ШОK ПРЕОKРЕТ: САД не дозвољава улаз у Донбас – Јер би после тога Русија ПРОМЕНИЛА СВЕТ ЗАУВЕK

ŠOK PREOKRET: SAD ne dozvoljava ulaz u Donbas – Jer bi posle toga Rusija PROMENILA SVET ZAUVEK

30 aprila 2021

Kako će Rusija promeniti svet ukoliko porazi ukrajinske oružane snage na Donbasu.

Sjedinjene Američke Države ne dozvoljavaju ukrajinskim vlastima da započnu vojnu operaciju zauzimanja Donbasa, jer shvataju da im ovo preti ozbiljnim posledicama geopolitičke prirode.Do ovog zaključka došao je poznati politikolog Oleg Matvejčev, komentarišući situaciju na liniji kontakta dveju sukobljenih strana.

On je ukazao na to kako će se svet promeniti ukoliko Kijev ipak izazove eskalaciju sukoba na istoku zemlje, a takođe objasnio kako će ova odluka uticati na međunarodne odnose

On je pre svega podsetio da je Rusija sposobna da slomi Ukrajinu ako Kijev ipak odluči da izvrši agresiju na Donbas.

Moskva će izvršiti operaciju sprovođenja mira, a takođe će moći da sprovede strategiju za teritorijalnu reorganizaciju i podelu Ukrajine, kako bi se eliminisala mogućnost nastavka neprijateljstava.

Međutim, ruski vojni odgovor na vojnu operaciju u Kijevu sposoban je da promeni međunarodnu situaciju. Takva odluka može ići na ruku ne samo Moskvi, već i Evropi i Sjedinjenim Američkim Državama. Vašington i Brisel će proglasiti Rusijom agresorom i uvesti nova ekonomska ograničenja.

Prema rečima politikologa, operacija prisiljavanja Kijeva na mir, koju su u Donbasu izvele ruske oružane snage, značajno će ojačati poziciju Moskve na svetskoj sceni.

Rusija, pokazavši da je spremna da brani svoje nacionalne i strateške interese, zapravo će ostaviti Sjedinjene Države na gubitničkoj strani.

„Mislim da će to imati negativne posledice za Ameriku, jer će izgledati kao gubitnička strana koja je prešla dozvoljene granice. To će značiti jačanje Rusije“, zaključio je Matvejčev.

Vašington, shvatajući ozbiljnost situacije i posledice sa kojima bi se Sjedinjene Države mogle suočiti u slučaju invazije na Ukrajinu u Donbasu, ne dozvoljava Kijevu da izvrši ofanzivu na LPNR.

(Webtribune.rs)

KOMENTARI7 komentara

 1. miliorad5 says:

  samo nuklearno bez pardona ,ko zine protiv rusije treba da gori ODMA , nema drugog načina sa njima.Nekoliko gradova je daleo MANJE od čitave cibvilizacije, a ako rusi oćute SADA, TO će biti ishod,na kraju će morati da upotrebe SVE.

  • padre says:

   Izgleda, da si zaboravio, šta znači nuklearni napad!Misliš, da bi mi ostali preživeli to?

 2. Rista says:

  Čovek lepo kaže jednu veliku glupost na dva mala mesta. I gle čuda, mediji to dočekaju kao veliku misao koju treba objaviti oma. Ne mislim na ovaj magazin jer ovaj magazin nam prenosi taman dovoljno da shvatimo kako i gde i kako ko zamlaćuje fuzbal. A kad vidiš njegovu priču, šta onda da uzmeš od njegovog stava? Prvo lepo TVRDI - "Takva odluka može ići na ruku ne samo Moskvi, već i Evropi i Sjedinjenim Američkim Državama..." Znam ja da može, ali ipak me malo uvatila jeza od američkih mogućnosti po običaju. Samo naš dobri čovek dalje iznosi MIŠLJENJE - „Mislim da će to imati negativne posledice za Ameriku, jer..." E, sad. Ako ja hoću nešto da naučim od njega, šta da naučim? Tvrdnju ili mišljenje? Da će to biti dobro za Ameriku ili da će to imati negativne posledice po Ameriku? Tako ja čitam analitičare i bacam u smeće. Onako usput, bezvredno je komentarisati njegovu izjavu. A jel plaćen da mlati? I ako jeste, izgubiće stipendiju.

  • Kulak says:

   Boljševici su stvorili ukrajinu od teritorija koje etnički pripadaju Rusima,Poljacima,Rumunima i Mađarima.Zašto bi takva,veštački stvorena država postojala,ako je sve drugo boljševičko ukinuto?

  • Miraš says:

   Trenutno Amerika jeste na gubitničkoj strani, rekli su pre nekoliko dana da Ukrajina ako krene u sukob ići će sama u sukob sa Rusijom, bez NATO-a. Ovom svojom upravo završenom vojnom vežbom blizu granica Ukrajine Rusija je pokazala da je itekako spremna da krene u sukob, ali zapravo time je prisilila Ukrajinu na mir. Ujedno i Americi je stavila do znanja gde su crvene granice, ovde je to DONBAS. A na sve to Amerika je ustuknula. Amerika je prešla dozvoljene granice na početku ove poslednje krize time što je usmeravala Ukrajinu da krene na Donbas, i pritom još da laže kako je ona u sukobu sa Rusijom. Da bi se ubrzo povukla kao bedan pas. Naravno da je na gubitku.

  • Miraš says:

   Amerika je na dobitku samo u tome koliko još ekonomskih ograničenja će uvesti Rusiji, i da je EU u tome verno prati. Ali kako to izgleda? U tome postoji lako uočljiva nelogičnost > Amerika (NATO) može da vežba i sve viže vežba blizu ruskih granica, a Rusija da ne sme da vežba na svojoj teritoriji i blizu svojih granica.

  • Miraš says:

   Da, na međunarodnom planu plus za Ameriku je da Rusiju proglasi za agresora i uvede joj sankcije, povodom ulaska vojnih snaga Ruske federacije u Ukrajinu, ako bi Rusija to preduzela. Međutim Rusija je već izvela operaciju prisiljavanja Ukrajine na mir time što je rasporedila svoje vojne snage blizu granica Ukrajine, bez ulaska u Ukrajinu. Jer kad su to snimili iz Kijeva morali su da se smire. Rusija time što je pokazala da je spremna da brani svoje interese, ovaj put Donbas, je u plusu, a na drugoj strani Amerika je na gubitku. Na gubitku je jer njen vazal Ukrajina je zastao pred mogućim ulaskom takve sile, a ni Amerika tih kritičnih dana nije obećala svoju vojnu pomoć Ukrajini. Naprotiv, izjavili su da ako krene na Donbas, da Ukrajina ide sama u sukob.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *