ШОК ОТКРИЋЕ, АМЕРИ БЕСНИ: 56.000 америчких војника на милости и немилости Путина!

ŠOK OTKRIĆE, AMERI BESNI: 56.000 američkih vojnika na milosti i nemilosti Putina!

31 jula 2018

Osiguranje američkih vojnih objekata u Evropi električnom energijom zavisi od isporuka gasa iz Rusije, piše „Nacionalni interes“, pozivajući Kongres da razmotri pitanje o jačanju baza rezervnim snagama.

Kako navodi „Nacionalni interes“, pošto Rusija isporučuje sve više gasa u Evropu paralelno sa izgradnjom „Severnog toka 2“, američki zakonodavci treba da se zamisle o organizaciji mikromreža na vojnim objektima, skladišta i elektromobila radi osiguranja energosnabdevanja, ako ono bude dovedeno pod znak pitanja.List podseća da je u prvom kvartalu 2018. godine 41 odsto gasa koje je uvezeno u Evropu stiglo iz Rusije.

Američka baza Ramštajn u Nemačkoj je najveći strateški vojni objekat u kojem se nalazi 56 hiljada američkih vojnika. To je sedište američke avijacije u Evropi i Ratne mornarice NATO-a. Pri tome, 40 odsto nafte koju koriste vojni objekti u Nemačkoj otpada na Rusiju, piše američki magazin, izvlačeći zaključak da su američki vojni objekti u Evropi zavisni od ruskih energenata.

Po mišljenju autora lista, ako bi Rusija odlučila da pretvori gas u oružje, ne bi se samo Nemačka borila za energosnabdevanje svojih građana, već bi se američke vojne baze i operacije našle u ćorsokaku.

„Severni tok 2“, nastavlja list, „povećava geopolitičku moć Moskve i udvostručuje zavisnost EU od ruske energetike“. Autor članka se takođe brine za to što sredstva od prodaje gasa Evropi „predstavljaju Rusiji velike resurse za postizanje neprijateljskih ciljeva“.

„Jačanje energetske zavisnosti od Rusije može biti iskorišćeno kao poluga za pritisak na EU i zabijanje klina između saveznika i NATO-a“, piše „Nacionalni interes“.

(rs.sputniknews. com)

KOMENTARI6 komentara

 1. Barakuda says:

  Jačanje energetske zavisnosti od Rusije može biti iskorišćeno kao poluga za pritisak na EU i zabijanje klina između saveznika i NATO-a“, piše „Nacionalni interes“. Ovi sa Zapada bi i koku i jaje ! Treba im pod svaku cijenu i nafta i plin, ali da Rusija nema koristi od toga ! Najbolje da im isporučuje besplatno i još o svom trošku ! Kakav idiotizam !

  • Velika Metla says:

   Barakuda,navikla gamad zapadnjačka na pljačkanje,zato to oni ne smatraju idiotizmom,nego njihovo,od njih odobreno,legalno pravo da mogu da pljačkaju,pa sad kad im ne uspeva ne mogu to da niti shvate,niti podnesu!

 2. goran says:

  Umesto da Rusi ovo iskoriste, oni samo gledaju da namaknu koju paricu i tako propustaju istoprijsku sansu da demona bace na kolena. Sve zahvaljujuci mlakonji Putinu.

 3. dr. Muhamed Tuđman says:

  Kauboji su jadni svugde "ugroženi". Jednom kad krene čišćenje sveta od tumora zvanog NATO i USA onda će videti šta znači biti ugrožen.

 4. kiki_ ćeraćemo se says:

  Tako je to, želeo si nešto a gazdu pito nisi.

 5. Cirkus says:

  Pshosys paranoides nema leka, samo sredstva za smirenje. Avangard.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *