ШОК У АМЕРИЦИ: Америчка нафта не вреди ни 0 долара!

ШОК У АМЕРИЦИ: Америчка нафта не вреди ни 0 долара!

19 јануара 2016

Oil Barrels with Red Arrow isolated on white background. 3D renderЦена нафте слабијег квалитета из америчке државе Северна Дакота достигла је негативну вредност, а купац је тражио од продавца да му доплати 0,5 долара за барел.

Ова марка нафте, која је веома лошег квалитета, пре годину дана коштала је 13,5 долара за барел, док је јануара 2014. године коштала чак 47,6 долара, пише Блумберг.

Према речима заменика директора консалтинг компаније “Тарнер Мејсон“ Џона Ауерса, уколико продавац дође у ситуацију да мора да плати купцу да би продао одређени производ, једино што му преостаје јесте престанак производње.

Из компаније кажу да је од 2011. године америчка компанија “Енбриџ“ престала да даје свој цевовод за превоз ове нафте, те је произвођач морао да користи цистерне и возове, што је драстично повећало трошкове.

У Северној Дакоти производи се око 15 хиљада барела дневно.

KOMENTARI2 коментара

  1. Triglav says:

    kako je to moguče? a moj benzin je tako skup ...

  2. ??? says:

    Da, naš benzin i derivati su skupi i ako je skoro 50 % udela domaće nafte , koja ima sličnu vrednost kao američka. A NIS se žali da nema prihoda i puni buđet za 50 % manje nego pre prodaje. Samo po osnovu proizvodnje bitumena u 2015 od 300000 t/god, što je skoro 300% više od perioda pre prodaje, oslobođeno je skoro 100000 t/god vredne dizel frakcije koja se valorizuje kao dizel ili sirovina za vrednnije derivate. e Stradijo, hoće li od tebe postati prava, bogata,.... Srpska zemlja.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u