ШОК ТВРДЊА БРИТАНАЦА: „Америка ће горети као Балкан“

ŠOK TVRDNJA BRITANACA: „Amerika će goreti kao Balkan“

12 januara 2021

NOVOIZABRANI predsednik SAD Džo Bajden izjavio je da sadašnji šef države Donald Tramp ne bi trebalo da bude na vlasti.

Ovo je otvorena i direktna podrška inicijativi kongremsena-demokrata da se Tramp u narednih nekoliko dana opozove (impičment).Uostalom, nije se libio da izgovori:

„Jasno sam rekao da predsednik Tramp ne bi trebalo da ostane u svom kabinetu (u Beloj kući). Tačka!“

Bajden je ovako odgovorio na pitanje da li je Tramp umešan u „podsticanje prošlonedeljne pobune“, kada su njegove pristalice upale u Kapitol.

I ovaj Bajdenov nastup svedoči da će demokrate i duboka država učiniti sve što je u njihovoj moći da obore Trampa pre 20. januara i da mu kongresnom rezolucijom zabrane bavljenje politikom i dolazak na države položaje. Nije, međutim, nimalo sigurno da će u tome uspeti.

Primera radi, prilično mračno gledanje na ono sa čime će se suočavati SAD ima bivši britanski ministar spoljnih poslova Dejvid Miliband koji predviđae „balkanizaciju“ Sjedinjenih Država.

On je Trampove pristalice nazvao „gomila mrzitelja“ koja je udarila na „svete demokratske institucijae“, ali procenjuje da u SAD „vatra mržnje“ još nije ugašena, Odnosno: da „nedavni događaji u Vašingtonu nisu kraj krize“.

Prema Milibandu, postoji rizik da će Sjedinjene Države počnu da liče „na Balkana tokom tamošnje akutne faze rata i krvoprolića“.

On pod „balkanizacijom“ razume proces raspada regija na rascepkane etničke grupe koje ujedinjuje samo zajednički geografski položaj, a sukobljavaju neprijateljstva i razmirice.

„To je opasnost i za današnju Ameriku. Trenutne tenzije zadiru i u sferu kulture, samoidentifikacije Amerikanaca i njihovog poglreda na svet. Rizici su utoliko veći što veoma veliki broj Amerikanaca poseduje oružje“.

KOMENTARI6 komentara

 1. Gardista says:

  Kako se i Britanija ne balkanizuje vec jednom.

  • milos says:

   Polako , Skotska oce nazad u EU

 2. Kujsibrepati says:

  Svaki mac ima dve ostrice ko se maca lati od njega i strada

 3. Archelay says:

  Ovaj covek je izlapeo.Pominje Balkan kao tu da zive divjaci koji ne znaju nista drugo osim da se biju medzusobno.Pravi se mutav pa ne zna jadan da upravo ta USA anatemisala Balkan sa ciljem da,ako neko nije dovoljno poslusan da ce ga snaci"Balkan".Ali eto,dosla maca na vratanca.Varaju se ako misle da mogu da otraju tu"macu".Sleduje im dogi put ali slepa ulica.Sve se vraca i placa.

 4. milorad 4 says:

  nema šta "demokrate" su direktno krenuli u obračun i potpuno preuzimanje vlasti, ako uspeju USA postaju jednopartijska korporativna država i verovatno će se promeniti ključni članovi ustava, o oružju,slobodi govora izborima ,gradjanskim i imovinskim pravima, u suštini će se oduzeti gradjanaska i jedan deo ljudskih prava amerikancima.Posegnuli su za vlašću otvoreno i nasilno, sada ćemo videti i reakciju na to.Jer izborna prevara neće moći da se krije doveka ,za sada mnogi akteri ĆUTE jer računaju na pobedu koroporacija i na NAGRADU za učešće u zločinačkom poduhvatu, ali lako se to promeni, a previše je ljudi upeletno u sistem prevare i "demokrate" će krenuti odmah da ih eliminišu.Onda će da saznamo KO je i KAKO izveo kradju glasova jer će se izvršioci uplašiti sigurno, a nema šanse da ih ove ubice iz "demokratske stranke " ostave da šetaju mirno i slobodno još dugo vremena,preopasno je, a njihova deviza je ionako da "mrtva usta ne govore" što se videlo i na primeru milijardera makroa i pedofila.PREVIŠE se stvari dešava po ŠABLONU i PREVIŠE se dogadjaja medjusobno naizgled udaljenih u suštini povezuju i nadopunjuju sa jasnim konturama organizacije tih naizgled nepovezanih "slučajnosti".Očigledna je režija i plan iza ovoga što se dešava,to nije stihijski ili slučajni sled dogadjaja vidi se vertikala koja povezuje učesnike i korisnike situacije koja se dešava, konstantno postoji neko ko profitira iza svake krupnije političke ili ekonomske situacije koja se desila u zadnje vreme u zapadnom taboru.IGRA je REŽIRANA i samo je pitanje vremena kada će režiseri izgubiti kontrolu nad time a onda počinje pravi HAOS i taj trenutak nije daleko, ovaj pokušaj zasada preuzimanja potpune kontrole nad USA je IZNUDJEN,to nije biolo planirano još neko vreme da se desi ali ih je OPOZICIJA tome planu gurnula strateški u takvu situaciju da su MORALI da krenu na sve ili ništa.ZATO jhe ovakva strka tamo jer da je bilo po planu NWO grupe NIKO ne bi ni primetiko kako je ZOMBIRANA američka država koja više ni ne postoji,ali tramp je pokazao da ipak JOŠ postoji USA i da plan neće proći bez otpora.Ovo je samo prva runda u tom globalnom sukobu oligarhija.

 5. Beli Orao says:

  Moja baba je znala reći : “ da Bog da se o sebi zabavili “ !!! I ja im to želim !

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *