ШОК У АМЕРИЦИ – ЦЕО СВЕТ ЋЕ СЕ ОКРЕНУТИ НАГЛАВАЧКЕ: Кинези пронашли невероватне залихе нафте

ŠOK U AMERICI – CEO SVET ĆE SE OKRENUTI NAGLAVAČKE: Kinezi pronašli neverovatne zalihe nafte

30 septembra 2019

Najveći kineski proizvođač nafte i gasa CNPC objavio je da je otkriveno ogromno naftno polje na severozapadu zemlje koje bi moglo da ima više od milijardu tona rezervi nafte.

Prema CNPC-u, dokazane rezerve na naftnom polju Kingčeng u slivu Ordosa iznose 358 miliona tona, dok bi procenjene rezerve mogle dostići 693 miliona tona.Ove godine će se na naftnom polju proizvesti ukupno 640.000 tona nafte, a očekuje se da će godišnja proizvodnja u bliskoj budućnosti dostići tri miliona tona, izjavio je Li Luguang, potpredsednik „Petro Kine“, podružnice CNPC.

Kompanija je takođe objavila da je pronađeno oko 740,97 milijardi kubnih metara rezervi gasa iz škriljaca, koji su istraženi u jugozapadnom kineskom slivu Sičuanu. Ove godine Kina planira da proizvede 7,7 milijardi kubnih metara gasa iz škriljaca i proširi proizvodnju na preko 10 milijardi kubnih metara gasa do kraja 2020. godine.

Li je rekao da će kompanija podstaći tehnološke inovacije i proširiti istraživanje nekonvencionalnih energetskih resursa, kao što je gas iz škriljca.

KOMENTARI16 komentara

 1. Kosovac says:

  Uopšte mi nije jasno, šta ćemo da radimo sa tolikom naftom? Da je pretvaramo u CO2? Nikako, mala Greta će doživeti nervni slom. Pored ovog njenog postojećeg koji je doživela na Atlantskom okeanu, to će prevršiti svaku meru. ……….Možda bi toliku naftu trebali donirati nerazvijenim zemljama, da umesto Mini HE, one grade HE na naftu? I tako manje zagađuju biodiverzitet.

  • teoretičar says:

   Metastaza. Vrlo ozbiljno stanje pacijenta. Uzrok su voda i propeleri u krvi sa tenzijom prodora u mali mozak preko ionako već uskih kapilara. Lek - Kosovac i teoretičar u ajduke i da oslobode sve vodene slivove od nacista Srbije i da ih vratimo kome treba i ko zna da proizvede makar malo nekadašnje moći i neka izvoze ponovo. Najzad bi počeli da izvozimo ono što imamo neiscrpno. Madam Persida da ukoka Vučića, Madam Slobodanka da trkne do Putina i da nam donese džebanu, Madam Milica kao najsvežije otkorvenje da trkne do Merkelove i da joj izazove srčku finale, Gospodin Miraš da osmisli taktiku ratovanja da Kosovac i ja ne trošimo vreme na terenu, Velika Metla da maše i diže prašinu i zakloni satelite, Budi Bog snama da preuzme mesto patrijarha i počne čitanjem pesmica o malom Radojici radi podizanja morala naroda, Miroslav2 da vodi propagandni servis, Tandarama da rukovodi naučnim institutom za projektovanje ventilatora za vodu, Milan da preuzme obrazovanje, Petrovgrad da preuzme psihološki tim i pomogne Kosovcu i teoretičaru ako skrenu sputa od besa, ostali da se jatački organizju i deluju iz pozadine...

   • E.Lirsch says:

    E sto jes' jes'. I ova ti VALJA.

   • Dani says:

    hahahaaaaaa...+++++++++++++++++++++++++++++++

  • Miraš says:

   SAD i Zapad vode ratove za naftu i gas polazeći od toga da u svetu su prilično ograničeni izvori energenata te onaj ko vlada većinom svetskih izvora energenata vladaće svetom. Nakon ovakvih vesti da li će splasnuti njihovi bolesni apetiti? Naprimer tako su zbog nafte i gasa krenuli u ratove na Bliskom Istoku, vidimo šta sve preživljava Venecuela, itd. itd.

  • Zoran says:

   "ne grade HE na naftu"_______HE je na vodu, ne moze na naftu.:)

   • Kosovac says:

    @ Zoran, …..Može, može. Pitaj malu Gretu. A ako dekan šumarskog fakulteta Ratko Ristić ima pravo da tvrdi da HE uništavaju šume, zašto se i ja ne bih malo šalio sa crnom propagandom?

   • Kosovac says:

    @ Zoran, …..Vidi, morao bi i ti malo da razmišljaš globalno. Na lokaciji predviđenoj za gradnju Mini HE, ugradiš turbine pored, a umesto vode, upotrebiš naftu koje ima da se nađe dosta jeftino. I tako sačuvaš reke od ovih strašnih srpskih ubica reka, a velika stvar je što bi biološki Biodiverzitet i šume dekana šumarskog fakulteta bili sačuvani.

  • teoretičar says:

   Vidiš prijatelju da ima nekih stranih elemenata koji te uopšte nisu razumeli.

 2. teoretičar says:

  Odoše Rusi..Ili je to obnovljena ljubav Regan-Saudija-Kina iz prošlog veka...Ili je Kina ovo dogovrila sa USAFOM da bi srušili rusku cenu sa minimuma na ispod minimuma a za uzvrat da oni prekinu sa trgovačkim ratovanjem...A da Rusi dobiju srčku...A možda će ovo srušiti cenu nafte za 20%...A možda je Kina usavršila američki način propagande i ukrala americi još jednu tehnologiju...A možda tamo stvarno ima nafte...A možda će Amerika zagristi Kinu kao i Libiju...A možda sve države uskoro pronađu po milijardu nafte...A možda je cela zemaljska kugla ustvari jedna nafta...A možda Rusija shvati i spomene im mamicu pa uz "ješćemo korenje" zavrne ventile, majke vam ga...

  • Dani says:

   ovaj komentar jos bolji ++++++++++++++++hahahaaa...

 3. E.Lirsch says:

  Nemojte bre tako javno. Sta ce Putko i sa cim da puni budzet. Kinezi imate malo obzira.

 4. marko says:

  podatak kriv nije ovo nikakva kolicna nafte gasa jeste mnogo nafte ne

 5. Zoran says:

  Jel znate voi u Srfbiji da nemate ni ti jednu svoju vodu, sve vam drze stranci ili uvozite.

  • Slobodanka says:

   Naprimer evo Minakva je naša.

 6. teoretičar says:

  Znamo ali nemamo para da je otkupimo. Kako bi bilo da nam pomogneš i organizuješ u Americi Otkup Srpske vode. Ima tamo oko milijon Srba, pa kad sakupiš nešto para i pomogneš, daće ti Srbija Orden Rada I Reda. A ja ću ti pisati lirski deo bografije epskim stilom. Stručnjak sam za to, talentovan i svako ko bude čitao ima da se usere od tuge.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *