ШОK АНАЛИЗА: Србија је у фронту против Русије – ЕВО ШТА СЕ ДОГАЂА (ВИДЕО)

ŠOK ANALIZA: Srbija je u frontu protiv Rusije – EVO ŠTA SE DOGAĐA (VIDEO)

15 oktobra 2020

Srbija se danas nalazi u dubokoj pozadini Američkog fronta protiv Rusije. Rusija je u defanzivi na svim frontovima – smatra Slobodan Stojičević, analitičar i autor knjige “Mrežni rat protiv Srba” Slobodan Stojičević.

On objašnjava da je Amerika uspela da otvori više žarišta u ruskom dvorištu poput Ukrajine, Gruzije, a sada Belorusije, Jermenije i Azerbejdžana tako da je Rusija prinuđena na defanzivu i fokusiranje na te krize. Stojičević objašnjava da je u ratu meke moći Zapad još uvek nadmoćan, ali da se u Rusiji sve više radi na tom polju.– Rusija se očajnički bori da odbrani sebe – kaže Stojičević.

Kao jedini uspešan projekat širenja meke moći Stojičević navodi medijsku kuću “Raša tudej” koja postoji na engleskom i drugim jezicima i uspeva da privuče pubiliku na zapadu, dok Sputnik smatra neuspešnim projektom.

Stojičević smatra da su i Alekasandar Vučić i Dragan Đilas “zapadni igrači” i da njima nema velike razlike. On objašnjava da Vučić nikad nije bio proruski nastrojen i da je sproazum u Vašingtonu samo nastavak politike koju Srpska napredna stranka sprovodi od dolaska na vlast u Srbiji.

Stojičević u emisiji komentariše situaciju u SPC, sukobe i medijske napade.

On smatra da su kiritike na račun Patrijarha Irineja zbog njegovog odnosa prema vlasti neosnovane i da crkva nije politička organizacija i da njen posao nije bavljenje dnevnom politikom.

On je ukazao da na slabljenju crkve iz različiitih interesa rade i prozapadni mediji u Srbiji ali i oni koji su bliski režimu.

On objašnjava razne tehnike napada na SPC i njene Vladike kako bi se pravoslavlje oslabilo u Srbiji. On posebno u emisiji analizira istupe vladike Grigorija koga vidi kao predvodnika “libelarnih ideja u SPC” i obrazlaže zašto to smatra štetnim.

Prema njegovim rečima stanje u svetu, u mnogim zemljama ali u i Srbiji stvara mogućnost za izbijanje raznih revolucija i da je i elitama jasno da je sadašnje stanje neodrživo. On predviđa da slede zanimljivi svetski događaji i da je vreme sistema demokratije na svom kraju.

(Helmcast)

KOMENTARI5 komentara

 1. persida says:

  Izdajnik Putin je ruski Vucic, on ce unistiti Rusiju, a ne Zapad.

 2. A sad Adio says:

  A jel? Ako je tako onda je to kraj Srbije pre Rusije. Kažu da je u Vučija tatko albanski novinar iz mlađih dana njegove mame. Ako spajate slagalicu dobićete samo propast, a stvar u svoje ruke ne možete da uzmete jer to niko neda.

 3. Ti Ga Na says:

  Srpska vlast je izdala i rusiju i belo rusiju, Toma Nikolić će da seče vene, u Nišu će kultuni srpsko-ruski centar da izvrši masovno samoubistvo. Čim smo mi podigli suknjicu prema Trampu, ode i Kosovo i mas u propas. Džaba smo mi krečili a drug Dači izdejstvovao da Papua na Novoj Gvineji povuče priznavanje Kosova. Dovoljno je da drug vuči kaže kratko "da".

 4. Rista says:

  Pre svega iz poštovanja ogromnih napora koje Rusija ulaže da ne potone i poštovanja prema iskrenim rečima analitičara "– Rusija se očajnički bori da odbrani sebe – kaže Stojičević." odustao sam od svake vrste komentara. Nama, običnim ljudima sa strane, nemoćnim da bilo šta promenimo, ostaje samo molitva.

 5. Archelay says:

  Lako je udariti po Rusiju jer tamo udaracu ne sleduje likvidacija.Taj isti,koji je"eminentan anaiticar"sumnjam da je nekada analizirao dogadzaja u Zapadnom dvoristu.Jednostavno,covek je odradio svoje a porucitelj_ispunio svoje obaveze.Ali,Rusi i dalje ce biti kost u grlu tih mesetara poput Gates-sa,Sorosa,i ostajih mrzitelji ljudskoga roda.I ne samo to nego,na nesrecu imenovanom analiticaru Rusi i dalje ce biti uz Srbiju po pitanju KiM-a.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *