ШОК – СВЕТ ЗАПАЊЕН: Да ли ОН стоји иза паљења Амазоније? ОЗБИЉНА ОПТУЖБА

ŠOK – SVET ZAPANJEN: Da li ON stoji iza paljenja Amazonije? OZBILJNA OPTUŽBA

30 novembra 2019

Brazilski predsednik je okrivio američkog glumca Leonarda di Kaprija da je dao donacije nekim organizacijama koje navodno stoje iza požara u Amazoniji.

„Di Kaprio je kul momak, zar ne. Daje pare za podmetanje požara u Amazoniji“, rekao je Bolsonaro pristalicama, prenosi AP.Dikapriova organizacija za zaštitu životne sredine obećala je pet miliona dolara pomoći za zaštitu Amazonije nakon što su požari uništili ogromne delove šume u julu i avgustu.

Ovaj Bolsonarov komentar usledio je nakon što je policija upala u sedište dve neprofitne organizacije u državi Para i uhapsila nekoloiko volontera koji su kasnije pušteni.

Lokalna policija je navela da se protiv njih vodi istraga zbog navodnog paljenja požara radi dobijanja finansijskih sredstava.

KOMENTARI7 komentara

 1. Gardista says:

  Aaa znaci on je palio staru planinu.

 2. Zoran says:

  Da, moras veliek pare da das nekom da podmetne pozar u sumi, pa moraju bogati. Za 100 evra svako ce ti zapali sumu u Srbiji.

  • Kosovac says:

   @ Zoran, …..Neće svako. Neće ni kriminalac, i kriminalci imaju kodeks. Hoće Peta kolona. Naravno, u Petu kolonu spada i Zelena banda.

 3. Kosovac says:

  Čuješ, neprofitne organizacije (NVO) podmeću požare. To mu dođe kao naša zelena banda u Staroj planini.

 4. persida says:

  Kad sam prvi put videla facu ovog coveka, znala sam da je monstrum.

  • padre says:

   Bolsonara ili Dikapria?Baš si odabrao, kome da veruješ!Ako jeko od njih dvojiceneko palio, onda je to Bolsonaro!

 5. Kosovac says:

  Ukoliko zelena šuma gori kao ova na slici, to znači da na zemlji postoji debeo sloj gorivog šumskog otpadnog materijala. Nataloženog lišća uglavnom. Kada to lišće počne tiho da gori, onda iako je gore krošnja potpuno zelena kako vidimo, ta tiha vatra preseče stablo na tom mestu kao što brener preseče gvozdeni stub. Ovo je već viđeno. …..Obzirom na postojanje takvog zapaljivog materijala u šumi, možemo slobodno reći da je pisano da se on u jednom momentu zapali, zapaljotina može da bude prouzrokovana ili spontano, ili ljudskom rukom. Neizgoreni ostaci stabla se mogu iskoristiti u ekonomsko-ekološkom profitabilnom iskorišćenju održivih i obnovljivih prirodnih resursa. E, sada, ako je na tom mestu u šumi predviđeno da se izgradi neka Mini HE, onda je po rečima dekana šumarskog fakulteta Ratka Ristića, najveća pogodnost što ti požari šuma regenerišu biološki diverzitet, a ujedno, sprečavaju ubijanje rečica i potoke koje gutaju neke zločinačke crne cevi. ……….Onako uz put, da napomenem, ove izgoretine veoma pogoduju stvaranju terena zahvalnog za uzgajanje bio-kultura koje su sirovina za stvaranje dizel-zejtina, ekološkog goriva koje Evropski Komitet preporučuje za masovnu upotrebu u nastupajućem ekološkom periodu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *