ШОЈГУУ РЕФЕРИСАНО: Модернизовани ракетоносац Ту-95МСМ двоструко убојнији

ŠOJGUU REFERISANO: Modernizovani raketonosac Tu-95MSM dvostruko ubojniji

23 avgusta 2020

DUBOKO modernizovani ruski raketonosac Tu-95MSM izveo je prvi let sa aerodroma kod Taganroga, izjavio je Jurij Sljusar, generalni direktor Objedinjene avio-korporacije.

On je ministru odbrane RF Sergeju Šojguu referisao o dosadašnjem toku testiranja modernizovanog Tu-95MSM uoči otvaranja vojno-tehničkog foruma „Armiя-2020“.Učinio je to za vreme avio-salona na podmoskovskom aerodromu „Kubinka“, a minitru je rekao da je avionom pilotirao Andrej Voropaev, da je „sve proteklo normalno – na 9000 metara visine“.

Prema njegovim rečima, let je trajao 2 sata 33 minuta.

Sljusar je posle razgovora sa Šojguom dodatno objasnio:

„Ovo je letelica sa novim sistemom naoružanja, sa novom elektronikom, novim modifikovanim motorima i novim propelerima. Borbene sposobnosti aviona su udvostručene. Testiranja će se nastaviti. Modernizacija parka strateških raketonosaca biće nastavljena ovim pravcem“.

Sljusar naglašava da će modernizacija značajno povećati navigacionu pouzdanost i tačnost aviona i produžiti im eksploatacioni vek.

Tu-95MSM je dobio i novi sistem upravljanja letom, novu pilotažno-navigacionu opremu, novi sistem veze, sopstveni radar i „sredstva za objektivnu kontrolu“.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *