ШОK! ИРАН ПРЕДСТАВИО 340 РАKЕТНИХ БРОДОВА! АМЕРИ И НАТО НАПАДНИТЕ, АKО СМЕТЕ!

ŠOK! IRAN PREDSTAVIO 340 RAKETNIH BRODOVA! AMERI I NATO NAPADNITE, AKO SMETE!

8 februara 2021

Najnovija iranska vojna tehnika, sposobna za krstarenje brzinom od 90 čvorova i nošenje raketa, predstavljena je danas vojnom vrhu oružanih snaga zemlje usred nagomilavanja strane pomorske tehnike u Persijskom zalivu.

Danas predstavljamo pomorske glisere koji postižu brzinu od 90 čvorova. Ako Bog da, ići ćemo ka izgradnji brzih glisera od 100 čvorova, rekao je kontraadmiral Tangsiri novinarima tokom ceremonije predstavljanja 340 mornaričkih glisera u lučkom gradu Bandar Abas.



– Iran je nekoliko puta slao poruke primorskim državama Persijskog zaliva da ovaj region pripada primorskim državama Persijskog zaliva i sposobni smo da uspostavimo sigurnost kroz naklonost među susednim državama u regionu – dodao je on.

Gliseri će biti deo iranske mornarice i delovaće u Persijskom zalivu, Omanskom i Kaspijskom moru.

Tangsiri je saopštio da dugih niz godina strane snage narušavaju regionalnu bezbednost i pokušavaju da legitimišu svoje ilegalno razmeštanje u regionu.

U januaru je Pentagon poništio odluku da povuče nosač aviona „Nimic“ sa Bliskog istoka.

Iran sve više želi da pokaže svoju vojnu moć od početka godine, te je održao seriju vežbi duž Persijskog zaliva, kao i raketna testiranja.

Samo nekoliko dana pre nego što je američki predsednik Džo Bajden stupio na dužnost, Iran je u pustinji izveo veliku vežbu sa bespilotnim letelicama i raketama bez najave, usred rastućih tenzija sa Vašingtonom i njegovim saveznicima.

Američki odnosi sa Iranom dostigli su novi pad tokom Trampove administracije, nakon što je bivši predsednik jednostrano povukao Vašington iz nuklearnog sporazuma iz doba Obame i uveo oštre sankcije Iranu.

(Vostok.rs)

KOMENTARI



Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *