ШОЈГУ СЕ ОБРАТИО НЕМЦИМА: Овако их никад нико није понизио! НАУЧИЛИ СУ ЛЕКЦИЈУ

ŠOJGU SE OBRATIO NEMCIMA: Ovako ih nikad niko nije ponizio! NAUČILI SU LEKCIJU

12 avgusta 2018

Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu posavetovao je Nemačkoj da ne razgovaraju sa Rusijom sa pozicije sile, već da se sete pouka iz istorije.

„Što se tiče izjava… ako govorimo konkretno o Nemačkoj, pre nego što izgovore takve reči, treba da se vrate u istoriju. I nakon svega što je Nemačka uradila našoj zemlji, mislim da tamo narednih 200 godina ne bi trebalo o tome da govore, ne bi trebalo da daju izjave. Neću govoriti oštrije i grublje, mislim da ste me razumeli“, odgovorio je Šojgu na pitanje novinara da prokomentariše izjavu nemačke ministarke odbrane da sa Rusijom ne treba razgovarati sa pozicije sile.Ministar je rekao i da bi bilo poželjno da se sete istorije, pre nego što počnu da daju savete o razgovoru sa Rusijom sa pozicije sile.

„To što se tiče razgovora sa pozicije sile: opet se vratite u istoriju. Ako sami ne čitate, pitajte dedove: kako je to razgovarati sa Rusijom sa pozicije sile. Oni vam mogu ispričati“, posavetovao je Šojgu.

Ranije je ministarka odbrane Nemačke Ursula fon der Lajen pozvala da se pokaže oštriji stav prema Rusiji.

(Sputnjik)

KOMENTARI16 komentara

 1. NESO says:

  Nemci su najgluplji narod u Evropi

  • Gojko says:

   Da u pravu si nemci glupi a mi pametni.alal vera za komentar

   • Velika Metla says:

    Gojko,kao prvo,ovde se ne piše o nama,nego o Nemcima! Kao drudo,Vol Strit ih je dva puta nahuškao da ratuju,a niko ih nije dirao,niti su bili ugroženi od nekoga,i oba puta su ispali samo takve bbudale! Kolika je ta nemačka "šamet"prosudite sami!

  • Meri says:

   Nemci su definitivno od 1945. godine pokoren narod te u sadašnjem zapadnom opštem rusomrzačkom kursu pragmatično je tj. opštekorisno je pokoriti se volji većine, a moguće je da Nemcima to i prirodno leži. Šojgu ju je podsetio da pragmatizam (filozofski pravac) znači da treba uvažiti iskustvo kao rezultat ranije preduzete "akcije", o krupnim poukama iz istorije treba da se razmišlja.

 2. Miroslav says:

  Sledećom prilikom Nemačka će isto uraditi jer to im je u genima.

  • padre says:

   A i Rusija će jim vratiti, kao do sad, jer je to njima u krvi!

 3. Za Srbiju says:

  Bilo je vreme da objasnite svojim "partnerima".

 4. DUSKO says:

  NECE STICI NIDA PITAJU DEDE !!!

 5. Radgost says:

  nemci nisu glup narod ali se u d e m o k r a t s k o j evropi ne pitaju za svoju spoljnju politiku, koja je u nadležnosti okupatora SAD.Ako se ne računaju raniji zločini tokom pohoda Tevtonaca, Karla Velikog ,...duguju bar 20 miliona duša nevinih Rusa.Nije oprošteno , samo je na ćekanju.

  • JOS says:

   U stvari je u nadležnosti Londona. Nemačka je od ukidanja monarhije banana država, kojom se iz londona manipuliše kako im se ćefne. Ako se ne varam - 286 američkih vojnih baza je dovoljna potvrda.

 6. goran says:

  Hvala bogu da i Sojgu progovori, samo sve su to reci, bez batine nema nista.

 7. milorad says:

  nemci će bit ISTREBLJENI ako buba švabe ako samoo POMISLE da OPET ratuju sa rusijoom.

 8. komita says:

  E ova mu je dobra :)

 9. Pastrovic says:

  Najgluplja od srbskog gena otpala ljudska horda su Njemci. Svaki put jedu govna umjesto najvecih govnara, poznatih pod imenom Englezi.

  • Velika Metla says:

   Paštrović,a najsmešniji su mi kad kažu "Nemci su pametan narod"! Vol Strit ih je dva puta preveslao uvlačeći ih u dva svetska rata,i oni pričaju o pameti,ni manje ni više!

 10. Velika Metla says:

  Švabe su najmirnije kad im je neboder u "visini" prizemlja!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *