ШОК У АМЕРИЦИ! Рањен један од најближих Трампових сарадника!

ŠOK U AMERICI! Ranjen jedan od najbližih Trampovih saradnika!

19 juna 2017

Biro za pitanja etike pri vladi SAD objavio je finansijsku deklaraciju Donalda Trampa za 2016-tu godinu.

To je dokument od 98 stranica u kojem se navodi da je aktuelni predsednik SAD prošle godine zaradio $19,7 miliona zahvaljujući hotelu u Vašingtonu, a $37,2 miliona od letovališta Mar-a-Lago na Floridi.

Trampov profit od golf-kluba u Bedminsteru (u državi Nju Džersi) bio je $19,8 miliona ($800 hiljada manji nego 2015-te).

Republikanac navodi i da je dobio honorar za knjige u iznosu $7 miliona, a da ima penziju od $84 hiljade od Udruženja filmskih glumaca SAD

U deklaraciji se navode Trampovi prihodi od 565 različitih kompanija i organizacija od $288 miliona.

Biro je ukazao da ih je Tramp sve napustio dan pre svoje predsedničke inauguracije.

Skaliz i Tramp u Ovalnom kabinetu

Ova deklaracija sadrži manje podataka nego što bi sadržavala njegova poreska prijava. On, međutim, odbija da je obelodani, a po zakonu ima na to pravo.

Trampovi politički protivnici i mediji koji ga neprekidno drže „na nišanu“ i zbog poreske prijave i zbog „ruskih veza“ složno su zaobišli neke aspekte pucnjave u kojoj je na bejzbol-terenu zamalo bio ubijen Stiv Skaliz, koordinator republikanaca u Kongresu SAD.

Evo nekih od prećutanih i ignorisanih momenata.

Pucalo se na Trampov rođendan (14. juna). Skaliz je blizak Trampov čovek, a u Republikanskoj partiji je bio zadužen za stranačku disciplinu kongresmena u donjem domu parlamenta.

Skaliz je od prvog dana na Trampovoj strani i podržava sve njegove inicijative. U zavođenju reda među kongresmenima-republikancima imao je, naročito poslednjih nedelja, dosta uspeha.

To je za Trampa bilo utoliko važnije što je formalni lider republikanaca – spiker Predstavničkog doma Pol Rajan – mnogo bliži Hilari Klinton nego li njemu.

Već su se zato pojavile pretpostavke da je Skaliz trebalo da bude ubijen jer je „duboka država“ naumila – s obzirom da Trampa u prvim naletima nije uspela da obori – da ga polako potčinjava sebi preko Senata i Predstavničkog doma. Sa ambicijom da blokira njegove spoljnopolitičke inicijative i svako ozbiljnije približavanje sa Rusijom.

(Fakti)

KOMENTARI2 komentara

  1. goran says:

    Pazite kad pucate da ne promasite, deco.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *