Шојгу се најдуже задржао са тенкистима Србије, наручио ћевапе и изговорио „Хвала лепо”

Šojgu se najduže zadržao sa tenkistima Srbije, naručio ćevape i izgovorio „Hvala lepo”

30 jula 2017

MEĐUNARODNO takmičenje u tenkovskom biatlonu započelo je na poligonu Alabino nadomak Moskve kao deo Međunarodnih vojnih igara 2017. na kojima učestvuje i Srbija.

Ekipa iz Srbije takmičiće se u nedelju sa ekipama Kirgistana i Rusije.

Takmičenje je započelo trkom između prve četiri ekipe iz Ugande, Tadžikistana, Angole i Laosa, prenosi ruska agencija TASS.

„Ekipe iz Laosa i Ugande učestvuju u tenkovskom biatlonu po prvi put”, saopštio je organizacioni komitet biatlona.

Prvi takmičarski program završio se trkom ekipa iz Azerbejdžana, Kuvajta, Mongolije i Kine.

Tenkovski biatlon će trajati do 12. avgusta.

U međuvremenu, ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu obišao je štand Vojske Srbije, na kome su srpski vojni kuvari predstavili nacionalnu kuhinju Srbije, u okviru Međunarodnih vojnih igara.

Šojgua su dočekali ambasador Srbije u Rusiji Slavenko Terzić i vojni ataše pukovnik Budimir Gajić, kao i pripadnici Vojske Srbije, prenosi Sputnjik.

Šojgu je obišao i „poljske kuhinje” drugih zemalja-učesnica, ali se gotovo najduže zadržao u razgovoru sa srpskim vojnicima. Na trpezi su bile punjene paprike, bela čorba, salate, razni mezetluci, bureci, meso sa roštilja, štrudle, slavski kolač i drugi gurmanluci. Ruski ministar se odlučio za srpsku pršutu, ražnjiće i ćevape, ali nije hteo da proba šljivovicu, jer, kako je rekao, više voli dunjevaču i pelinkovac.

Među okupljenima su bili i studenti ruske Vojne akademije, koji uče srpski jezik i koji tokom Igara kao prevodioci pomažu srpskoj delegaciji, pa je Šojgu i njih “preslišao”. Kako se na srpskom kaže ‘arbuz‘?”, pitao je u šali ministar jednu od studentkinja, ali je naš ambasador preduhitrio i rekao „lubenica”.

Šojgu je na kraju srpskoj ekipi zahvalio na srpskom jeziku: „Hvala lepo!”

Nakon što je obišao sve ekipe, ruski ministar se sa delegacijom povukao u jedan od VIP šatora, ali je ubrzo posle toga našim kuvarima stigla porudžbina da se Šojguu spreme ćevapi.

U rekordnom roku bili su ispečeni i posluženi, navodi Sputnjik.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *