ШОК СВЕДОЧЕЊЕ СРПСКОГ ГЕНЕРАЛА: НАТО је хтео да зарати са Русијом због Србије!

ŠOK SVEDOČENJE SRPSKOG GENERALA: NATO je hteo da zarati sa Rusijom zbog Srbije!

14 decembra 2020

Bombardovanje Savezne Republike Jugoslavije (SRJ) NATO je osmislio još u leto 1998. godine a jedna od opcija predviđala je i rat sa Rusijom, preko Poljske i baltičkih zemalja, ukoliko se Moskva odluči da brani SRJ, tvrdi general u penziji Jovan Milanović koji je kao obaveštajac Vojske Jugoslavije bio u Briselu od početka 1995. do kraja 1998. godine.

Milanović je u Brisel bio formalno upućen sa izmišljenom biografijom kao civilni diplomata, odnosno kao savetnik za politička pitanja u jugoslovenskoj misiji pri Evropskoj uniji u Briselu, dok mu je stvarni zadatak bio da prikuplja informacije i spreči strategijsko iznenađenje od NATO-a.U intervjuu za emisiju „Dozvolite“, Milanović je rekao da je u aprilu 1998. godine, kada su počeli intenzivniji sukobi VJ i OVK na Kosovu, državna sekretarka SAD Medlin Olbrajt saopštila saveznicima iz NATO šta su ciljevi napada na SRJ, a da je u krajem maja u Lisabonu na samitu NATO odlučeno da se intenziviraju pritisci na Beograd.

„Razrađen je i metod upotrebe kopnenih snaga, kao i izbor pojedinačnih ciljeva za bombardovanje. Sve se to dešava u leto 1998. godine, kada svetska javnost ne može ni da pretpostavi da se priprema ozbiljan rat. Razrađene su i tri varijante napada na SRJ, tražen je pravni model odnosno opravdanje za rat u međunarodnom pravu“, rekao je on.

Milanović tvrdi da je plan napada na SRJ usvojen 3. avgusta 1998. godine i da je on poslao takav izveštaj, u kojem se pominje i intervencija, okupacija Kosova i izolacija ostatka Srbije, ali da Beograd tom izveštaju nije poverovao.

On je dodao da je osim plana „Kriza jug“ koji je predviđao agresiju na Jugoslaviju, postojao i plan „Kriza sever“ koji se odnosio na sukob NATO s Rusijom, ukoliko bi se ta zemlja umešala u odbranu Jugoslavije.

„Obavestio sam Beograd, kojim dokumentima raspolažem… Problem je bio što nisam imao verifikovani potpis i pečat na dokumentima koje nosim sa sobom, odnosno da je to diplomatska pošiljka. Odlučio sam da ta dokumenta, teška nekoliko kilograma, stavim u kola i sam ih donesem u Beograd“, prvi put za javnost otkriva general Milanović.

General je dodao da je u Briselu imao pet krugova kontakata – odnosno veze iz NATO, iz vojnog krila Zapadnoevropske unije, zemalja Partnerstva za mir, stranih ambasada i instituta i organizacija poput Skupštine NATO.„Zahvaljujući jednom takvom kontaktu sa visokim predstavnikom jedne prijateljske zemlje, samo nekoliko sati nakon održane sednice Saveta NATO, saznao sam da je doneta odluka da se bombarduje Republika Srpska. Dobijenu informaciju sam odmah prosledio u Beograd“, kazao je Milanović i dodao da je tako sprečeno veće uništenje vojnih potencijala VRS.

Iako NATO nije imao glavnu ulogu u napadu na Republiku Srpsku Krajinu, informacije i planovi su postojali i Milanović tvrdi da je došao i do njih.

„Već sam imao dosta informacija da se bliži momenat jedne kataklizme koja se inače i desila 4. avgusta 1995. godine. Nekoliko dana ranije sam imao potpuno pouzdane informacije da će se u narednih nekoliko dana dogoditi. Nisam znao da će se to desiti 4. avgusta, ali sam znao da će se to desiti u narednih nekoliko dana“, tvrdi Milanović.

(Beta)

KOMENTARI9 komentara

 1. I Love persida says:

  E nije nego, tada je od rusa tu bio samo non-stop komirani Boris Jeljcin, pokušavao je alkoholom da leči rane Rusiji koje je napravio Gorbačov, niti je šta preduzimao niti je šta menjao, čak je predlagao Slobodanu sve nešto kontra-produktivno za Srbiju. U to vreme Putin još nije imao značajnog uticaja u politici samo je išao na potkivanje. Jeljcin je održavao sa zapadom čvrsti mir koji je uspostavio Gorbačov prijateljskim odnosima sa predsednikom Reganom pri čemu mu je ovaj rasturio sovetskij sojuz, tada se i Ukrajina otcepila, sve samo zapadno maslo. A da je NATO šta mogao da predvidi verovatno da bi nakon što iscepaju bombama Srbiju, polako prešao i na Rusiju, ali nisu znali da će ta Rusija toliko vaskrsnuti pod Putinom.

 2. Rista says:

  Ovo je sve gola istina i svaka čast da je general za života stigao da je iznese u javnost. Na neku "čudan" način, ja sam pola ovih stvari i osetio i znao da će se dogoditi pa se i dan danas se "raspravaljam" sa našim krajišnicima kojima ova istina nikako ne ide u glavu. Tačno da NATO nije imao najglavniju ulogu ali je imao presudnu vojnu ulogu. Nije još vreme za ove detalje. I na kraju, krajem avgusta 1998. sam tačno saznao da će "vrlo brzo" krenuti napad na Beograd. I to sam saznao od američkog oficira za bezbednost koji mi to rekao malo cinično a malo "utešno". Valda hteo da me šopi ali se predomislio, ali nemam pojma zašto je odustao od tuče, a nismo bili u javnosti. Valjda teo da mi pokaže koliko je civilizovan. Kada je prva bomba pala na Srbiju, zaplakao sam od muke, besa i nemoći a ja sam plakao samo dvaput u životu. Ni kao dete nisam plakao. Ali moja Srbija...

  • Gagi says:

   Plakao si ti Risto zbog toga sto si posle toliko godina shvatio da si izgubio ime i da nisi bio Srbin. Nisi jedini, mnogi su naknadno dosli pameti da su "lepo ziveli" u drzavi koju su im mangupi oteli od nasih mucenickih predaka. Nemoj da si tuzan, danas je jos gore i crnje, sve ono sto je posejano nasa deca ce da zanju. Bogu hvala necemo jos dugo, oni ce da zanju onu nasu laznu i prevarantsku ljubav koju smo im glupi i neoprezni omogucili. NEMA zivota bez sablje i teskog rada, ovaj nas "lep" zivot su nam stvorili mangupi da nam opljackaju svu dedovinu, to rade u stamparijama danonocno.

 3. Rista says:

  Oprotite na malo više ličnom gornjem komentaru, ali kad sam shvatio, već otišao.

 4. Rista says:

  Više bih voleo naslov "Rusija htela da zarati sa NATOM zbog Srbije" pa onda dalje piše "Rusija je bila rešena da zaratuje sa NATOM ako napadne Srbiju, saznaje naš reporter iz pouzdanog izvora"(pa makar taj izvor bio i nepouzdan)

 5. Gagi says:

  "...Milanović tvrdi da je plan napada na SRJ usvojen 3. avgusta 1998. godine i da je on poslao takav izveštaj, u kojem se pominje i intervencija, okupacija Kosova i izolacija ostatka Srbije, ali da Beograd tom izveštaju nije poverovao"... Beograd ni danas nema utisak da se stvara velika albanija i da je KiM okupirana Srpska teritorija. Takodje se u Beogradu danas ne priznaje da ustase vrsljaju na sve moguce nacine i rade sta hoce u svim segmentima drzave. Slusamo svakodnevne hvalospeve na TV stanicama tih bivsih koji nisu "verovali" i koji su svojim "znanjem" Srpski narod doveli do ruba propasti. Normalnoj logici je prosto neverovatna teznja tih ljudskih i moralnih nakaza da se posle ovakvog sunovrata drzave i dalje samoreklimiraju i uzdizu na nivo zasluznih istorijskih branilaca Srpskih interesa. Teska patologija i narcisoidnost,verovatnija je mogucnost da su i dalje ostali na poslusnickoj "liniji" svog katolickog internacionalizma (komunizma) koji satire drzave redom. A da je to tako, pokazuje njihov zivot koji je pored svih promasaja ostao kvalitetan i "dostojanstven". Ovo malo sto su kao stradali, to je sve bilo u rok njihove sluzbe jer su dobro znali i bili upuceni, da je za "njihovu" sluzbu u toj mafijaskoj internacionali potrebna zrtva koju ce oni istrpeti kakva god bila. Ovaj komentar sam napisao samo iz jednog razloga, da se vidi da znamo ko su i sta su, da znamo da su pljunuli na svoje pretke i kolevku koja ih je ljuljala, da nisu u stanju da bas svakom prodaju m... za bubrege.

 6. milorad3 says:

  nisu oni ni glupi ni narcisoidni prijatelju,pare su to, lepe pare.Živiš ko virus lepo ušuškan po kafićima svaki dan, na račun domaćina koga polako ubijaš.To su oni, nisu oni strani plaćenici to su virusi srbije, a teško smo bolesni i kao država i kao nacija , samo jaki lekovi ovde pomažu:)Mora se pusti krv, inače niko neće to ozbiljno shvatiti, i dalje će misliti da je izdaja nacije i države kroz neke uvijene kvazi projekte za našu "DOBROBIT" DOBAR POSAO.Bate šta je nama servirano ovde to ni majmunima u zološkom vrtu nisu uradili a počinjem ozbiljno da se pitam u vezi zdravog razuma bar polovine populacije u srbiji.Kad ih vidim po farmama i u ostalim tabloid izdanjima, povraća mi se od likova i likuša a ljudi to gledaju i NAVIJAJU, pa brate šta misliti o toj stoci ispred malih tv ekrana, grada čikaga.Zato brate AJNE MOTKA i UDRI po tabanima ko obrenović što je iskorenio hajdučiju u srbiji za par god.tačno je čovek znao sa kim ima posla bre.Ovde je neophodno uvesti ROBIJU sa prinudnim radom PONOVO, pogotovo za privredni kriminal , pa neka ODRADI šta je pokrao u bukagiajma jer se i DALJE isplati biti LOPOV u ovoj zemlji.TO je naš problem a ne NATO.

  • Miki says:

   Sve ovo gore izgovoreno i predstavljeno je tačno, ali pitam se dokle će uopšte taj pakao pljački i omalovažavanja od strane petokolonaša trajati u Srbiji.

  • Kosovac says:

   @ milorad3, …..Svaka čast tebi, ali si sa ovim komentarom dosta utupio. Smeta ti farma, a ne smeta ti ova srpska pederska vlada i NATO. Farma nema nikakav uticaj na ovaj naš život, nju samo gleda određeni sloj ljudi, ni bolji ni gori od tebe, nemaš pravo da uhvatiš motku i da vičeš „Razvaljuj, milicijo moja“. A ne smeta ti ona Brankica Janković NVO pederka koja predstavlja pravu inkviziciju, u vidu Poverenika za Zaštitu ravnopravnosti?. Pa u ime vlade naređuje srpskim sudovima da osude profesora Pravnog fakulteta u Novom Sadu, dr Branislava Ristivojevića zato što brani srpsku porodicu od pošasti pederastije. Na nju bi bar mogao da pošalješ neki prutić, ako ti je motka zauzeta. Pa da joj skreneš pažnju i zapretiš da ne sme da menja srpski jezik, to je krivično delo. Niko ne može da bude ravnopravan sa srpskim jezikom, ni rodno ravnopravan, zato što je srpski jezik superioran. Pa da kažeš Aleksandru Vučiću da ako je on sluga Evropske Unije, da nema pravo da zatvara (gasi) srpske termoelektrane. Čuješ, dobio direktivu EU da napravi „dekarbonizaciju“ Srbije i time spasi čistoću evropskog vazduha. Da mu neki pišljivi Slovenac direktor Evropske Energetske Zajednice, Janez Kopač, preti prstom i viče „no, no….“. Da, da, sada će gomila srpskih idiota i trolova to da podržavaju. Etcra…..

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *