ШОК У АМЕРИЦИ – РУСИ ПОКРЕЋУ ИСТРАГУ: Да ли су Американци слетели на месец! ЕВО ШТА СЕ ДЕШАВА

ŠOK U AMERICI – RUSI POKREĆU ISTRAGU: Da li su Amerikanci sleteli na mesec! EVO ŠTA SE DEŠAVA

4 februara 2019

Internet je preplavljen člancima koji sugerišu da je ruska vlada tvrdila da Amerika nikada nije sletela na Mesec … Ni ruska vlada niti neko od njenih predstavnika nisu aludirali na to.

Međutim, oni pozivaju na međunarodnu istragu u vezi sa “mutnim detaljima” u vezi sa američkim sletanjem na Mesec između 1969. i 1972. (izvor)

Zašto bi glavna vest u medijima, kao što je Washington Post, imala naslov “Ruski zvaničnik želi da istraži da li se dogodilo američko spuštanje na Mesec “, ako je to najmanje važno. (izvor)Vladimir Markin, portparol ruskog zvaničnog istražnog odbora, tvrdi da bi takva istraga mogla otkriti ono što se čuva u mraku godinama u vezi s tim putovanjima u svemir.

Markin i ruska vlada spominju nestanak filmskih snimaka iz prvobitnog sletanja na Mesec 1969. godine. Oni takođe spominju i (otprilike) 400 kilograma mesečevih stena koje su dobijene tokom višestrukih misija između 1969. i 1972. godine.

“Ne tvrdimo da nisu leteli (na Mesec) i jednostavno snimili film o tome. Ali svi ovi naučni – ili možda kulturni – artefakti su deo nasleđa čovečanstva, a njihov nestanak bez traga je naš zajednički gubitak. Istraga će otkriti šta se dogodilo. ”- Vladimir Markin (izvor)

Sa američke strane, NASA je priznala da su originalni snimci prvog sletanja na Mesec bili potpuno izbrisani.

Prema rečima Boba Dina, narednik komande američke vojske, koji je takođe služio u Vrhovnom štabu savezničkih snaga Evrope (SHAPE) NATO-a kao obaveštajni analitičar, postoji više snimaka koji su izbrisani i sakriveni nego što nam je rečeno :

“Dame i gospodo, moja vlada, NASA, za koju mnogi od nas u Sjedinjenim Državama kažu da se zalaže za Nikad pravi odgovor, nastavila je da briše 40 filmskih traka programa Apolo – let na Mesec, let oko Meseca, sletanje na Mesec, hodanje posade ovde i tamo. Oni su izbrisali, za Boga miloga, 40 filmskih traha tih događaja.

“Sada govorimo o nekoliko hiljada pojedinačnih okvira koje su preuzete oda takozvanih vlasti koje su utvrdile da nemate pravo da ih vidite. Oh, oni su bili “ometajući”, “društveno neprihvatljivi”, “politički neprihvatljivi”. Postao sam besan. Ja sam penzionisani narednik. Nikada nisam bio poznat po tome što sam imao puno strpljenja.”

(Webtribune.rs)

KOMENTARI5 komentara

 1. ostrogorski says:

  Baš su maliciozni ti Rusi. Da, možda ne sumnjaju i u posetu Mesecu Barona Minhauzena.

 2. A akoM says:

  Kasno!Amerikanci su platili Kinezima da njihov robot koji sad baulja Mjesecom,zabode USA zastavu na to određeno mjesto!

 3. Roy says:

  Ljigavci jdeni i drugi. Ista bagra. Kao ne znaju oni da Ameri lazu pa se sad raspituju i traze komisiju. Jednaka su ljigava bagra. Zamlacuju narod i skrecu paznju sa drugih stvari.

 4. Aspalathos says:

  Kad sam posmatrao taj "neverovatan" uspeh nauke i tehnike pre pola veka, bio sam istinski zadivljen i oduševljen ne sumnjajući da bi se moglo tako nešto holivudski inscenirati. Ali danas u svojim 75. godinama i svemu što smo doživeli od "najminhauzenskije" nacije - vidim da je sve bilo u funkciji političke propagande. Logično se nameće pitanje - zašto Ameri ni posle pola veka ništa nisu pokušali da nastave sa istraživanjem Meseca i izgradnjom bar neke minimalne baze?! Kako se sve uklapa u tada filmski hit Kjubrikove "Odiseje 2001"!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *