ШОК! Откуд српски крст на старом споменику у Ирској?

ŠOK! Otkud srpski krst na starom spomeniku u Irskoj?

10 septembra 2018

Na Tviteru se pojavio tvit i slika jednog groblja u Irskoj, a na groblju na jednom nadgrobnom spomeniku četiri „S“. Ova slika izazvala je šok mnogih na društvenim mrežama.

KOMENTARI17 komentara

 1. Zoran says:

  Verujte Dereticu i necete pogresiti.

  • Budi Bog s nama says:

   I gospodinu Šešelju verujte, srpskom vojvodi, gde govori: "Tamo gde su srpski grobovi ono je srpska zemlja!" Dakle, živeli!. Nemojte samo molim vas brojati Irske, protestanske i katoličke krstove u zemlji Srbiji, jer ih ima mnogo više od ovih sa četiri slova "C". Ne možete verovati Deretiću jer bez forezničkih dokaza ostaje naduvani usranko. Na taj način se ne pomaže Srbiji, mislim preterivanjem, pristrasnošću koja će se na kraju naći kao laža.

 2. Pikt says:

  Tajna podmukle mržnje Britanaca prema Srbima je otkrivena! Nikada nisu uspeli da slome otpor naroda zbog koga su izgradili Hadrijanov zid u vreme Rima.Nadevana različita imena, "tajanstveni" Pikti,Kelti,Vendi, Varjazi... Tako je Britancima, koji arheološki kontrolišu i nadziru celu zem. kuglu, ostao "tajanstven" i neistražen jedino njen deo UK. Čudno? Dok jednom BBC na History canal nije "nepažnjom" objavio staru kartu Britanskih ostrva u vreme Rima:Ispod Hadrijanovog zida piše:Rex Romanum, a iznad :Terra Vendorum, (Zemlja Srba, na latinskom jeziku). Otuda je istorija Britanskih ostrva "tajanstvena", a njihova "opsednutost" Srbima simptomatična.

 3. Pikt says:

  Tajna podmukle mržnje Britanaca prema Srbima je otkrivena! Nikada nisu uspeli da slome otpor naroda zbog koga su izgradili Hadrijanov zid u vreme Rima.Nadevana različita imena, "tajanstveni" Pikti,Kelti,Vendi, Varjazi... Tako je Britancima, koji arheološki kontrolišu i nadziru celu zem. kuglu, ostao "tajanstven" i neistražen jedino njen deo UK. Čudno? Dok jednom BBC na History canal nije "nepažnjom" objavio staru kartu Britanskih ostrva u vreme Rima:Ispod Hadrijanovog zida piše:Rex Romanum, a iznad :Terra Vendorum, (Zemlja Srba, na latinskom jeziku). Otuda je istorija Britanskih ostrva "tajanstvena", a njihova "opsednutost" Srbima simptomatična.

 4. kiki_ ćeraćemo se says:

  E stvarno šok! Jedan takav u Tursko, a milion turskih obeležja u Srbiji, polumeseci gde god mrdneš, samo nisu tako bačeni po zemlji već izgledaju kao juče podignuti, negujemo mi i tuđe i svoje, dok ne prisvojimo napokon samo tuđe.

  • Djordje says:

   Kiki kiki sakrila ti mama veliki turski pa mislis samo na Turcina.

   • Nik says:

    Polumesec nije turski,niti su turci iz današnje turske.turci postaju nacija tek posle prvog svetskog rata,polumesec je ilirski kao sto ga ima na šahovnici,ljiljan je hrišćanski i znači sveto trojstvo,a koriste ga poturice u bosni.

    • ralemce says:

     Ovi današnji Turci nisu bili stanovnici Anadolije kad su spomenici iz 11,12,13,14 veka pravljeni.Stanovnici tih krajeva bili su Grci i Srbi Sloveni..Po Vizantijskim spisima SlovenoSrbi koji je njih dobar deo bio u Vizantiskoj vojsci kao plaćenici odbio je da se bori protiv Persijanaca i za kaznu Car Justijan ih je proterao oko 250.000 Spskih porodica iz Makedonije i Soluna u Anadoliji koja je bila opustošena od Persijanaca. Turska plemena su to iskoristila i upadala su na tu Vizantijsku teritoriju.

  • Mali Radojica says:

   Jeste jedan, ali je stariji od turskih u Srbiji za hiljade godina! To što su oni uništili (kao hrvati u današnjici) samo da bi sakrili svoje poreklo i falsifikovali svoju istoriju prisvajanjem tuđe (srbske) istorije, kao i to što u Srbiji ima više stotina turskih istorijskih spomenika, to ne znači da su stariji narod od srbskog. Isto to su radili i kelti (u Lužicama) i anglo saksonci i rimljani. Sve to ima u arhivama Vatikana i duboko u zemlji neiskopano. Ali, polako sve izlazi na videlo, saznaće se kako su Vinča, Lepenski vir i ostala arheološka nalazišta poreklo civilizacije i kako smo mi potomci Prvog naroda.

 5. kiki_ ćeraćemo se says:

  Pardon, radi se o Irskoj, mora da je nekakav Vučićev predak skončao tamo u 13 veku očekivajući da Srbiju uvedu u tadašnju uniju hrišćanskih zemalja od čega je na kraju svega ostao naravno samo taj kameni krs.

 6. Budi Bog s nama says:

  Ovaj krs je bio u kolekciji čuvenog irskog kolekcionara Krstimira Krstića koji se bavio arheologijom po Srbiji da bi doneo i ovaj krs. Ali onda ga je mučila noćna mora Svetog Save, te je morao da odbaci ovaj krs na obližnje groblje. Sve je ovo Božija promisao da bi Irci najzad shvatili odakle vuku korene a o tome najbolje svedoče grobovi njihove dedovine. Ovo je Srbija, govore grobovi ratnika.

  • Dudic Samir says:

   Irci su istog genetskog porekla kao i Srbi. To je ocigledno i u karakteru, narodnoj igri - kolu i ostalim obicajima Djurdjevdan, St Georges day) and ends on the 5th of November Samhain (Mitrovdan, St Martin's day)itd.

   • Tamara says:

    Da, bas pre neki dan, neki ridji Srbi u suknjicama prodjose ulicom svirajući gajde...mislim da bese na Mitrovdan

 7. Djedo says:

  (Obratiti pažnju na sve nazive za nas Srbe) "MAVRO ORBINI - "KRALJESTVO SLOVENA" \ POREKLO SLOVENA I RAZVOJ NJIHOVA CARSTVA Sloveni kao potomci Jafeta, starijeg Nojeva sina, obitavaju najpre u Kilikiji i odatle se šire prema severnim i severozapadnim oblastima, dopirući do Britanije. Ta ekspanzija nagoveštena je već u imenu pretka Jafeta, koje je '' širenje '' (allargamento). Rodjeni ratnici, Sloveni će pokoriti mnoge zemlje i narode. Iz Skandinavije, oko 1460. pre Hrista, Sloveni se iseljavaju i šire po beskrajnoj Sarmatiji, pojavljujući se pod raznim imenima: Venedi, Sloveni, Anti, Verli (Eruli), Alani (Masageti), Hiri, Skiri, Sirbi, Daki, Svedi , Fini, Prusi, Vandali, Burgundi, Goti, Ostrogoti, Vizigoti, Geti, Gepidi, Markomani, Kvadi, Poloni, Boemi, Slezi i Bugari. Nešto poznije, iz sarmatskih ravnica Sloveni se raseljavaju u raznim pravcima. Ove strašne ratnike sa divljenjem opisuje na crnomorsku obalu prognani pesnik Ovidije. Od mnoštva njihovih naziva vremenom se izdavaju tri kao najglavnija - Venedi, Anti i Sloveni - da bi na kraju preovladalo ime Sloveni kao opšti naziv. " Prema tome, eto dokaza da se Rimsko carstvo graničilo sa Vendima(Terra Vendorum) krst sa 4 o ila je dokaz.

 8. Nenad Petrović says:

  Naša prava istorija polako ali sigurno izbija na videlo. A jeste li čuli za grad Zagora u Maroku i gde se tačno nalazi? Ili za selo Klisura u jugozapadnom delu Grčke,na mestu gde se stvarno nalazi jedna omanja klisura? Ne moram ni da kažem da zagora nije ni arapska ni berberska reč, kao što ni klisura nije grčka.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *