ШОК У АМЕРИЦИ: Македонија рекла „НЕ“ Американцима

ŠOK U AMERICI: Makedonija rekla „NE“ Amerikancima

18 oktobra 2018

NAKON trećeg dana debate u makedonskom parlamentu sve su manji izgledi da bi vlast i opozicija mogli da postignu bilo kakav dogovor o ustavnim promenama u skladu sa Prespanskim sporazumom o promjeni imena te bivše jugoslovenske republike u Republika Sevrna Makedonija.

Za usvajanje ustavnih amandmana potrebna je dvotrećinska većina od ukupno 120 poslanika, a nakon što su iz najuticanije opozicione VMRO-DPMNE najavili da napuštaju raspravu, izgledi da se namakne 81 poslanički glas postali su „nemoguća misija“.Novi vanredni parlamentarni izbori u Makedoniji stoga postaju sve izvesniji.

Da je opozicija ostala čvrsto pri stavu da je za njih sporazum sa Grčkom neprihvatljiv jasno je i iz odgovora koji je lider VMRO-DPMNE, Hristijan Mickoski uputio danas američkom zvaničniku Vesu Mičelu.

Mickoski je, naime, Mičelu poručio da je za VMRO-DPMNE neprihvatljiv njegov zahtev da podrže Prespanski sporazum.

Mičelu je poručio i da za propast Prespanskog sporazuma nije odgovorna opozicija, već vlada Zorana Zaeva.

Vladajuća Socijaldemokratska partija Makedonije, premijera Zaeva, oštro je odreagovala na takav odgovor Mickoskog.

U saopštenju SDSM se navodi da je Mickoski u očima demokratskog sveta „sramota za Makedoniju“, kao i da se ne razlikuje od svog prethodnika i bivšeg premijera Makedonije Nikole Gruevskog.

U SDSM kažu da je očigledno da Mickoski ima problem sa članstvom Makedonije u EU i NATO.

„Ako nastave da blokiraju budućnost Makedonije u narednih nekoliko dana, parlamentarna većina će raspisati vanredne parlamentarne izbore“, saopštila je vladajuća stranka.

Takođe, ranije danas poslanička grupa VMRO-DPMNE odlučila je da se isključi iz parlamentarne debate o ustavnim promenama, jer smatra da je jalova i besmislena s obzirom na to da je i neuspeli referendum pokazao da su građani protiv promene imena u Republika Severna Makedonija.

(Fakti)

KOMENTARI8 komentara

 1. Milica says:

  Makedoncima nije prihvatljivo da im neko menja ime te da budu Severnomakedonci. U skladu sa zapadnim šemama mogli su im odrediti i ime Zapadnomakedonci po ugledu na onaj "genijalni" naziv "zapadni Balkan".

  • ralence says:

   Etnička i Antička teritorija Makedonije se prostirala na svojoj Severnoj granici do okoline Ohrida i mali deo današnje južne granice tkz. Vardarske Makedonije. Sva arheološka istraživanja severnije od Ohrida pokazala su da su na toj teritoriji vekovima živeli Srbi Sloveni a ne Grci ili Makedonci Grčkog porekla. Aleksandar Veliki i njegov otac Filip Makeddonski nisu ostavili nikakve arheološke tragove tragove severnije od Ohrida.

 2. Marjan says:

  Kao prvo Balkan bi se trebao preimenovati u Helm. To je njegov originalni naziv. Balkan je ime novijeg datuma i dobio ga je po bozanstvu "Baal" ili to mu dodje u neku ruku Djavo. A doneli su ga sa sobom ovi tamnije puti kad su dosli na Helm.

  • Dani says:

   Rec "Balkan"proizilaz iz dve turske reci Bal(med) i Kan(krv),sto bi znacilo zemlja meda i krvi!

  • Igor says:

   Balkan je turska rec a znaci med i krv.

 3. Marjan says:

  Ajde da ne lupetamo previse oko imena, evo jednog link-a sto se tice starog naziva balkana t.j. Helma ili Hema. Znam da malo bezimo od gornje teme ali nije lose da se malo procacka istorija koja ne dolazi iz takozvane becke skole. Neznam samo zasto se ta rec u narodu upotrebljava u ulicnom zargonu kao epitet kad je nanelo najvece stete Srbima. http://www.carsa.rs/hem-ili-helm-komonica-zvezdan-zvezdani-cvet-ili-stari-naziv-za-staru-planinu/

 4. Svetlosni Ratnik says:

  Ako Kabal illuminate Masonske Triletiralne Komisije I nakon Comiteta 300 da uniste Makedonija.Onda skedecu ce bitibSrbije. Kao prvinSroskog Cara na SrbevHrvate I SlovenibSXS sta su ga progonili u Engleskom one vrse Odmazed u Makedonskom inSrpskom poridice. Makrdonce ubilinsu ga Ferdibanda Francuskog Konzula u Versay. Svi trupite pop neka Ali nevznate u sto se dogovodila. Save sto Sam nave je 200 godine genosida vrz Makedonce I Srbe u razloge Novi Svetsko Poredak sto maze Pravislavnog naroda I Pravoslavne Crkve. Svi su To sta obrabotili u senke: P2Masone, Teuktonskog Grupa, Rosicruciane, Templare, Cerep i Koke, Tule Grupe. One rade ramo do ramo da u site porodice na Pledijanske na rode na oval obale. To su sve Slovene pogotovog Juzne Slovene ko su Veneti kolonizirane izvPlejade na too Centralnig Podrucje Balkana u Makedonije. Sada oni zna sve I sfasta. Oni zna ko su Makedonca i Srba da smo mi poteklog iz Plejade is SvemirskinCara Pelegon/Perun. U tome je vistina. Zato sto Iluminate su Reotilinske porodice is Alpha Drakois I od Anunake. Borne je izmegu Anunake I Plejade. Grcu su Hikse is Gornog Egipta porodice od Anunake. Ova sta se dogaga u grcke su Plejade unistavanje na pod zen edition base u grckoj i ostrova oni opozarivaju Grcke sa laserskom uruzjem. Is to tako da Putin sarazuje za Alijance ko su vanzemjaja is Plejade Tau Ceti I Epsilun Eredane. Za brzog vremena nasi sajuznice mora da uniste sve Satanske kelije ko sta vide pod nivnog receptacle Trletiralne Komisije. Rusija nece da dadti Kabal da uniste nivnog Braca i Sestre zasto Sa ova vremena vladaju Pledijane sa Galakcione Federacije. Perun se vraca sa celog Armada. Onih ima straha od njih ne od nama. Ako me mogu da se sprotivstave Galakcione Flote onda oni pokusavaju da uniste Perunovog prodice Venete. Svetlosni Ratnik Perunovog glasnik JA SAM STA SAM JAS SAM Namaste

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *