konstruktorima „koji su u teška vremena uspeli da sačuvaju naučni potencijal kako bi napravili tehnološki skok o kom je Putin govorio 2018. godine“.

– Najvažniji su naoružanje, oprema, obuka i uspostavljanje oružanih snaga Ruske Federacije kao jedne od najmodernijih armija na svetu. Pre devet godina su govorili: „Evo na paradu su dovezli krntije u kojima nema ničega, i od njih nikada neće napraviti nešto“, danas više niko ne govori tako – zaključio je Šojgu.

KOMENTARI7 komentara

 1. petrovgrad says:

  Boj ne bije svijetlo oruzje, vec boj bije srce u junaka. Za sada Rusi nemaju ODLUCNOSTI to je poenta.

  • petar says:

   a sto bi oni izazvali 3 svetski rat, zbog teritorije, sirovina? Snazna odbrana je lak napad, procitaj zukova?

  • persida says:

   Odlican komentar, rekao si sustinu.

  • BLuka says:

   Junače pa stani im na crtu.

  • gago says:

   Rusi imaju odvažnost da se odupru svakom agresoru i nemaju potrebe za izazivanjem rata! Amerika će se svakako urušiti sama od sebe, EU postoji samo na papiru ... Ne brini ti za Rusiju!

 2. Vakcinaska covid mafija says:

  Zapad je truo po svakom pitanju, vojnom, ekonomskom, duznickom...

 3. Beli Orao says:

  Ne znam jeli ti kukavičluk ili taktika ? Vidjećemo !!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *