ШОК ТВРДЊЕ CNN-a: Суровикин био тајни ВИП члан Вагнера, имао је посебан број код њих! НАСПИСKУ ЈОШ 30 ЗВАНИЧНИKА

ŠOK TVRDNJE CNN-a: Surovikin bio tajni VIP član Vagnera, imao je poseban broj kod njih! NASPISKU JOŠ 30 ZVANIČNIKA

30 juna 2023

Prema dokumentima u koje je imao uvid CNN, ruski general Sergej Surovikin bio je tajni VIP član privatne plaćeničke grupe Vagner i imao je registarski broj kod Vagnera.

Surovikin je naveden kao VIP Vagnera sa najmanje još 30 drugih visokih ruskih vojnih i obaveštajnih zvaničnika, navodi CNN, pozivajuči se na Ruski istraživački centar.Podsetimo, Surovikin nije viđen u javnosti od subote i nije poznato gde se sada nalazi. Novinske agencije izveštavaju da je završio u pritvoru. Kremlj je juče odbio da odgovori na pitanja novinara o tome šta se dogodilo s generalom.

Kada su novinari upitali portparola Kremlja Dmitrija Peskova može li da razjasni situaciju sa Surovikinom, on je rekao:

– Ne, nažalost ne. Preporučujem da kontaktirate ministarstvo obrane, to je njegov domen.

Surovikin je odlikovani komandant ruskih vazdušnih snaga i dobio je nadimak „general Armagedon“ zbog nemilosrdne taktike bombardovanja gradova u Siriji. Krajem prošle godine imenovan je za komandanta ruskih snaga u Ukrajini.

KOMENTARI3 komentara

  1. milorad5 says:

    A jer znaju koji mu je broj ČLANSKE KARTE U BIBLIOTECI :):):)..čim se ovi lažovi javljaju to je znak medijske kampanje za prikrivanje nečega..spinuje se priča o "armagedonu" da bi se sakrili "uspesi ofanzive" i umanjio skandal i blam američke obaveštajne zajednice u vezi sa " državnim udarom" u rusiji...Realno, čak ni stalji nije ovako visoko rangirane oficire hapsio preko noći a putin uopšte nema nikakvog razloga da hapsi surovkina niti dokaza nit povoda,i putin nije staljin iako se poliomiše u CNN i americi da ga prikažu tako...a bajke o "članskim kartama" su tek diznilend...Ne bih se začudio da ova priča sa "državnim udarom uskoro ne osvane u UN...rusi imaju SVE dokaze,kontakte i korespodenciju a najvažnije imaju svedoka...PRIGOŽINA :)..ako im to uspe to će biti takva šamarčina CIA -e da će nos da im odpadne odma..pinokiv nos:)..pogodite kome će svetska javnost verovati na te optužbe rusije...nislim da je afera "prigožin" tek započeta "sting" političko špijunska operacija FSB protiv budala iz USA....

  2. M says:

    USA ovime koristi priliku ovako diskreditirati i eliminirati opasnog im Surovikina i slične rodoljubne i sposobne u Rusiji, a u korist trenutne Ruske birokratske,nesposobne buljumente na vlasti koja izgleda s njima USA u istu tikvu poslušnički piša!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *