ШОК ИНТЕРВЈУ: Понудили су ми поделу Македоније!

ŠOK INTERVJU: Ponudili su mi podelu Makedonije!

17 januara 2020

(foto: Pixabay)

Lider albanske vladajuće stranke u Severnoj Makedoniji DUI, Ali Ahmeti, izjavio je da mu je u prošlosti bila nuđena podela Makedonije po etničkim linijama, ali da ju je, kako kaže, ekspresno odbio.

Skopski portal Plusinfo piše da je Ahmeti istakao da bi svaka podela Severne Makedonije bila štetna i za Albance i za Makedonce u toj zemlji.„Imao sam ponudu lidera veliki političkih stranaka za podelu Makedonije, ali sam odmah odbio tu ponudu. Jer svaka podela ove zemlje bi bila štetna. Veoma štetna za Albance, ali i za Makedonce“, naglasio je Ahmeti u intervjuu za ABC Njuz.

Rekao je i da nije moguće deliti neke stvari „nožem“ i da bi, da se dogodilo, to uticalo na kreiranje novih manjina i u Albaniji i u Makedoniji, „što bi otvorilo nove rane“.

„Mi nismo prihvatili podelu Makedonije. Ja sam i makedonskim političarima rekao da je ova država moja, koliko je i njihova. Želim da imamo naše simbole i jezik i mi smo postigli te ciljeve. Imamo Univerzitet, jezik u Sobranju i u institucijama, kao i naše simbole“, zaključio je Ahmeti.

(Tanjug)

KOMENTARI2 komentara

  1. Za Srbiju says:

    Što da dele, kada će da uzmu celu. Važno da je svačija, čak i šiptarska, samo nije naša.

  2. petrovgrad says:

    To što je zacrtao Joza Broz u Jajcu, tako se i danas odredjuju granice. Mi još nismo osudili AVNOJ kao antisrpku doktrinu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *