ШОК ТВРДЊА БРИТАНАЦА: „Америка ће горети као Балкан“

ШОК ТВРДЊА БРИТАНАЦА: „Америка ће горети као Балкан“

12 јануара 2021

НОВОИЗАБРАНИ председник САД Џо Бајден изјавио је да садашњи шеф државе Доналд Трамп не би требало да буде на власти.

Ово је отворена и директна подршка иницијативи конгремсена-демократа да се Трамп у наредних неколико дана опозове (импичмент).Уосталом, није се либио да изговори:

„Јасно сам рекао да председник Трамп не би требало да остане у свом кабинету (у Белој кући). Тачка!“

Бајден је овако одговорио на питање да ли је Трамп умешан у „подстицање прошлонедељне побуне“, када су његове присталице упале у Капитол.

И овај Бајденов наступ сведочи да ће демократе и дубока држава учинити све што је у њиховој моћи да оборе Трампа пре 20. јануара и да му конгресном резолуцијом забране бављење политиком и долазак на државе положаје. Није, међутим, нимало сигурно да ће у томе успети.

Примера ради, прилично мрачно гледање на оно са чиме ће се суочавати САД има бивши британски министар спољних послова Дејвид Милибанд који предвиђае „балканизацију“ Сједињених Држава.

Он је Трампове присталице назвао „гомила мрзитеља“ која је ударила на „свете демократске институцијае“, али процењује да у САД „ватра мржње“ још није угашена, Односно: да „недавни догађаји у Вашингтону нису крај кризе“.

Према Милибанду, постоји ризик да ће Сједињене Државе почну да личе „на Балкана током тамошње акутне фазе рата и крвопролића“.

Он под „балканизацијом“ разуме процес распада регија на расцепкане етничке групе које уједињује само заједнички географски положај, а сукобљавају непријатељства и размирице.

„То је опасност и за данашњу Америку. Тренутне тензије задиру и у сферу културе, самоидентификације Американаца и њиховог поглреда на свет. Ризици су утолико већи што веома велики број Американаца поседује оружје“.

KOMENTARI6 коментара

 1. Gardista says:

  Kako se i Britanija ne balkanizuje vec jednom.

  • milos says:

   Polako , Skotska oce nazad u EU

 2. Archelay says:

  Ovaj covek je izlapeo.Pominje Balkan kao tu da zive divjaci koji ne znaju nista drugo osim da se biju medzusobno.Pravi se mutav pa ne zna jadan da upravo ta USA anatemisala Balkan sa ciljem da,ako neko nije dovoljno poslusan da ce ga snaci"Balkan".Ali eto,dosla maca na vratanca.Varaju se ako misle da mogu da otraju tu"macu".Sleduje im dogi put ali slepa ulica.Sve se vraca i placa.

 3. milorad 4 says:

  nema šta "demokrate" su direktno krenuli u obračun i potpuno preuzimanje vlasti, ako uspeju USA postaju jednopartijska korporativna država i verovatno će se promeniti ključni članovi ustava, o oružju,slobodi govora izborima ,gradjanskim i imovinskim pravima, u suštini će se oduzeti gradjanaska i jedan deo ljudskih prava amerikancima.Posegnuli su za vlašću otvoreno i nasilno, sada ćemo videti i reakciju na to.Jer izborna prevara neće moći da se krije doveka ,za sada mnogi akteri ĆUTE jer računaju na pobedu koroporacija i na NAGRADU za učešće u zločinačkom poduhvatu, ali lako se to promeni, a previše je ljudi upeletno u sistem prevare i "demokrate" će krenuti odmah da ih eliminišu.Onda će da saznamo KO je i KAKO izveo kradju glasova jer će se izvršioci uplašiti sigurno, a nema šanse da ih ove ubice iz "demokratske stranke " ostave da šetaju mirno i slobodno još dugo vremena,preopasno je, a njihova deviza je ionako da "mrtva usta ne govore" što se videlo i na primeru milijardera makroa i pedofila.PREVIŠE se stvari dešava po ŠABLONU i PREVIŠE se dogadjaja medjusobno naizgled udaljenih u suštini povezuju i nadopunjuju sa jasnim konturama organizacije tih naizgled nepovezanih "slučajnosti".Očigledna je režija i plan iza ovoga što se dešava,to nije stihijski ili slučajni sled dogadjaja vidi se vertikala koja povezuje učesnike i korisnike situacije koja se dešava, konstantno postoji neko ko profitira iza svake krupnije političke ili ekonomske situacije koja se desila u zadnje vreme u zapadnom taboru.IGRA je REŽIRANA i samo je pitanje vremena kada će režiseri izgubiti kontrolu nad time a onda počinje pravi HAOS i taj trenutak nije daleko, ovaj pokušaj zasada preuzimanja potpune kontrole nad USA je IZNUDJEN,to nije biolo planirano još neko vreme da se desi ali ih je OPOZICIJA tome planu gurnula strateški u takvu situaciju da su MORALI da krenu na sve ili ništa.ZATO jhe ovakva strka tamo jer da je bilo po planu NWO grupe NIKO ne bi ni primetiko kako je ZOMBIRANA američka država koja više ni ne postoji,ali tramp je pokazao da ipak JOŠ postoji USA i da plan neće proći bez otpora.Ovo je samo prva runda u tom globalnom sukobu oligarhija.

 4. Beli Orao says:

  Моја баба је знала рећи : “ да Бог да се о себи забавили “ !!! И ја им то желим !

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u