ШОK ИЗЈАВА БРИТАНСKОГ ПАРЛАМЕНТАРЦА: „НАТО треба распустити, гине велики број људи!“

ŠOK IZJAVA BRITANSKOG PARLAMENTARCA: „NATO treba raspustiti, gine veliki broj ljudi!“

21 aprila 2022

Član Predstavničkog doma Parlamenta Velike Britanije Džeremi Korbin veruje da vojne saveze kao što je NATO treba raspustiti kako bi se osigurali mir i bezbednost na planeti. Bivši lider britanske Laburističke stranke izjavio je za „Tajms radio“ da bi voleo da vidi svet u kojem počinje ultimativno raspuštanje svih vojnih saveza.– Pitanje treba da bude koji je najbolji način za donošenje mira u budućnosti? Da li je to osnivanjem još saveza, dodatnim jačanjem vojske? Ili je to prekidom rata u Ukrajini i drugih današnjih sukoba u kojima, takođe, gine veliki broj ljudi – upitao je Korbin.

On je kritikovao britanskog premijera Borisa Džonsona i američkog predsednika Džozefa Bajdena jer „ne čine dovoljno kako bi ohrabrili dijalog i mir“. Korbin, koji je bio lider laburista od 2015. do 2020. godine, istakao je da se treba zapitati da li vojni savezi donose mir ili ohrabruju jedni druge i napreduju do veće opasnosti.

Britanski poslanik naglasio je da „ne krivi NATO za događaje u Ukrajini“, ali je pozvao da se na stvar pogleda istorijski i da se potraže procesi koji bi mogli da okončaju sukob.

KOMENTARI4 komentara

  1. Duca says:

    To je neminovnost svakako!

  2. Pravnik says:

    Sve što je naveo Član Predstavničkog doma Parlamenta Velike Britanije Džeremi Korbin potpuno je razumno, jer posle raspuštanja Varšavskog pakta nema nikakve potrebe za postojanjem NATO. Jedino u čemu gospodin nije u pravu je ono što je napisano u poslednjem pasusu članka, da „ne krivi NATO za događaje u Ukrajini“. NATO nije kriv za sukobe u Ukrajini, a njihova Viktorija Nuland je onim bojovnicima na krvavom majdanu u Kijevu delila kiflice. Nato oficiri nisu obučavali ukrajinsku vojsku i nema ih u Azovstalu. Nisu oni radili u, čini mi se 18, pronađenih bioloških laboratorija otkrivenih u Ukrajini, ali je jedan naš analitičar koji je bio u Ukrajini pokazao patent za te laboratorije iz 2015. godine i skicu bespilotne letelice sa posudom iz koje bi se taj otrov bacao na stanovnike istoka Ukrajine i Rusije. Da se ovo što je analitičar naveo pokazalo tačnim potvrdili su i vojnici DNR koji pronašli spremljene bespilotne letelice, slične onoj koja je puštena iznad stadiona u Beogradu, na koje su već ugrađene posude za biološke otrove, identične onim na prikazanom patentu. Čini mi se da taj analitičar reče da se u Ukrajini nalazi i nekoliko hiljada oficira i vojnika NATO. Uostalom, intervju gospodina Saše Borojevića može se naći na Jutjubu, u kome je izneo još mnogo šokantnih podataka o kojima svet ne zna. Nisu NATO vojnici nekoliko godina na granici Rusije radi vojne vežbe, jer ni jedna vojna vežba ne traje duže od nekoliko dana, već kao strvinari čekaju kako da napadnu Rusiju. Samo su se ovoga puta preračunali jer Rusije nije Libija, Sirija, Irak, Srbija. Uvek siledžija naleti na nekog ko mu očita lekciju. Zlo je što u ovom sukobu stradaju civili prvenstveno na istoku Ukrajine zbog kojih je Rusija i intervenisala, a i u drugim krajevima, jer neonacistima nisu smeli ništa reći.

  3. Pravnik says:

    Posle raspuštanja Varšavskog pakta nema nikakvog razloga za postojanje NATO.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *