ШОК ТВРДЊЕ КИНЕСКИХ ЕКСПЕРАТА: Бајден је одмах након Женеве направио опасан маневар према Русији! Покушај да превари Путина и Русију

ŠOK TVRDNJE KINESKIH EKSPERATA: Bajden je odmah nakon Ženeve napravio opasan manevar prema Rusiji! Pokušaj da prevari Putina i Rusiju

5 jula 2021

Sjedinjene Američke Države, uprkos određenim dogovorima sa Rusijom o ključnim pitanjima bilateralnih odnosa postignutih na samitu u Ženevi, nisu napustile spoljnopolitičku konfrontaciju sa Moskvom.

Do ovog zaključka su došli novinari kineskog portala Sohu, komentarišući situaciju u međunarodnoj areni. Novinari su detaljno govorili o čudnoj strategiji američkih vlasti, a takođe i objasnili kako je Vašington pokazao svoje pravo lice i spoljnopolitičku nestabilnost.



Analitičari Sohua-a su, pre svega, skrenuli pažnju na to da je na proteklom bilateralnom samitu, održanom 16. juna u Ženevi, američki predsednik Džozef Bajden potvrdio nameru da stabilizuje odnose sa Rusijom.

Međutim, nedelju dana kasnije, Vašington je najavio uvođenje novih antiruskih sankcija, čime je Moskvi doslovno zabio nož u leđa.

Kineski novinari su skrenuli pažnju na činjenicu da je svetska zajednica zaključila da je rusko-američki samit bio koristan, jer bi takav format omogućio Moskvi i Vašingtonu da uspostave određene zajedničke tačke, kao i da se usaglase oko niza pitanja u vezi sa globalnom bezbednošću.

Međutim, američke vlasti su, uprkos uspehu pregovora, odlučile da pogoršaju odnose uvođenjem novih sankcija protiv Rusije.

„Proglašavajući „poboljšane odnose“ sa Moskvom, Vašington je odmah počeo da uvodi seriju novih represivnih antiruskih mera“, rekli su kineski analitičari.

Ovaj pristup, prema Sohuovim analitičarima, objašnjava se promenom američke spoljnopolitičke strategije usmerene protiv Rusije.

Dakle, Vašington je pokušao da prevari Moskvu, proglasivši obnavljanje odnosa. Međutim, ovaj pristup je samo lukav trik koji je Amerikancima bio potreban kako bi postigli sopstvene ciljeve.

„Razlog zašto se Bajden tokom samita sa Putinom pretvarao da želi da „poboljša odnose“ sa Rusijom je taj što su Sjedinjene Države promenile strategiju širenja američke hegemonije“, rezimirali su novinari.

(Webtribune.rs)

KOMENTARI



2 komentara

  1. milorad5 says:

    NIŠTA SE TAMO putin i bajden nisu dogovorili,mislim da je putin pristao uopšte na sastanak da bi mogli da osmotre DA LI JE TO UOPŠTE BAJDEN ili neko drugi glumi predsednika.Mislim da su izvukli odredjene zaključke i da su sada načisto u vezi piratskog režima koji je na vlasti trenutno u USA.USA nema legitimnog predsednika i u rusiji SADA TO ZNAJU SIGURNO.Posledice će biti jako gadne,a onaj incident sa engleskim brodićem je samo potvrda tog zaključka koji je i putin posle ssvim jasno formulisao,pucaćemo odmah jer ZNAMO da ste uzurpatori a to bajdenu i paukovoj mreži koja drži režim u USA na vlasti ne odgovara, jer paučina se LAKO CEPA.Biće ovo ili vruće leto sa bojevom municijom ili jako vruća politička jesen u americi ,opet sa bojevom municijom,vlast se kotrlja po vašingtonskim hodnicima i samo je pitanje vremena KO će prvi da POTEGNE.

  2. šiško says:

    To je bio stari zapadnjački trik: sa protivnikom razgovaraju, otopljavaju atmosferu da bi ga razmekšali, on se ponada da mu više neće biti potreban tako čvrst gard, malo spusti ruke, a oni ga onda zveknu pesnicom u nebranjenu arkadu. Trik ponove nekoliko puta i protivnik je u nokautu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *