ШОЈГУ УПОЗОРАВА ИЗ ПАРИЗА

ШОЈГУ УПОЗОРАВА ИЗ ПАРИЗА

12 новембра 2021

Министар одбране Русије Сергеј Шојгу је на заседању руско-француског Савета у формату „2+2“ у Паризу разговарао о широком спектру питања стратешке стабилности и европске безбедности, саопштио је његов заменик Александар Фомин.„Министар одбране је истакао на састанку да војно-политичка ситуација у Европи деградира. НАТО наставља да јача своје војно присуство у близини руских граница. Притом је истакао да иницијативе руске стране, усмерене на повећање предвидљивости и смањење ризика од инцидената, остају на снази“, саопштио је Фомин након састанка.

Како је додао, министри одбране и министри спољних послова две земље такође су разменили мишљење о ситуацији на европском континенту, у региону Блиског истока и на северу Африке.

„Било је говора и о важним темама стратешке стабилности и европске безбедности, контроле наоружања, билатералних односа“, додао је заменик руског министра.

У француској престоници одржан је пленарни састанак Савета за сарадњу у области безбедности. Министар одбране и министар спољних послова Русије Сергеј Шојгу и Сергеј Лавров састали су се са својим француским колегама, министарком одбране Флоранс Парли и министром спољних послова Ивом ле Дријаном.
Уочи састанка Шојгу је поклонио француској колегиници букет цвећа.

Форум се одржава сваке године у Француској и Русији.

KOMENTARIЈедан коментар

  1. 1389 says:

    Ako ne želiš rat kod kuče (Evropa) stvaraj ga kod komšije (Ukrajina) granica Rusije

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u