ШОK ОТKРИЋЕ, ЕВО ЗАШТО ЈЕ БОМБАРДОВАНА СРБИЈА! Мете су биле Немачка и Француска, нема то везе са Милошевићем! ПРВОГ ЈАНУАРА 1999. РОЂЕН ЈЕ ЕВРО, ТРИ МЕСЕЦА KАСНИЈЕ…

ŠOK OTKRIĆE, EVO ZAŠTO JE BOMBARDOVANA SRBIJA! Mete su bile Nemačka i Francuska, nema to veze sa Miloševićem! PRVOG JANUARA 1999. ROĐEN JE EVRO, TRI MESECA KASNIJE…

4 januara 2020

Razlog za NATO agresiju na Kosovu nije Milošević. Oni su finansijske prirode. „Prvog januara 1999. godine rođen je evro, tri meseca kasnije izbio je rat na Kosovu. Kurs evra prema dolaru bio je 1: 1.07. Nakon 72 dana bombardovanja Srba evro je pao za 30 posto, na 0,82 dolaraPojmovi Balkan i Balkansko poluostrvo za geografe označavaju pojas koji počinje na istoku od Egeja, južno od Mediterana, na zapadu do Jonskog i Jadranskog mora. Na sjeveru je granica linija Trst – Odesa.

Na Balkanu se nalazi više država – Bugarska, Albanija, Grčka, Rumunija, Turska – a u Balkan se ubrajaju i sve zemlje nastale disolucijom SFRJ, osim Slovenije, koja Balkanu pripada samo delimično.

Deset nacija, mnogo etničkih grupa, tri osnovne religije (pravoslavlje, katolicizam i islam) – i to je Balkan.

Ovakav konglomerat nacija i različitosti bio je pogodan da na Balkanu u dužem vremenskom periodu odmeravaju snage globalne i regionalne sile, protežirajući svoje interese.

U figurativnom značenju balkanizacija je pojam širi od Balkana i označava područje trajne destabilizacije i permanentnih sukoba između različitih etničkih grupa.

Nakon najnovijih informacija da se ratnici Islamske države poražene na sirijskom ratištu, vraćaju na Balkan (poslednje upozorenje o svim mogućim bezbednosnim implikacijama javnosti je pružio francuski predsednik Makron), stičemo utisak da se priprema nova „balkanizacija“ Balkana.

Osim onih koji u Bosnu i Hercegovinu stižu „redovnom linijom“, poput nedavno deportovane grupe, postoje i oni koji se bez medijske pompe dopreme najpre u Albaniju, odakle se prebacuju na Kosovo i dalje prema balkanskim državama.

Uloga američke vojne baze Bondstil u ovoj pojavi je veoma interesantna.

Istraživanje zaslužuje i „gomilanje“ migranata u BiH, gde se uopšte ne zna tačan broj pridošlica, niti njihova struktura u bezbednosnom smislu.

Opravdano možemo postaviti i pitanje da li će „balkanizacija“ zahvatiti sever Afrike i centralnu Aziju? Više je nagoveštaja da bi se to moglo dogoditi, iz prostog razloga što su stratezi „duboke države“ poput Bžežinskog procenili da bi to bilo idealno sredstvo za onemogućavanje saveza Rusije, Kine i Irana.

Ukoliko taj savez zaživi u potpunosti, uticaj Vašingtona u Evro-aziji bio bi trajno onemogućen.

U sputavanju Rusije puno se računa na Ukrajinu, koja bi u „redizajniranju“ Hladnog rata tražila još veću zaštitu od SAD i NATO. Na kraju, Majdan je podržan i organizovan da bi se sprečila bliskost Evrope, tj. EU sa Evroazijskom ekonomskom unijom i onemogućila bilo kakva vrsta saradnje.

Vašington u Ukrajini vidi odbrambeni štit centralne Evrope preko koje, ujedno, kontroliše zapadne i južne ruske granice. Očita je namera da se preko Baltika i Poljske kontrolišu severne granice Rusije.

Najveće operacije ipak se pripremaju za Kavkaz (i Pakistan) koji se, takođe, planira „balkanizovati“.Sam termin „balkanizacija“ u filozofiji Bžežinskog označava stanje nestabilnosti regiona i hronične političke poremećaje izazvane sukobima na etničkoj i verskoj osnovi, a koji vode dezintegraciji država.

Uloga EU svodi se na odbranu Ukrajine, Baltika i Poljske od „ruske najezde“. Ipak, vodeći teoretičari nove američke doktrine za EU nisu pripremili značajniju ulogu od buduće kolonije. U svakom slučaju, Evropi je namenjena uloga čuvara Majdana i uopšte Ukrajine, odnosno uloga „demokratskog mostobrana“ za evro-azijski kontinent, što je od krucijalne važnosti za američko-britanske planove.

Paralelno sa kontrolom nad Ukrajinom, za „duboku državu“ je jednako važna strategija kontrolisanog haosa na potezu od Libije do Jemena i Sirije, kako bi se pokrenuli milioni Afrikanaca prema EU. Plan su pokvarili Rusija i Iran koji su slomom Islamske države zaustavili stampedo naroda (u „dubokom“ Vašingtonu se nadaju da je to samo privremeno).

Uostalom, „balkanizacija“ EU i namerava se postići migrantskim talasima. Nekontrolisana poplava „ratnih izbeglica“ i „ekonomskih migranata“, koji dolaze iz zemalja destabilizovanih „arapskim prolećem“ i terorizmom, stvorila je najveći socijalni i bezbednosni haos u Evropi od završetka Drugog svetskog rata.

Da je sve već napisano i da globalne sile samo posežu za doktrinama i idejama koje su stratezi prethodno osmislili – svedoči i projekat pod nazivom „Projektovane prisilne migracije“ ili „Plan iznuđenih migracija“.

Autor je Keli Grinhil (Kelly M. Greenhill), pomoćnik senatora Džona Kerija i konsultant Pentagona. Objavila je čak i knjigu pod nazivom „Masovne migracije kao oružje“ (Weapons of Mass Migration). Vodila je Bezbednosni program za internacionalne relacije na univerzitetu Tufts, koji je inače poznat po zastupanju ideje genocida nad Bošnjacima u BiH, a Tufts univerzitet i danas lobira protiv srpskih interesa.

Sve to ukazuje da migrantski talasi s kojima je suočena EU imaju veštački karakter.

O doktrini ratovanja koja poprima konture nekonvencionalnog oružja, pisao je kineski general Sia Linag (Qiao Liany) i zajedno sa Vang Ksiangsui (Wang Xianguo) 1999. godine objavio knjigu pod nazivom „Neograničeno ratovanje“.

U pomenutoj knjizi nagovešteno je da će „u rasponu od aviona, topova, otrovnih gasova i biohemijskih bombi do kompjutorskih virusa, mrežnih pretraživača i finansijskih derivata“.

Ratovanje će, napisali su autori pomenute knjige još 1999. godine, „nadići sve konvencionalne granice i ograničenja područja konflikta, a bojno polje biće svuda tako da će granice između rata i ne-rata vojske i ne-vojske biti potpuno izbrisane“.

Autori su izneli i svoje viđenje razloga za NATO agresiju na Kosovu.

Kako tvrde, oni su finansijske prirode. „Prvog januara 1999. godine rođen je evro, tri meseca kasnije izbio je rat na Kosovu. Mnogi ljudi su mislili da je do rata na Kosovu došlo zbog toga što su SAD i NATO udružili snage da se bore protiv Miloševićevog režima koji je masakrirao etničke Albance na Kosovu stvarajući užasnu humanitarnu katastrofu. Nakon rata laž je brzo izbila i Amerikanci su priznali da je to bio potez koji su zajednički odigrali CIA i zapadni mediji kako bi srušili vladu tadašnje Jugoslavije.“U daljoj analizi objašnjava se da su nakon 72 dana rata Evropljani uvideli da su prevareni. Naime, pokretanje evra donelo je veliko samopouzdanje Evropljanima. Postavili su kurs evra prema dolaru 1: 1.07.

Nakon izbijanja rata na Kosovu Evropljani su bili potpuno uključeni u NATO akcije kao podrška američkim napadima. Kineski general zaključuje: Nakon 72 dana bombardovanja Jugoslavija se pokorila. Ali nakon svega toga Evropljani su otkrili da se računi ne podudaraju. U tih sedamdeset dana evro je zapravo osakaćen.

Kad je rat završio, evro je pao za 30 posto, na 0,82 dolara za jedan evro. Evropljani su se počeli buditi. To je razlog zašto se kasnije, kada su se Sjedinjene Države borile u Iraku, Francuska i Nemačka čvrsto protive tom ratu.

Da li u odnosu evra prema američkom dolaru možemo tražiti razloge za migrantsku krizu, odnosno, da li je ekonomsko sputavanje EU, pa i konačan raspad ove zajednice, krajnji cilj kreatora migrantskih talasa? Da pojednostavimo: da li je cilj „balkanizacija“ EU?

(Sve o Srpskoj / Predrag Ćeranić)

KOMENTARI4 komentara

 1. Istina says:

  Balkanizacija EU je odavno pripremljen plan duboke države koja koristi migrante za uteranje straha Evropljanima, pogledajmo samo primer Alžirskih i Libijskih migranata na Francuskim ulicama gde več odavno postoje GETO naselja kako policija nema pristupa tim naseljima i neznaju šta se dešava pod tuđom kontrolom, takav status hoče da naprave svuda po evropi, sličan status imaju i u Nemačkoj sa Turskim došljacima. Politika koja se sprovodi i u ostalim EU drzavama dovodi do samouništenja EU i masovnih nereda i nemira jer su namerno naselili stranu radnu silu koja može da napravi HAOS. Cilj takvih organizacija je mešanje različitih nacija i uništavanje nacionalnih država...

  • Pera says:

   U francuskoj najvise je Alziraca, Tunizana i Marokanaca. Lepo si zapoceo komentar, ali zasto ga prekide na pola ? Kome je u cilju da unisti evropske narode dovodjenjem muslimanske bagre ? Kad shvatis smisao novog svetskog poretka, napisti nam ! Kad vec spominjemo francusku, zanimljivo je znati da i danas dan bivse francuske kolonije placaju danak demonkratskim francuzima !

   • Pera says:

    P.S. 800 geta postoje u francuskoj gde policija nesme da prigviri !

 2. RASPUCHIN says:

  Čitao sam tekst sve do trećeg pasusa i tu , kao "šlag na tortu" tj. prva dva pasusa , odustao na pomen "disolucije" bivše države. Onda sam pogledao ko je autor i sve mi je bilo jasno. Priča o pomenutim valutama je mnogo starija i ne može se započeti bez "dojč marke". Ni ta 1999. se ne može pominjati bez nekih mnogo ranijih događanja ali bar ne od početka "disolucije". Možda ovaj kursista iz Lenglija (bar se sam hvalio da je bio kursista) misli da niko drugi ništa ne zna pa nam , eto , on može pričati svoje priče. Da , dovoljna su bila prva tri pasusa koje kao da je pisao đak osnovac a ne profesor ali posebno je dojmljiva teza o "agresiji na Kosovo".

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *