ШОЈГУ СЕ ОГЛАСИО – УПЕРИО ПРСТОМ У ИЗРАЕЛ: Они су криви! ОЧЕКУЈТЕ ОДГОВОР РУСИЈЕ

ŠOJGU SE OGLASIO – UPERIO PRSTOM U IZRAEL: Oni su krivi! OČEKUJTE ODGOVOR RUSIJE

18 septembra 2018

Izrael je u potpunosti kriv za obaranje ruskog aviona i pogibiju posade u Siriji, rekao je ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu u telefonskom razgovoru sa ministrom odbrane Izraela Avigdorom Libermanom.

„Sergej Šojgu je konstatovao da krivica za oboreni ruski avion i pogibiju posade u potpunosti leži na izraelskoj strani“, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.On je naglasio da se zbog neodgovorne akcije Ratnog vazduhoplovstva dogodila tragedija koja je odnela 15 života ruskih vojnika.

„Bez obzira na postojeći dogovor o sprečavanju opasnih incidenata sa Izraelom, komanda ruske grupe je bila obaveštena samo minut pre izvođenja udara izraelskog F-16“, navodi ministar odbrane Rusije.

Ministarstvo odbrane je po različitim kanalima više puta pozivalo izraelsku stranu da se uzdrži od udara u Siriji.

„Akcije izraelskog resora nisu u duhu rusko-izraelskog partnerstva i mi imamo pravo da odgovorimo“, zaključeno je u saopštenju.

Ranije je rusko Ministarstvo odbrane saopštilo da je Il-20 oboren raketom sirijskog kompleksa S-200, nakon što je izraelski avioni namerno stvorili opasnu situaciju u području sirijske Latakije. Krijući se iza ruskog aviona, izraelski avioni su ga stavili na udar sirijskih sistema PVO S-200.

Ruski vojnici su već pronašli mesto pada aviona Il-20 u Sredozemnom moru, 27 kilometara od sirijske obale. Na ruske brodove su već podignuti fragmenti tela posade.

Ruski vojnici su već pronašli mesto pada aviona Il-20 u Sredozemnom moru, 27 kilometara od sirijske obale. Na ruske brodove su već ukrcani delovi tela posade.

(Sputnjik)

KOMENTARI20 komentara

 1. Zoran says:

  To s eodmah ispali raketa na neprijateljski avion, p ase posle dokazuje ko je kriv.

  • Vladimir says:

   Tačno. A šta je sa silnim saopštenjima rusa da će odgovor biti momentalan. ?! A ne ovako...silne analize...

   • Nostalgicar says:

    Rusija je zadnjih mjeseci postala vreca za udaranje onog tko stigne i BEZ POSLJEDICA. Taj ilni momentalni odgovor Rusije moze iti jedino u pozivanju Netanyahua da sudjeluje u nekom mimohodu gdje ce i Vucic biti opet pozvan. Rusija se srozala i izgubila kredibilitet poslije samaranja od strane Amerikanaca Rusi su postali jako mali faktor...

 2. Bumerang says:

  Izreal mora prihvatiti odgovornost za ovaj incident. Krivicnu i finansijsku. Rusija treba da trazi smjenjivanje komadanta koji je dao naredbu za ovaj napad i njegovo krivicno procesuiranje kao i pilota. Ukoliko Izreal to odbije treba im uvesti sankcije i upozoroti da ce na svaki sljedeci napad morati da racunaju na rusku odmazdu.

 3. Bogomir says:

  U prvoj vesti su javili da su francuzi lansirali rakete u momentu obaranja aviona, a na kraju su shvatili da je ipak izrael kriv. To znaci da se sad nece dogoditi nista. Pred izraelom Rusija kleci, jer je putko cionisticki trolic.

 4. Bogomir says:

  putin najgori bednik Rusije, kepec koji baca djedovske posalice o sexu i hrani. Eto na kom je nivou njegova svest.

 5. Deda Micko says:

  Sojgu nije mnogo pametan, on nema pojma ko vuce konce. Nista Sojgule ne moze, ne daju rabini i Putin. Ocekujem da pod hitno da ostavku. Ako to ne ucini, smatracu ga za ratnog profitera i cionistickog papucica.

 6. Deda Micko says:

  Sad ce Lavrov malo da kevce i to ce biti sav odgovor. Videcete uskoro.

 7. Miraš says:

  Ruski vojnici su već pronašli mesto pada aviona Il-20 u Sredozemnom moru, 27 kilometara od sirijske obale. Na ruske brodove su već podignuti fragmenti tela posade. Američka vojska namerava da iskoristi borbeni avion F-35B Lightining II u Siriji. Prema rečima stručnjaka, ovaj tip aviona ima potencijal da zastraši neprijateljske snage. F 35 (Foto: Sinhua) Očekuje se da će F-35B moći da obavi bilo koju misiju u Siriji. Ovo je jedini avion baziran na palubi na Bliskom istoku, i američka vojska ih može koristiti za vojne operacije na teritoriji Sirije, Iraka ili Avganistana. Američko vazduhoplovstvo (USAF) nikada ranije nije koristilo ovu vrstu aviona u borbenim akcijama. “Raspoređivanje F-35B u Centralnu komandu predstavlja veliku prekretnicu za program i potvrđuje da je avion trenutno u borbi, sprovodeći operacije u stvarnom svetu; on aktivno podržava borbene misije. Da li je ovo smišljeno izazivanje Rusije od strane Izraela i u dogovoru sa SAD, a sa ciljem da na teritoriji Sirije izbije svetski tj. veliki rat. Naime samo nedelju dana ranije 12 septembra američki kapetan Kristofer Harison, portparol u sedištu marinskog korpusa u Pentagonu izjavio je: "Radujemo se što ćemo demonstrirati sposobnosti naših najnovijih, naprednih stelt aviona tokom ovog angažovanja". Mislio je na američki avion F-35 B Lightining II koji dosad nije korišćen, a sada su odlučili da ga angažuju u Siriji. Sve se države-hijene okupljaju oko Sirije sa najboljim naoružanjem koje imaju: SAD, V.B. Francuska, Izrael, itd. Izrael je uvek imao uloga onog koji izaziva i potpaljuje sukobe. Dosad su najviše napadali iranske snage u Siriji, ali i sirijske ciljeve. Ako sada budu napadnute vojne snage Izraela onda Amerikanci dobijaju pokriće da napadnu ruske vojne snage u Siriji, a baš te ruske vojne snage dosad su im bile najveća smetnja da ostvare svoje planove u Siriji i na Bliskom Istoku. Sirija je dosad za ovih 7 i po godina ratovanja prilično razrušena, ima mnogo poginulih i raseljenih. Šta će od tog naroda i od te zemlje ostati ako se sada u njoj potpali i pokrene još i otvoreni sukob najvećih vojnih sila? Mnogobrojne i mnogoljudne terorističke grupe koje su dosad uništavale Siriju jesu bile užasne, ali teroristi dosad nisu imali na raspolaganju i avijaciju.

 8. Miraš says:

  Ne treba zaboraviti da je tu blizu i Kipar i na njemu britanske vojne baze. Ova operacija Izraelaca je možda dugo pripremana, a britanski saveznici mogli su da im daju i svoje pažljivo skupljane vojne podatke sa Kipra. Ako se eliminiše upravo taj izvidjački ruski avion i visoko kvalitetna ruska posada to je odlična priprema za veće vojne operacije protiv Sirije i protiv ruskih vojnih snaga prisutnih u Siriji. Izrael još uvek ne može da prežali što su pokrajine Dara i Kunejtra oslobodjene od terorista koje su oni podržavali. Čak je to javno priznala Izraelska vojska što je retkost i izuzetak da oni priznaju svoje vojne akcije. Javno su priznali da su u okviru operacije "Dobar sused" podržavali nekoliko terorističkih grupa u Dari i Kunejtri. Već to priznanje unosilo je sumnju da mora da u narednim nedeljama spremaju nešto puno veće.

 9. mister x says:

  cekajte pobogu,zar nije IL-20 onaj avion sto ga na zapadu zovu "doomsday plane",koji toboze moze da elektronski ometa druge avione i letjelice,pa zar ni S-200 prastari projektil nije bio u stanju u realnom vremenu i prostoru da "skloni"sa putanje!Sirijci ih redovno ispaljuju na izraelce,bez ikakvog efekta! Pa to je strasno,rusima i njihovom diktatoru,vise nista ne mozes da vjerujes!

 10. ARTILJERAC says:

  Oboriti 15 jevrejskih aviona pa onda pričati priču, oko za oko zub za zub.

 11. Rale says:

  Rusi se celo vreme femkaju i izmiču u Siriji,...malo su u ratu pa malo nisu....Logično je da ih šutiraju u dupe kako ko stigne.

 12. toshe says:

  Izreal vas testira u ime Amerikanaca,a vi se ponasate kao glineni glubovi..Neznam,sta da kazem..

 13. rango says:

  rusija se raspada..nazaloat...jer na vlasti nema pravog ..cistokrvnog rusa..ovaj ahojgu nema blage veze sa vojnom stratfijom io je obicni knacalnik MCS..za gasenje pozar i elwmentarne nepogode..i tamo se nije pokazao bog zna ata..tako da glumatanje da je to shto je namrgodjen i glumi opas og genwrala samo fasada..a putin ..putin je obican kepec..nula..ispada da vucic im dobru procenu s kim ima posla..sa nikim!!

  • Milan says:

   Treba znati da je za ovaj napredak Rusije ustvari zaslužan Žirinovski jer ruska duma je do sad usvojila na desetine zakona koje je upravo on osmislio. Ovo s avionom je lepo smišljena akcija ali kratkog daha za to će platiti veliku cenu. A rusi su poznati po svom antisemitizmu ,ruski car je ubio milione jevreja. A onda su jevreji unistili rusiju devedesetih pare su stizale u sinagoge i deljene su jevrejima da privatizuju i kriminalizuju rusiju. Putin to odlično zna on se devedesetih borio protiv toga.

   • Deda Micko says:

    Putin je devedesetih osamario nekoliko jevrejskih bankara kako bi upravo PRIKRIO da se zapravo protiv te mafije on ne bori, sve je kod njega poza i manipulacija.

   • Deda Micko says:

    Kazes da je ruski car ubio milione Jevrteja, navedi izvor. Koju drogu uzimas? Drogu Sojgu?

   • Deda Micko says:

    Zirinovski je mentalni bolesnik, ruski Seselj. Uzgred, i on je Jevrejin, kao i Putin po majci. Sasvim slucajno.

 14. Dragi says:

  Kada Rusi ne znaju da kažu da je to zetvorena zona za letenje i da "spičkaju" sve što leti, pa ma čije da je. Nisu in Jevreji otpali od srca da im toliko povlađuju. Za čega su tamo postavili S-400, za paradu?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *