ШОЈГУ САОПШТИО: Војна активност НАТО-а у близини граница Русије као никада до сада

ŠOJGU SAOPŠTIO: Vojna aktivnost NATO-a u blizini granica Rusije kao nikada do sada

24 oktobra 2018

Vojna aktivnost Severnoatlantske alijanse dostigla je najveći nivo od vremena Hladnog rata, a kao razlog koristi se mit o navodnoj ruskoj pretnji, izjavio je ruski ministar odbrane Sergej Šojgu.

Kako je istakao, politika NATO-a je usmerena na pojačano vojno prisustvo na istočnom krilu.Pored toga, Alijansa je u značajnoj meri povećala izviđačke aktivnosti na Baltiku i u Crnomorskom regionu, rekao je Šojgu.

„Od početka godine ruska avijacija bila je prinuđena da podiže svoje lovce preko 120 puta zbog mogućeg kršenja granica vazdušnog prostora“, dodao je on.

Ruski mediji podsećaju da je zvanična Moskva u više navrata saopštavala da Rusija ne predstavlja pretnju ni za koju zemlju, ali da neće bez odgovora ostaviti sve te aktivnosti u blizini njenih granica.

KOMENTARI5 komentara

 1. test01 says:

  Pa napravi incident. optuzi britance i amere za to i ostro reaguj sa silom pa ce prestati to da rade.

 2. Miraš says:

  Američki i NATO izvidjački avioni snimaju gde se sve nalaze vojne baze ruskih vojnih snaga. Gde se sve nalaze zajedno Iskanderi i S-300, S-400 ili S-500 jer znaju da ovi sistemi stvaraju za NATO zonu zabranjenog pristupa. Ruska granica prema zapadu je dugačka nekoliko hiljada km, pa da li je cela pokrivena. Sigurno ih interesuju i sve tačke s kojih mogu da budu ispaljene ruske interkontinentalne rakete. Sem zapadnih granica Rusije sad skoro britanski izvidjački avion poleteo je iz baze sa Krita pa preko teritorija Izraela i Jordana da bi snimao južne delove Sirije.

 3. Miraš says:

  Smiriće se tek kad pukne američki finansijski balon ili Jelouston "balon". Dotle treba biti oprezan šta sve mogu da pokušaju.

 4. Milan says:

  Kako oteti pobedu sirijskoj vojsci i narodu sada to najviše muči SAD i Izrael. Jasno je da im u tome najviše smeta Rusija pa da li će se usuditi da izvrše direktan napad na ruske vojne snage u Siriji i još negde. Američke trupe sve manje mogu na dosadašnji način da pravdaju svoju prisutnost u Siriji te da li će izvesti neki nov ratni sukob. Napomena: na dan 30.09. na dva mesta u Siriji (jedno je u Suvajdi što je oblast dejstava SAA, a drugo je istočno od Eufrata što je oblast dejstava Kurdskih snaga koje podržava Američka koalicija) snage ISIS kontrolisale su ukupno 1087,2 km2 što je 0,58% teritorije Sirije. (Samo radi predstave o veličini teritorija pod ISIS 30km x 36km = 1080 km2). Danas su te teritorije pod ISIS još manje. Jako se primaklo vreme da Amerikanci idu kući, ali njima se ne ide.

 5. Milan says:

  Zatim najnovije vrste ruskog naoružanja koje je Vladimir Putin najavio u martu ove godine u većini slučajeva tek se proizvode i ruska vojska će biti potpuno opremljena njima u 2019 i 2020 godini. SAD-u i NATO-u to će sigurno još više smetati i zato nema više šta da čekaju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *