ШОЈГУ ШОКИРАО АМЕРИКАНЦЕ И ИЗРАЕЛЦЕ: Док су чекали да се деси, то се већ десило

ŠOJGU ŠOKIRAO AMERIKANCE I IZRAELCE: Dok su čekali da se desi, to se već desilo

3 oktobra 2018

Rusija je Siriji predala 49 jedinica tehnike u okviru isporuke sistema S-300 u cilju povećanja bezbednosti ruskih vojnika u Siriji, izjavio je ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu na sastanku predsednika Rusije Vladimira Putina sa članovima Saveta bezbednosti.„U skladu sa odlukom predsednika počeli smo da sprovodimo niz mera usmerenih na jačanje sistema protivvazdušne odbrane Sirije, koji za cilj, između ostalog, imaju zaštitu naših vojnika. Završili smo isporuku sistema S-300. Ovo uključuje 49 jedinica tehnike: lokatore za osvetljenje, naravno, osnovne sisteme detekcije, kontrolne mašine i četiri lansera“, rekao je Šojgu na operativnom sastanku.

On je naglasio da je isporuka završena juče, a u Siriju je isporučen čitav sistem.

(Sputnjik)

KOMENTARI10 komentara

 1. Miraš says:

  Ovo je vest dana. Sergej Šojgu rekao je i ovo: "Značajno smo ojačali i uključili sistem elektronskog ratovanja. Dodata je dodatna oprema. Kao rezultat toga, danas kontrolišemo bližu zonu do 50 kilometara i dalju zonu — glavni pravac odakle su se dešavali upadi na sirijsku teritoriju — kontrolišemo do 200 kilometara“. Rad na uspostavljanju jedinstvenog sistema kontrole protivvazdušne odbrane u Siriji biti završen do 20. oktobra. Za tri meseca sirijski stručnjaci će biti obučeni da koriste isporučene ruske sisteme S-300.

 2. Miraš says:

  Pre nekoliko dana sirijski izvori pisali su da je jedan od sistema S-300 već isporučen u Damask. ... Umesto ranije pominjanih S-300 PMU2 red ruskih izvora govori da se Siriji isporučuju sistemi S-300 V4 koji imaju najviše taktičko-tehničke karakteristike. To je modernizovani zenitno-raketni sistem koji može da pogodi vazdušne ciljeve do 400 km udaljenosti. On je opremljen sa dve vrste raketa: teške i lake. Teške rakete gadjaju ciljeve do 400 km, a lake do 150 km...

 3. doktrina soka says:

  Isporuceno je jos po nesto,ako zatreba ni komarac nece poleteti sa mora,kopna i vazduha.

 4. triglav says:

  četiri lansera za četiri izraelska aviona ....

  • raikkonen says:

   4 lansera su 16 raketa..svaki lanser po 4 rakete..a ko zna koliko lansera ce da instaliraju?..plus prstenasti odbrambeni format Podrazumeva BUK..TOR..I PANCIR.. odvracanje izraela od napada na ove sisteme preuzima iskander i krstarece rakete ''calibr'', tako da nece biti lako izraelu ili kojotima sa zapada.

 5. M says:

  A što ako u isti tren poleti 150 ili 350 raketa raznih,i još 50 aviona,i još malih dronova par stotina?!?A može i 6x toliko ako treba,pa i više!S-300 i ostale tamo prisutne proturakete i sistemi to ne mogu sve srušiti,nego će i oni i ciljane mete biti uništeni,i to u jednom plotunu od par minuta!Eventualno elektronski ometači mogu nešto napraviti,a bit će interesantno vidjeti što i kolko mogu?!?Možda su Rusi tu napravili čudo pa ni jedna napadna raketa ne pogodi svoj cilj nego je elektronski ometu?!?To bi zaista bilo čudo!Ali ak to nemru,imati će problem!

  • Za predsednika Putina says:

   U principu si sam sebi odgovorio. Mogu da ih elektronski ometaju da skrenu projektile. A S300 sa 4 lansera ima 16 raketa da ispali odjednom. Pa posle 10 minuta još jednom pa još jednom... Zatim preostale letelice nemaju posle toga gde da slete ☺ a gubici ogromni. Uostalom zar misliš da je tamo samo jedan S300?

  • Borbala says:

   Biće srušeno "samo" 50 aviona, sve ostalo će da prođe, i u pravu si opet, to je sukob nejednakih strana sve dok se Sirija ne naoruža da može značajno da uzvrati po drugoj strani...

  • rango says:

   pa poletece i iskanderi i kalibri koji su bas za tu namenu..unistenje aerodroma i nosace i platforme tih raketa,ne brini u ruskoj vojsci sigurno ne rade budale..ili ko sto kazu rusi "duraci"

  • Miraš says:

   Ako procene da je neophodno mogu da gadjaju i razne nosače raketa ratne brodove i nosače aviona. Procenu mogu blagovremeno da naprave jer kretanje i okupljanje razarača i nosača aviona je veoma uočljivo i nije tako brzo i zna se njihova nosivost raketa. ... Pored svega ovoga što će dopremiti u Siriju u rezervi je uvek novo naoružanje koje je rski predsednik Vladimir Putin predstavio u martu ove godine. Rekao je tada da ako bude potrebno sa takvim naoružanjem braniće i svoje države-saveznike. ... ZAKLJUČAK: organizovanje baš velikog napada na ruske snage prisutne u Siriji i na Siriju izazvaće da i to najnovije i najmoćnije naoružanje Rusije bude isprobano, a zna se i na kome. ... Izrael je veoma konkretno čačkao medu u septembru i šta je time prouzrokovao i dobio? Nekim novim čačkanjem mede šta će tek dobiti.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *