ШОК И НЕВЕРИЦА У АМЕРИЧКОЈ ВОЈСЦИ: „Турска спремна да уступи америчку базу Русији!“

ŠOK I NEVERICA U AMERIČKOJ VOJSCI: „Turska spremna da ustupi američku bazu Rusiji!“

21 avgusta 2016

5435676353u5Premijer Turske Binali Jildirim izjavio je da se Rusija nije obraćala toj zemlji sa zahtevom za korišćenje vojne baze Indžirlik, ali da, ukoliko to bude neophodno, ova baza može da bude korišćena, saopštila je agencija Anadolija.

Odgovarajući na pitanje jednog od novinara, turski premijer je naveo da se ruska strana nije obraćala sa zahtevom da koristi bazu Indžirlik na jugu Turske.

– Ta informacija nije tačna, ali ukoliko bude neophodno, baza Indžirlik može da bude korišćena – naveo je Jildirim, ali je dodao da veruje da Rusiji nije potrebno korišćenje ove baze.

– Turska je otvorila bazu Indžirlik radi borbe protiv terorista Islamske države. Nju koriste SAD i Katar. Druge zemlje takođe mogu da požele da koriste ovu avio-bazu, u kojoj sada deluju i Nemci. Što se tiče Rusije, nismo imali takvo obraćanje. Mislim da i nema potrebe za tim zbog toga što postoje dve baze u Siriji na udaljenosti manjoj od 150 kilometara. Zbog toga saopštenjima ove vrste ne treba verovati – objasnio je Jildirim.

KOMENTARI13 komentara

 1. sinisa says:

  Joj sto me zabole.

  • marko says:

   pocecu da sumnjam u ovaj portal...s obzitom da ste specijaliszi za zamlacivanje naroda sa naslovima i tekstovima,u ovom naslovu je senzacija preblaga za vas nivo...od vas je bilo ocekivano da napisete:sok,neverica i ZAPREPASCENJE...a mogli ste dodati da su se usijale drustvene mreze u srbiji i td...nemojte da ponavljate ovakve propuste

 2. Vujadin says:

  Svi su se šokirali, u šoku već desetak američkig brigada se pobilo, englezi se kolektivno spaljuju, a francuzi i nijemci skaču u more. Još nije objavljeno NATO više nema vojnika svi u šoku se poubijali.

  • Brane says:

   Da. Ali zato je tu Crna Gora da sačuva jedinstvo natoa i geopolitičke interese zapada.

   • Marko says:

    da, tu su milogorci montenegrinski najnoviji americki konjusari,i dupelizaci posle siptara. Krvati su vec odavno becki konjusari!

  • DFVT says:

   Njemci ili Nemci, a nikako NIJEMCI. Lepo je biti pismen, nemoj da se plasis.

 3. Gordan says:

  "Srbija je spremna ustupiti američku bazu "Bondstil" Rusiji"... (cccc)

  • Vujadin says:

   Šokiraće se zapad ako urednik objavi taj naslov.

 4. Slobodan Hasanovic Tudjman says:

  Pa mogli bi ! Bondsil jeste na teritoriji Srbije ! Ko da bi Ameri gubili glave u Pristini ko u Vijetnamu da dodje do eskalacija ! A Sipci bi mogli lagano ostati ne samo bez Kosova nego bi Srpske snage uz podrsku Rusije mogle napraviti izlaz na more u Albaniji, drzati sve pod cizmom i ko bi smio da te napadne ? Nitko kao ni Bashara al Asada ! Ljudi mora doci do novog svetskog poretka ! Ovako vise nema smisla, ako idemo politikom ko na zemlji hoda njegova je, onda Srbima pripada vise od 50% teritorije SFRJ !

  • Vujadin says:

   Čeka se da Vučić i Rama naprave auto-put Niš-Tirana i krećemo u oslobađanje Albanije

   • Batina says:

    Mars usraso.

 5. Slobodan Hasanovic Tudjman says:

  Nije ovo 1999 ! Svima su puna usta Srbije ! Albanci prpa ! Hrvati se seru u gace ! Svi imaju fobiju od Srbije ! Dokaz stavi bilo koju Srpsku ekipu u sportu protiv hrvatske ili albanske ekipe, oni ce izgubiti. Vidi fudbal, kosarku, vaterpolo itd... A za drugo i da ne pricamo !!!

 6. Dottore says:

  BRACO SRBI SAMO MOLIM VAS NENASEDAJTE NA PROVOKATIVNE KOMENTARE.UGLEDAJTE SE NA NASEG VATERPOLO GENIJA DEJANA SAVICA KOJI JE BIO HLADAN KAO SPRICER I I NIJE POLEMISAO SA SUDIJAMA KAO TUCAK.ZAPADNE SRBE(HRVATE) NE KONSTATUJTE. SRPSKO VREME DOLAZI" KADA BUDEMO ZASLUZILI. NAS NAJVECI PROBLEM JE BELA KUGA. MANJE KOMENTARA A VISE DECE.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *