ШОК ПРЕОКРЕТ КОЈИ ЈЕ НАЉУТИО ПУТИНА: Турска кренула фронтално!

ŠOK PREOKRET KOJI JE NALJUTIO PUTINA: Turska krenula frontalno!

4 maja 2021

Turske vlasti ponovo pokušavaju da zauzmu svoju poziciju na svetskoj sceni, preteći da će preći „crvenu liniju“ Rusije.

Došlo je do određenog zahlađenja u odnosima Moskve i Ankare. Razlog tome bila je želja turske strane da promoviše sopstvene interese, ne osvrćući se na svoje partnere.Kao rezultat, može se uočiti kako su se Turci zapravo približili ukrajinskoj „crvenoj liniji“ Rusije. Potvrda ovoga može se uočiti u objavi ruskih medija, gde je rečeno kako Turci svojim dvoličnim napadima na Rusiju stvaraju izuzetno tešku situaciju u rusko-turskim odnosima.

„Ankara je sama sebe saterala u zamku i rusko-turska vojno-tehnička saradnja će biti prekinuta“, navodi se u ruskim medijima.

Istovremeno, izvor ističe da se u poslednje vreme mogu primetiti znaci rastuće napetosti između Ankare i Moskve. Primer za to su demonstracioni video snimci novih borbenih dronova.

Dakle, kao potencijalna meta za novi ruski „Lancet“ kompanije ZALA Aero, demonstriran je UAV sličan „Bayraktar ​​TV2“.

Zauzvrat, Turci su prikazali animaciju u kojoj njihova bespilotna letelica AKINCI koristi svoju „pametnu“ MAM-T bombu protiv protivvazdušnog raketnog sistema, identičnom kao „Pantsir-C1“, koji se nalazi u pustinjskom području.

Mediji istovremeno napominju da su Turci toliko ozbiljno pokvarili odnose sa Vašingtonom da su Amerikanci već uspeli da isključe Ankaru iz konzorcijuma za zajednički razvoj F-35.

U tom kontekstu turske vlasti pokušavaju da se opravdaju pred Moskvom, ističući da svoje Bayraktar-e prodaju Ukrajini bez cilja nanošenja štete ruskim interesima u regionu.

Ankara je čak ponudila da proda svoje dronove Rusiji, ali ruska strana ima svoje bespilotne letelice, uz zabrinutost da bi turske bespilotne letelice mogle da se koriste protiv ruskih građana na Krimu i u Donbasu.

(Webtribune.rs)

KOMENTARI3 komentara

 1. Rista says:

  Haha..."da su Amerikanci već uspeli da isključe Ankaru..." Pa Amerikancima bilo teško, jel tako, pa su JEDVA "uspeli"? Šta mu dođe druga strana gaća? Pa Ameri uzeli pare Turskoj da učestvuje u "konzorcijumu" a kada su radovi počeli, onda im dodali aneks brale i rekli "E, sad morate da platite dalje učešće, jer ovo be visoka tehnologija!" I Turci odlepili. Oni mislili daće milijardu dve i imati pristup fantomima kad god požele. Pa to Amerika be. Ni to pošteni i naivni Rista. (ovo "pošteni" je malo prejako, al nek mi bude)Auu, koje sankanje po pesku. E Erdogan preživeo zahvaljujući i maloj, zanemarivoj pomoći koja život znači od Rusije i pomislio da je pao u sevdah, a onda ga Ameri nako preživela i uplašena gurnuli u savez sa Ukrajinom, kao tamo su i tvoji Turkmeni samo ti njima daj te tvoje letilice i bićeš nagrađen. Dobićeš američku žvakaću gumu. I sad Erdogan izgubio leđa koje mu držala Rusija. Ako se to stvarno dogodi, eto državnog udara u Turskoj uskoro, ali ovog puta pravi udar.

 2. persida says:

  Izgleda da se Erdo u Mosadu bolje kotira nego Putko. Erdo, poput sozofrenicara, svakoga dana menja politiku, a Putko ipak drzi neki kurs.

  • Vlad Cepeš says:

   persido - g nj i d o

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *