ШОК И ПАНИКА у штабу Хилари Клинтон!

ŠOK I PANIKA u štabu Hilari Klinton!

30 oktobra 2016

bba1cf0f-e7ae-4b3a-b126-c6cd6fcc0cf2

Demokratska predsednička kandidatkinja Hilari Klinton ulazi ovaj vikend u napetu 10-dnevnu završnicu trke za ulazak u Belu kuću, u senci nove istrage FBI njene privatne eletronske pošte.

Klintonova je i dalje u vođstvu u trci za izbore 8. novembra u odnosu na republikanskog suparnika Donalda Trampa. Ima jasnu prednost u anketama, a u 34 od 50 američkih saveznih država glasanje za naslednika predsednika Baraka Obame već je počelo. I sam Obama uključiće se iduće nedelje u kampanju kako bi pomogao svojoj bivšoj državnoj sekretarki.

No, senku na njenu kampanju u petak je bacilo ponovno aktiviranje skandala koji je prati tokom cele trke: istraga o korišćenju privatne elektronske pošte dok je bila na čelu Stejt Dipartmenta.

Tramp je sa oduševljenjem dočekao vest da agenti FBI-ja istražuju novootkrivenu grupu mejlova poslatih na privatnu adresu Hilari Klinton, kako bi utvrdili otkrivaju li neke službene tajne.

Verovalo se da je istraga završila u maju, kada je FBI preporučio da se protiv Klinton ne podiže optužnica, iako je ocenio da je u korišćenju privatnog servera bila „krajnje nemarna“.

Pismo direktora FBI-ja Dejmsa Komeja članovima Kongresa o ponovnom otvaranju istrage šokiralo je saradnike Hilari Klinton i potreslo svetska tržišta.

Ona tvrdi da to nije fer i traži da Komej otkrije više informacija o istrazi, ističući kako je „uverena“ da će glasači, a i FBI, zaključiti da nije učinila ništa pogrešno.

– Američki narod zaslužuje da odmah dobije sve i potpune činjenice – rekla je i dodala: – Ne znamo činjenice, zato tražimo od FBI-ja da objavi sve informacije koje poseduje.

Klintonova se žestoko brani jer Tramp, i sam do grla upleten u skandal oko navodnog seksualnog uznemiravanja, tvrdi da nije podobna da bude predsednica.

Mogućnost da bi nova istraga mogla da nanese štetu Klintonovoj potresla je tržišta. Vrednost američkih deonica, dolara i cene nafte pali su zbog bojazni da bi izborni rezultat mogao biti neizvestan do samoga kraja.

Komej je u pismu otkrio da je „FBI saznao za postojanje mejlova koji su, kako se čini, relevantni za istragu“ i da će preduzeti „potrebne istražne radnje.“

Njen tim je ogorčen i sumnja da bi ponovno otvaranje istrage moglo da bude politički motivisano, jer je, kako je rekla Klinton, pismo poslato samo „republikanskim predstavnicima u Kongresu“.

– Uverena sam da, šta god bilo posredi, oni neće promeniti zaključak iz maja – istakla je.

KOMENTARI3 komentara

 1. SRBENDA says:

  NE DAJ BOŽE DA OVA RUGOBNA BABETINA A SOTONINA ĆERKA - POBEDI. JER, U TOM SLUČAJU, RUSI BI MORALI DA PREORU EU I USA IMPERIJE ZLA!

  • zoran says:

   Nemora da pobedi ali bi trebali da preoru da se resimo bede, i to ono zimsko 0,50m dubokn da sav korov uniste. Pa da nam svane.

 2. Gordan says:

  Ta žena je jaka kao stena! Baš ima mu*a,naspram mnogih mlakonja oko nje!! P.S. Nju je najviše zeznuo njen muž,švaler!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *