ШОК ИНТЕРВЈУ: Понудили су ми поделу Македоније!

ШОК ИНТЕРВЈУ: Понудили су ми поделу Македоније!

17 јануара 2020

(foto: Pixabay)

Лидер албанске владајуће странке у Северној Македонији ДУИ, Али Ахмети, изјавио је да му је у прошлости била нуђена подела Македоније по етничким линијама, али да ју је, како каже, експресно одбио.

Скопски портал Плусинфо пише да је Ахмети истакао да би свака подела Северне Македоније била штетна и за Албанце и за Македонце у тој земљи.„Имао сам понуду лидера велики политичких странака за поделу Македоније, али сам одмах одбио ту понуду. Јер свака подела ове земље би била штетна. Веома штетна за Албанце, али и за Македонце“, нагласио је Ахмети у интервјуу за АБЦ Њуз.

Рекао је и да није могуће делити неке ствари „ножем“ и да би, да се догодило, то утицало на креирање нових мањина и у Албанији и у Македонији, „што би отворило нове ране“.

„Ми нисмо прихватили поделу Македоније. Ја сам и македонским политичарима рекао да је ова држава моја, колико је и њихова. Желим да имамо наше симболе и језик и ми смо постигли те циљеве. Имамо Универзитет, језик у Собрању и у институцијама, као и наше симболе“, закључио је Ахмети.

(Тањуг)

KOMENTARI2 коментара

  1. Za Srbiju says:

    Što da dele, kada će da uzmu celu. Važno da je svačija, čak i šiptarska, samo nije naša.

  2. petrovgrad says:

    To što je zacrtao Joza Broz u Jajcu, tako se i danas odredjuju granice. Mi još nismo osudili AVNOJ kao antisrpku doktrinu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u