ШОK! ПОЧЕЛА СТРАШНА РУСKА ОДМАЗДА! На удару НАТО особље, све се руши и нестаје у пламену!

ŠOK! POČELA STRAŠNA RUSKA ODMAZDA! Na udaru NATO osoblje, sve se ruši i nestaje u plamenu!

26 septembra 2023

Luka Odese zapravo više ne postoji, a nema više ni hotela „Odesa“ – izjavila je Natalija Gumenjuk, portparolka komande ukrajinskih snaga „Jug“.

Naglasila je da su to bila „dva simbola grada koje su mogle da vide posade svih brodova koji su ulazili u luku“.Međutim, pojedini ruski Telegram kanali tvrde da su u hotelu „Odesa“ bili smešteni strani instruktori i plaćenici.

Možda je po prvi put Rusija zadala udarac značajnim simbolima jednog od milionskih gradova pod kontrolom režima u Kijevu. Rusija nije imala drugog izbora.

Poznati vojni posmatrač iz Nikolajeva „Šegi” objavio je da su „u bivšem hotelu Kempinski na skoro svim spratovima NATO konsultanti. Sa mnogo elektronike. A da su oko Odese-Kempinskog razmešteni radari i PVO sistemi. Tu su se nedavno pojavile i protivpodmorničke instalacije i skladište za municiju, ukazao je Telegram kanal Jakova Kedmija.

Druga značajna meta ruskih raketa bio je vojni aerodrom Dolgincevo kod Krivog Roga.

Prvi i drugi udar bili su gromoviti, a treći je izazvao, prema očevicima, „nešto nalik na zemljotres jer je dugo i u talasima detoniralo“.

Prema rečima vojnog stručnjaka Jurija Knutova, objekat ispod hotela – u suštini, bunker – najverovatnije je bio povezan sa stranim specijalistima i pomorskim dronovama koji povremeno napadaju ruske vojne objekte na Krimu. Zato su gas štitili mnogi sistemi protivvazdušne odbrane, uključujući „Gepard“ i „Buk“.

Knutov takođe smatra da se ispod hotela moglo nalaziti komandno mesto koje su Ukrajinci skrivali i štitili od napada ruskih dronova Geranijum-2.

On naglašava: „Britanci i Amerikanci su izgradili svoj centar u Odesi. Britanci su tamo obučavali ukrajinske snage za specijalne operacije. Bunker je verovatno nešto posebno. U njemu je moglo biti komandno mesto ili centar za obuku, u kojem su stranci obučavali Ukrajince da upravljaju morskim dronovima. Centar se takođe mogao baviiti obradom podataka koji se šalju morskim dronovima dok su u napadu“.

Knutov podseća da će Nemačka uskoro u Ukrajinu prebaciti 50 svojih pomorskih dronova – bespilotnih kamikaza-čamaca.

KOMENTARI11 komentara

 1. Dragi says:

  Da li neko normalan može da misli da je takav luksuzan hotel, iz lanca hotela "Kempinski", mogao da stoji prazan? Naravno da se on koristio kao komandni centar. Al' je goreo kao buktinja i zvanično je izjavljeno sa ukrajinske strane da je povređena samo jedna osoba.

 2. michael pan says:

  Ovo su Rusi morali da urade. Ova vest me je oraspolozila. Napred braco do potpunog sloma zapadnih varvara.

 3. Miroslav says:

  Sa druge Svetske vojne sile, Rusija je postala druga sila u Ukrajini. Tačno se vidi da neko drugi upravlja kako Rusijom tako Ukrajinom.

  • Perun says:

   @Miroslav........... Ko li tobom upravlja RUSOFOBE...?

 4. Gagi says:

  Postoji u svemu ovome jedna morbidna istina. NEKO se u svojoj istorijskoj udobnosti i bezbednosti igra sa narodima i ljudskim zivotima. TAJ neko, nema moc vaseljene da stvara nesto bolje i plemenitije. TA istorijski nasledna grupacija vekovima prezivljava i opstaje, NA najgnusnijim porivima koji postoje u nasem nesavrsenom ljudskom bicu. Ako budemo nedostojni svog Stvoritelja i prihvatimo taj nakaradni zivotni princip, hajde da svi pljackamo i ubijamo na svakom cosku, ko koga stigne. Licno mislim, Kindzali treba da odlete na pravi cilj. Zna se gde je istorijski izvor zla, ovo ubijanje svoje mladosti je neprihvatljivo ako se vec poseduje adekvatan odgovor na ponovljeni istorijski idiotizam. Licno sam IZUZETNO razocaran na reakciju Rusa povodom razvlacenja njihovih duhovnih stvoritelja u Pecenjskoj lavri. Zna se ko iza toga stoji i tu kompromisa nije moglo biti. Ocigledno je da i kod njih postoji materijalna "elita" kojima je zivot i udobnost vaznija od sustine postojanja.

  • eksilencija Hill of shit says:

   nije stvar u tome uopste, ti si pod mind controlom programa duboke države koji se zove hriscanstvo, ali ako bi pročitao bibliju, a trebao si već tp.da uradis posto ti je narativ fatalisticko-hriscanski, jer bi tada MOGAO da sam zakljucis da ona a time ni hriscanstvo UOPSTE ne govore o Stvoritelju nego o cifutskom bogu yhwh i njegovom sinu jeshui lažno nazvanog isus, slovenizovanog imena za cifutskom "mesiju", jednog od mnogih, kojeg moramo da verujemo jer nr postoji ama bas nikakav istorijski napis o njemu od ma kojeg istoricara iz tog vremena;ne, mi moramo da verujemo cifutskim piscima te knjige, koji kako vreme prolazi i istraživači pronalaze greške onih koji su je pisali, i dami proznaju da tzv.mojsijeve knjige nije pisao mojsije, da su evandjelja menjana i nisu ih napisali apostoli, itd.,itd.,itd. Običan program cifuta (duboke drzave) za mind control, to je hriscanstvo. Zato su dugo zabranjivali posedovanje biblije,jer su se plasili da ce citaoci pohvatati nelogicnosti, prevare, nedoslednosti i nelogicnosti. Da je pravoslavna crkva smece kao i svaka druga organizovana religija, a SVE religije su u vlasništvu duboke države, dokaz je i ovo od nedavnog sto je carigradsko smece priznalo makedonsku i ukrajinsku crkvu jer je korumpirano, sve je korumpirano i tu kao.i u svakoj religiji, dokaz za to je da su sve religije podrzale pLandemiju tj.depopulaciju, NI JEDNA NIJE BILA PROTIV. Zato to u Kijevu sto se dešava uopste nije ni bitno. Gore relikvije? Pa nek gore, sve je to ionako kao i kod katoličke crkve a i kod drugih laž da narod lakše poveruje u njihove laži. Za tose Putin previše ne nervira za to šta se dešava sa ionako propalom religijom. Naravno da to ne treba da znaci da ovi treba da predju u jos gore, u katolike, to svakako ne. Ali sve citutsko smece treba odbaciti i unistit, svaki njihov program za mind control.

   • Perun says:

    Globalizacija je počela nametanjem monoteističkih vera...... Prva nametnuta vera u novoj eri je bilo judeo-hrišćanstvo...... „Vera je najefikasniji instrument gospodara konceptualne vlast za kontrolu naroda..... Ovaj MATRIX nas uči da trpimo i patimo i da se NIKAD ne bunimo protiv kontrolnog sistema..... Matrix nas uči da "okrenemo i drugi obraz".

   • Perun says:

    ŠTA JE HRIŠČANSTVO ???..... Hršćanstvo je SEKTA..... Rano hrišćanstvo je nastalo kao verski pokret, odnosno sekta unutar judaizma, da bi se tokom 1. veka od njega odvojilo. Vremenom je ovaj mali jevrejski verski pokret evoluirao u hrišćansku veru..... Između 30. i 50. godine, hrišćansku crkvu čine isključivo Jevreji. Odlukom apostolskog sabora (48–49. godine) rešeno da i nejevreji budu primljeni u hrišćanstvo. Hrišćani su nastavili da poštuju jevrejsku Bibliju. Vremenom su se hrišćani sve više odaljavali od Jevreja, pa su tokom drugog veka, pored ostalog, prešli sa svetkovanja subote na nedelju. Hristos je znao kako za sobom povesti narod (po principu ujediniti i stati na čelo), ali nije bilo suđeno da Hristovi planovi budu realizovani u Judeji. Jevrejski prvosveštenici su brzo prozreli Hrista pa su Jevreji pogubili jevrejina koji se odmetnuo od njih i njihove vere..... Njega su uklonili ali ne i njegovu ideologiju/veru, veru koju je propovedao iskoristili su da potčine nejevrejske narode. Iskoristili su judeo-hrišćansku veru kao informaciono oružje.

   • Perun says:

    Na kultivisanju ovih vrlina vaspitavani su i vaspitavaju se hrišćani..... Ljubite neprijatelje svoje Po Luki Glava 6..... 27. Ali vama kažem koji slušate: ljubite neprijatelje svoje, dobro činite onima koji na vas mrze;..... 28. Blagosiljajte one koji vas kunu, i molite se Bogu za one koji vas vređaju...... 29. Koji te udari po obrazu, okreni mu i drugi; i koji hoće da ti uzme kabanicu, podaj mu i košulju..... ***** TRAGIČNO..... Hrišćanin treba da bude smiren i strpljiv. Smireno da trpi sva iživljavanja nad sobom. Hristos je učio: »Ako te udare po jednom obrazu, podmetni i drugi« (po Mateju 5:39)..... Trpi ubogi čoveče, ti si prolazan, ništavan, RAB božji (i to prema božijoj slici i prilici). Rob!..... Na kultivisanju tih vrlina vaspitava se jadan narod, koji sve trpi i još se ponosi svojom sramnom strpljivošću. Nad njime se iživljavaju kako hoće, a on, umesto da ustane i svrgne gnusnu vlast i preuzme dostojan život, sve trpi...... A hrišćanski popovi pevaju, da je »bog trpeo i nama zapovedio«, »svaka vlast je od boga«

    • Gagi says:

     Hriscanstvo je jedna vrsta dobrovoljnog prihvatanja drustvenog poretka i pravilo ponasanja. Za mnoge je to i duhovna vertikala. Lepo ce biti kada se to hriscansko ponasanje neutralise a narod se oslobodi straha od svojih postupaka. Tada cemo svi ziveti u zverinjaku i na "elitnim farmama" oslobodjeni svake vrste licne odgovornosti i tolerantnosti. Sta je zamena, mozda slobodno korumpirano drustvo sa slabim institucijama gde svako radi sta hoce. Svakom narodu je potrebna sabornost i zajednistvo, delimicno se to ostvaruje u crkvama na liturgijama gde se narod okuplja u dobroj volji. Da mozda nije bolja sabornost i zajednistvo na koncertima punim droge i narkotika, gde slobodna volja prelazi u nekontrolisano ludilo i raskalasnost. Sloboda je pozeljna i dobra, samo kada je ogranicena i postoje pravila. Bezgranicna sloboda obicno vodi u nekontrolisano izivljavanje, to uostalom vidimo na primerima nasih novopecenih bogatasa cije je izivljavanje zabrinjavajuce za celu zajednicu. Jeres je reci da su Marxsisti i komunisti bili nesto dobro jer su ubijali narod zbog svoje politicke dominacije, ipak, i oni su svojevremeno stvorili sistem gde su se znala neka pravila a sloboda bila ogranicena. Ova danasnja "sloboda" bez ogranicenja i pravila je najobicnija ludnica, to svakodnevno vidimo u saobracaju pa redom... Kakav to kvalitetniji sistem drustva predlazu Hill i Perun?

 5. Petrovgrad says:

  Javite mi kad Rusi izadju na Dunav, čisto da budem u toku.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *