ШОK ПРЕОKРЕТ: САД не дозвољава улаз у Донбас – Јер би после тога Русија ПРОМЕНИЛА СВЕТ ЗАУВЕK

ШОK ПРЕОKРЕТ: САД не дозвољава улаз у Донбас – Јер би после тога Русија ПРОМЕНИЛА СВЕТ ЗАУВЕK

30 априла 2021

Kако ће Русија променити свет уколико порази украјинске оружане снаге на Донбасу.

Сједињене Америчке Државе не дозвољавају украјинским властима да започну војну операцију заузимања Донбаса, јер схватају да им ово прети озбиљним последицама геополитичке природе.До овог закључка дошао је познати политиколог Олег Матвејчев, коментаришући ситуацију на линији контакта двеју сукобљених страна.

Он је указао на то како ће се свет променити уколико Kијев ипак изазове ескалацију сукоба на истоку земље, а такође објаснио како ће ова одлука утицати на међународне односе

Он је пре свега подсетио да је Русија способна да сломи Украјину ако Kијев ипак одлучи да изврши агресију на Донбас.

Москва ће извршити операцију спровођења мира, а такође ће моћи да спроведе стратегију за територијалну реорганизацију и поделу Украјине, како би се елиминисала могућност наставка непријатељстава.

Међутим, руски војни одговор на војну операцију у Kијеву способан је да промени међународну ситуацију. Таква одлука може ићи на руку не само Москви, већ и Европи и Сједињеним Америчким Државама. Вашингтон и Брисел ц́е прогласити Русијом агресором и увести нова економска ограничења.

Према речима политиколога, операција присиљавања Kијева на мир, коју су у Донбасу извеле руске оружане снаге, значајно ће ојачати позицију Москве на светској сцени.

Русија, показавши да је спремна да брани своје националне и стратешке интересе, заправо ц́е оставити Сједињене Државе на губитничкој страни.

„Мислим да ће то имати негативне последице за Америку, јер ће изгледати као губитничка страна која је прешла дозвољене границе. То ће значити јачање Русије“, закључио је Матвејчев.

Вашингтон, схватајући озбиљност ситуације и последице са којима би се Сједињене Државе могле суочити у случају инвазије на Украјину у Донбасу, не дозвољава Kијеву да изврши офанзиву на ЛПНР.

(Wебтрибуне.рс)

KOMENTARI7 коментара

 1. miliorad5 says:

  samo nuklearno bez pardona ,ko zine protiv rusije treba da gori ODMA , nema drugog načina sa njima.Nekoliko gradova je daleo MANJE od čitave cibvilizacije, a ako rusi oćute SADA, TO će biti ishod,na kraju će morati da upotrebe SVE.

  • padre says:

   Izgleda, da si zaboravio, šta znači nuklearni napad!Misliš, da bi mi ostali preživeli to?

 2. Риста says:

  Човек лепо каже једну велику глупост на два мала места. И гле чуда, медији то дочекају као велику мисао коју треба објавити ома. Не мислим на овај магазин јер овај магазин нам преноси таман довољно да схватимо како и где и како ко замлаћује фузбал. А кад видиш његову причу, шта онда да узмеш од његовог става? Прво лепо ТВРДИ - "Таква одлука може ићи на руку не само Москви, већ и Европи и Сједињеним Америчким Државама..." Знам ја да може, али ипак ме мало уватила језа од америчких могућности по обичају. Само наш добри човек даље износи МИШЉЕЊЕ - „Мислим да ће то имати негативне последице за Америку, јер..." Е, сад. Ако ја хоћу нешто да научим од њега, шта да научим? Тврдњу или мишљење? Да ће то бити добро за Америку или да ће то имати негативне последице по Америку? Тако ја читам аналитичаре и бацам у смеће. Онако успут, безвредно је коментарисати његову изјаву. А јел плаћен да млати? И ако јесте, изгубиће стипендију.

  • Kulak says:

   Boljševici su stvorili ukrajinu od teritorija koje etnički pripadaju Rusima,Poljacima,Rumunima i Mađarima.Zašto bi takva,veštački stvorena država postojala,ako je sve drugo boljševičko ukinuto?

  • Miraš says:

   Тренутно Америка јесте на губитничкој страни, рекли су пре неколико дана да Украјина ако крене у сукоб ићи ће сама у сукоб са Русијом, без НАТО-а. Овом својом управо завршеном војном вежбом близу граница Украјине Русија је показала да је итекако спремна да крене у сукоб, али заправо тиме је присилила Украјину на мир. Уједно и Америци је ставила до знања где су црвене границе, овде је то ДОНБАС. А на све то Америка је устукнула. Америка је прешла дозвољене границе на почетку ове последње кризе тиме што је усмеравала Украјину да крене на Донбас, и притом још да лаже како је она у сукобу са Русијом. Да би се убрзо повукла као бедан пас. Наравно да је на губитку.

  • Mirаš says:

   Америка је на добитку само у томе колико још економских ограничења ће увести Русији, и да је ЕУ у томе верно прати. Али како то изгледа? У томе постоји лако уочљива нелогичност > Америка (НАТО) може да вежба и све виже вежба близу руских граница, а Русија да не сме да вежба на својој територији и близу својих граница.

  • Miraš says:

   Да, на међународном плану плус за Америку је да Русију прогласи за агресора и уведе јој санкције, поводом уласка војних снага Руске федерације у Украјину, ако би Русија то предузела. Међутим Русија је већ извела операцију присиљавања Украјине на мир тиме што је распоредила своје војне снаге близу граница Украјине, без уласка у Украјину. Јер кад су то снимили из Кијева морали су да се смире. Русија тиме што је показала да је спремна да брани своје интересе, овај пут Донбас, је у плусу, а на другој страни Америка је на губитку. На губитку је јер њен вазал Украјина је застао пред могућим уласком такве силе, а ни Америка тих критичних дана није обећала своју војну помоћ Украјини. Напротив, изјавили су да ако крене на Донбас, да Украјина иде сама у сукоб.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u