ШОК ИЗ ВАШИНГТОНА – ДА ЛИ ЈЕ ОВО ОДГОВОР НА ПИТАЊЕ? Ево због чега не долазе РУСКИ МИГ-ови!?

ŠOK IZ VAŠINGTONA – DA LI JE OVO ODGOVOR NA PITANJE? Evo zbog čega ne dolaze RUSKI MIG-ovi!?

18 jula 2017

Zvanična poseta predsednika Srbije Aleksandra Vučića Sjedinjenim Američkim Državama protekla je u atmosferi mnogo boljoj od očekivane.

Kako saznajemo, najviši funkcioneri američke administracije sa kojima se Vučić juče i prekjuče sastao u Vašingtonu ne samo da su podržali našu politiku ‘vojne neutralnosti’ već su i ponudili da pod najpovoljnijim mogućim uslovima Vojsci Srbije isporuče avione ‘F-16’!

Na ‘srpskom putu’

Kako saznajemo iz više odlično obaveštenih diplomatskih izvora, zvaničnici SAD su Srbiji ponudili mogućnost vojno-tehničke saradnje slične onoj koju imaju Srbija i Rusija.

– Amerika je spremna da Srbiji pod najpovoljnijim mogućim uslovima isporuči avione ‘F-16’… Ništa konkretno nije dogovoreno, ali je ovo jako važna poruka za Srbiju – prenosi naš sagovornik, koji je insistirao na anonimnosti.

Zvanično, niko nije želeo da komentariše naša saznanja.

Ivica Dačić, ministar spoljnih poslova, u izjavi za Informer naglašava da Srbija vodi politiku dobre saradnje sa svima.

– Predsednik Vučić je rekao da će izneti naše stanovište, koje predstavlja ruku svima pruženu za saradnju. U skladu s tim, nemamo razloga da menjamo stavove. Opredeljeni smo za evropski put jer smatramo da je to u najboljem interesu građana. S druge strane, imamo i druge strateške ciljeve i prioritete, kao što je očuvanje suvereniteta i integriteta, princip „vojne neutralnosti“ i zalaganje za unapređenje odnosa s tradicionalnim prijateljima kao što su Rusija, Kina, Indija i brojne afričke i latinoameričke zemlje koje nas podržavaju po pitanju Kosova – podvlači Dačić.

Primamljivo, ali…

Bezbednosni stručnjak Milan Petrić ocenjuje da bi ponuda američkih aviona bila primamljiva, ali uz oprez.

– Proteklih godina u vojsku je slabo ulagano, a novac iz budžeta nije dovoljan da bismo parirali moćnim evropskim zemljama. Zato nam je svaka vrsta pomoći dobrodošla, pogotovo ako su u pitanju povoljniji uslovi. Nadam se samo da ta vrsta pomoći neće biti uslovljena zahtevima koji bi mogli negativno uticati na bezbednost države… – zaključuje Petrić.

(Informer)

KOMENTARIJedan komentar

  1. Jadna nam majka says:

    Pa hoce li da odbiju cenu porusenih mostova,puteva,kuca,zgrada pobijenih ljudi?U tom slucaju to bi bilo za razmisljanje ali samo u bajkama,Dali je on normalan///Kao crv odugovlaci sa rusima zato sto to nije ni mislio da sprovede ,vec iskoristi za izbore kao kampanju,dok je prava slika ovaj dil sa ovim govnima.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *