ШОК И ПАНИКА у штабу Хилари Клинтон!

ШОК И ПАНИКА у штабу Хилари Клинтон!

30 октобра 2016

bba1cf0f-e7ae-4b3a-b126-c6cd6fcc0cf2

Демократска председничка кандидаткиња Хилари Клинтон улази овај викенд у напету 10-дневну завршницу трке за улазак у Белу кућу, у сенци нове истраге ФБИ њене приватне елетронске поште.

Клинтонова је и даље у вођству у трци за изборе 8. новембра у односу на републиканског супарника Доналда Трампа. Има јасну предност у анкетама, а у 34 од 50 америчких савезних држава гласање за наследника председника Барака Обаме већ је почело. И сам Обама укључиће се идуће недеље у кампању како би помогао својој бившој државној секретарки.

Но, сенку на њену кампању у петак је бацило поновно активирање скандала који је прати током целе трке: истрага о коришћењу приватне електронске поште док је била на челу Стејт Дипартмента.

Трамп је са одушевљењем дочекао вест да агенти ФБИ-ја истражују новооткривену групу мејлова послатих на приватну адресу Хилари Клинтон, како би утврдили откривају ли неке службене тајне.

Веровало се да је истрага завршила у мају, када је ФБИ препоручио да се против Клинтон не подиже оптужница, иако је оценио да је у коришћењу приватног сервера била „крајње немарна“.

Писмо директора ФБИ-ја Дејмса Комеја члановима Конгреса о поновном отварању истраге шокирало је сараднике Хилари Клинтон и потресло светска тржишта.

Она тврди да то није фер и тражи да Комеј открије више информација о истрази, истичући како је „уверена“ да ће гласачи, а и ФБИ, закључити да није учинила ништа погрешно.

– Амерички народ заслужује да одмах добије све и потпуне чињенице – рекла је и додала: – Не знамо чињенице, зато тражимо од ФБИ-ја да објави све информације које поседује.

Клинтонова се жестоко брани јер Трамп, и сам до грла уплетен у скандал око наводног сексуалног узнемиравања, тврди да није подобна да буде председница.

Могућност да би нова истрага могла да нанесе штету Клинтоновој потресла је тржишта. Вредност америчких деоница, долара и цене нафте пали су због бојазни да би изборни резултат могао бити неизвестан до самога краја.

Комеј је у писму открио да је „ФБИ сазнао за постојање мејлова који су, како се чини, релевантни за истрагу“ и да ће предузети „потребне истражне радње.“

Њен тим је огорчен и сумња да би поновно отварање истраге могло да буде политички мотивисано, јер је, како је рекла Клинтон, писмо послато само „републиканским представницима у Конгресу“.

– Уверена сам да, шта год било посреди, они неће променити закључак из маја – истакла је.

KOMENTARI3 коментара

 1. SRBENDA says:

  NE DAJ BOŽE DA OVA RUGOBNA BABETINA A SOTONINA ĆERKA - POBEDI. JER, U TOM SLUČAJU, RUSI BI MORALI DA PREORU EU I USA IMPERIJE ZLA!

  • zoran says:

   Nemora da pobedi ali bi trebali da preoru da se resimo bede, i to ono zimsko 0,50m dubokn da sav korov uniste. Pa da nam svane.

 2. Gordan says:

  Ta žena je jaka kao stena! Baš ima mu*a,naspram mnogih mlakonja oko nje!! P.S. Nju je najviše zeznuo njen muž,švaler!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u