ШОК ИЗЈАВА РУСКОГ ГЕНЕРАЛА: Ваша тактика против Москве више не функционише, МОРАЋЕТЕ…

ŠOK IZJAVA RUSKOG GENERALA: Vaša taktika protiv Moskve više ne funkcioniše, MORAĆETE…

10 februara 2021

General-major Sergej Lipovoj, predsedavajući Prezidijuma Sveruske organizacije „Oficiri Rusije“, heroj Rusije, pozvao je američko rukovodstvo da nauči da igra po novim pravilima.

Novi američki predsednik Džozef Bajden samo što je stigao na vlast, a već je počeo da vrši velike promene u spoljnoj politici države.Tokom protekle dve i po nedelje uspeo je da vrati Vašington pariskom klimatskom sporazumu, održi telefonske razgovore sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom i dogovori se s njim o produženju sporazuma START III.

I ono što je zanimljivo jeste da produženje sporazuma nije sprečilo američkog lidera da odmah napadne Moskvu.

Problem sa modernim Sjedinjenim Državama, prema rečima Sergeja Lipovoja, leži u tome što su one „zaista iscrpljene“. I ne govorimo samo o sankcionoj politici protiv Rusije, koja ne donosi rezultate, već i o tome da Vašington postepeno gubi svoje pozicije na međunarodnoj sceni.

U takvoj situaciji, Amerikanci nisu u stanju da smisle ništa bolje od etiketiranja Rusije, obećavajući da će „Rusi platiti za sve“.

„Istovremeno, oni ne razumeju da ova taktika ne samo da više ne funkcioniše, već polako počinje da iritira stanovništvo i Sjedinjenih Država i savezničkih zemalja, posebno Evropljane, sa kojima se Bajden zaista nada da će sarađivati“, rekao je stručnjak.

U vezi sa tim, nije iznenađujuće što Evropa sve više sarađuje sa Rusijom po širokom spektru pitanja. Većina država shvata da u savremenom svetu treba da dolazi do izražaja obostrano korisna saradnja, a ne pretnje i uvrede.

A Sjedinjene Države, prilagođavajući se postojećoj realnosti, i dalje moraju da uče da igraju po novim pravilima, rezimirao je Lipovoj.

(Webtribune.rs)

KOMENTARI2 komentara

  1. Ivke says:

    Konacno da im odgovore

  2. I Love persida says:

    Pa kada već Putko reče Saši: "Znamo mi šta oni hoće". Međutim i dalje napadaju kao besni šakali.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *