ШОЈГУ: У току је велики рат у којем Русија не сме изгубити

ŠOJGU: U toku je veliki rat u kojem Rusija ne sme izgubiti

9 januara 2022

INFORMATIVNI rat se sada vodi na svim frontovima i Rusija nema pravo da u njemu bude gubitnik – izjavio je Sergej Šojgu.

Ministar odbrane Ruske Federacije je svoju poziciju – u intervjuu ruskoj vojnoj televiziji „Zvezda“ – ovako razjasnio:„Danas se više ne radi samo o plasiranju informacija, u ovom ili onom obliku. U toku je veliki rat! Ne plašim se te reči. Da, u toku je informativni rat koji se vodi na svim frontovima. Rusija zaista nema pravo da izgubi u tom ratu“.

Šojgu je o informativnom ratu protiv Rusije govorio još 2019. godine.

On smatra da je glavni i glavni cilj tog rata želja Zapada da zavlada Rusijom, a u krajnjoj liniji – celim svetom.

U Moskvi se delom informativnog rata smatra i saopštenje Bele kuće od 8. maja 2020. u kojem je pisalo da su „8. maja 1945. Amerika i Velika Britanija pobedile naciste“.

Tu tvrdnju Vašingtona nazvala je pokušajem vođenja informacionog rata u funkciji prekrajanja istorije.

Ministarstvo inostranih poslova Rusije je 27. januara 2021. objavilo da je pokrenut informativni rat protiv Minska i Moskve, u kojem se sredstva i metodi manipulacije javnim mnjenjem koriste za radikalizaciju protesta.

KOMENTARI3 komentara

  1. See Y Leter Aligeder says:

    Rusija ne sme da izgubi jer Rusija ne može da izgubi. Rusija je već dugo vremena pobednik u svakom slučaju i sve da izgubi pred Bogom je pobednik i Bog će joj sve vratiti kao pravednom Jovu. Ništa ti nama ne brini druže Šogi.

  2. Beli Orao says:

    Naravno g.Šojgu da se vodi na svim frontovima , uz put i psihološki ! Ovo što čine ĐOKOVIĆU je vid psihološkog ! Ali vratićemo im sve nazad i tim pjegavcima na donjem ostrvu a ovo gore ostrvo ostavljamo izričito vama RUSIMA da ih skratite za tikvu !!!!

  3. Gagi says:

    TO je zapravo iskonska duhovna zapadna narav, da otimaju tudje zasluge i trud. Videli smo kako je njihov spijun Gorbacov poklonio i ustupio zasluge i zrtve "svog" naroda svojim nalogodavcima. Slicno se desavalo kod nas, od Srpske drzave su otkidali teritorije i poklanjali ih evidentnim fasistima i nasim istorijskim neprijateljima. Nazalost, to se podmuklo sprovodi i danas.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *