ШОЈГУ УПОЗОРАВА ИЗ ПАРИЗА

ŠOJGU UPOZORAVA IZ PARIZA

12 novembra 2021

Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu je na zasedanju rusko-francuskog Saveta u formatu „2+2“ u Parizu razgovarao o širokom spektru pitanja strateške stabilnosti i evropske bezbednosti, saopštio je njegov zamenik Aleksandar Fomin.„Ministar odbrane je istakao na sastanku da vojno-politička situacija u Evropi degradira. NATO nastavlja da jača svoje vojno prisustvo u blizini ruskih granica. Pritom je istakao da inicijative ruske strane, usmerene na povećanje predvidljivosti i smanjenje rizika od incidenata, ostaju na snazi“, saopštio je Fomin nakon sastanka.

Kako je dodao, ministri odbrane i ministri spoljnih poslova dve zemlje takođe su razmenili mišljenje o situaciji na evropskom kontinentu, u regionu Bliskog istoka i na severu Afrike.

„Bilo je govora i o važnim temama strateške stabilnosti i evropske bezbednosti, kontrole naoružanja, bilateralnih odnosa“, dodao je zamenik ruskog ministra.

U francuskoj prestonici održan je plenarni sastanak Saveta za saradnju u oblasti bezbednosti. Ministar odbrane i ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Šojgu i Sergej Lavrov sastali su se sa svojim francuskim kolegama, ministarkom odbrane Florans Parli i ministrom spoljnih poslova Ivom le Drijanom.
Uoči sastanka Šojgu je poklonio francuskoj koleginici buket cveća.

Forum se održava svake godine u Francuskoj i Rusiji.

KOMENTARIJedan komentar

  1. 1389 says:

    Ako ne želiš rat kod kuče (Evropa) stvaraj ga kod komšije (Ukrajina) granica Rusije

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *