ШОК – ИЗНЕНАЂЕЊЕ НА ИЗБОРИМА У ХРВАТСКОЈ: Према прелиминарним резултатима, ЕВО КО ТРЕНУТНО ВОДИ

ŠOK – IZNENAĐENJE NA IZBORIMA U HRVATSKOJ: Prema preliminarnim rezultatima, EVO KO TRENUTNO VODI

22 decembra 2019

U Hrvatskoj su večeras u 19 časova zatvorena birališta na današnjim predsedničkim izborima, na kojima je skoro 3,9 miliona birača odlučivalo o tome ko će u narednih pet godina biti predsednik države. Pojedini mediji u Hrvatskoj objavili su prve izborne ankete.

Prema njima vodi kandidat SDP Zoran Milanović s 29,58 odsto glasova, kandidat HDZ Kolinda Grabar-Kitarović ima 26,38 odsto glasova, a nezavisni kandidat Miroslav Škoro ima 24,10 odsto glasova.Sledi nezavisni kandidat Mislav Kolakušić s 5,8 odsto glasova.

Imajući u vidu rezultate ove ankete, pitanje je da li će Kolinda uspeti da uđe u drugi krug predsedničkih izbora!

Na izborima je učestvovalo 11 kandidata, a prema poslednjim anketama, najveću podršku imali su aktuelna predsednica Kolinda Grabar-Kitarović, bivši premijer Zoran Milanović i pevač Miroslav Škoro.

Objavljeni su i rezultati izlaznih anketa prema kojima je najviše glasova osvojio Zoran Milanović iz SDP. Za njim su trenutna predsednica Kolinda Grabar Kitarović i Miroslav Škoro.

Prvi rezultati očekuju se oko 20.00 časova.

Predsednik je izabran kada osvoji većinu glasova svih birača koji su izašli na izbore. Ukoliko se to ne dogodi, dvoje kandidata s najvećim brojem glasova ide u drugi krug koji se održava za 14 dana, u ovom slučaju 5. januara 2020. godine.

Današnje predsedničke izbore, sedme od kako je Hrvatska stekla samostalnost, prati rekordnih 24.270 posmatrača.

Osim u Hrvatskoj, glasa se u još 47 država, a zbog vremenske razlike, dijaspora je u nekima od njih počela da glasa sinoć.

KOMENTARI10 komentara

 1. Kulak says:

  Zlo,veliko zlo i najveće moguće zlo.Toliko.

 2. Eto meni crne ptice, zlosutnice says:

  Pa sad što bi mi srbonje rekle: "Kom obojci, a kom opanci" Ali nekem će sigurno da predsedne. Ne bi ti se ja kandidovao ni za kandid čokoladu ni za čitavu čokolindu. Bolje meni kraj Morave.

 3. Portopranco says:

  Jako se naoružati da porazimo odvratne ustaše u narednom ratu.

 4. petrovgrad says:

  Ako imaju 3,9 milona glasača, koliko imaju ukupno stanovnika. Baš su im uređeni glasački spiskovi, nešto poput Šiptarima na KiM. Koji lažovi, pa u Hrvatskoj ukupno ima nešta više od 2 miliona stanovnika.Koga lažu, šta hoće da postignu ovim brojkama.Nedavno je Vedrana Rudan izjavila da Hrvatska ima daleko istod 3 miliona stanovnika. Zvaničan Zagreb javlja ima 3,9 glasača. Nisu oni za nikakvu državu.Mi smo za njih uređena država.

  • persida says:

   Mi smo lazovska drzava u kojoj nema ni pet miliona stanovnika (Srbi su samo jedan deo od te brojke). Nasa vlada laze, nase statistike lazu, sve nase ustanove su potonule u laz. Mi smo prognali najmanje pet miliona sposobnijih Srba od nas u inostranstvo.

  • Kro beda says:

   Ma I oni sami priznaju da su im sve statistike lazne a stranke koriste stotine umrlih I ne ispisuju ih iz biraca. Osim toga u taj broj biraca ulazi I dijaspora,najvise oni iz Federacije. Inace, jos na popis 2011.demografi su priznali da je popis laziran I da ih je tada bilo 3,7-3,8 mil. Oduzmi 600.000 hiljada koji su emigrirali od tada i belu kugu i dolazimo do toga da ih je 3 mil.ili cak ispod sto govori npr. Vedrana Rudan.

  • Biogradlija says:

   Ali u hrvatskoj redovno glasa više od pola miliona mrtvih!

   • persida says:

    Dosadno pod zemljom, pa glasaju, neka ih.

 5. Dražen Jovan Petrović says:

  Potpuno nevažni izbori za nebitnu ceremonijalnu funkciju.

  • Kulak says:

   Da.Nebitno.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *