ШОК У ХАГУ: Краснићи на саслушању кривицу пребацио на САД, ЕУ и УН

ŠOK U HAGU: Krasnići na saslušanju krivicu prebacio na SAD, EU i UN

9 novembra 2020

Jedan od članova Glavnog štaba terorističke OVK Jakup Krasnići izjasnio se danas pred Specijalnim sudom u Hagu da nije kriv po optužnici koja ga tereti za ratne zločine na Kosovu i Metohiji počinjene nad Srbima, Romima i Albancima.Krasnići je rekao da se ne oseća krivim ni za jednu od tačka optužnice i da optužba za udruženi zločinački podruhvat predstavlja „uvredu i veliku nepravdu za njega, njegovu porodicu i albanski narod“.

„Ovo je sve velika nepravda za mene. Osećam se nevino i nije mi jasno zašto sam ovde doveden“, rekao je Krasnići na prvom pojavljivanju pred sudijom za prethodni postupak Specijalizovanih veća Kosova sa sedištem u Hagu.

On kaže da su se „u poduhvatu stvaranja države“ Albanci jako dugo borili, te da su „stvorili svoju državu zajedno sa SAD, EU i UN“.

„Ne bismo bili u stanju da oslobodimo Kosovo i formiramo državu bez međunarodne podrške. Mi smo se borili protiv Srba koji su počinili genocid na Kosovu“, rekao je Krasnići.

Krasnići je jedan od četvorice nekadašnjih pripadnika terorističke OVK optuženih za ratne zločine i zločine protiv čovječnosti u periodu od marta 1998. do septembra 1999. godine.

Osim njega, optuženi su i Hašim Tači, Kadri Veselji i Redžep Seljimi, koji će se pred sudom na posebnim ročištima pojaviti kasnije danas, odnosno u utorak i u sredu.

Krasnići se, kao i ostala trojica, tereti po komandnoj i individualnoj odgovornosti za zločine koje je OVK počinila na Kosovu i Metohiji i severu Albanije.

Oni su optuženi za ubistva, mučenja, progone i prinudna zatvaranja najmanje 400 ljudi.

Optužnica protiv Krasnićija potvrđena je 26. oktobra.

(SRNA)

KOMENTARI6 komentara

 1. Suverena says:

  Gde su naši da pokažu brojeve? Da vidi svet ko je počinio genocid na Kosovu? Gde su naši advokati?

  • Velika Metla says:

   Suverena, koji NAŠI ? Nema naših u Srbiji. Srbija je banana država, okupirana, i ne pita se ni za svoje gaće,a kamoli za nešto drugo. Čim pre to utuvite u glavu biće vam sve mnoooooooooogo jasnije. NIKO u Srbiji ne sme ni da zucne onda kada se radi o interesu Srbije.

  • milos says:

   Nezainteresovani

 2. Gagi says:

  Naravno, imenovao je svoje nalogodavce koji su ga pustili niz vodu. Nije se izjasnio do kraja i priznao da je ON bio njihov verni saradnik i krvavi izvrsitelj. Zapad je svoj posao zavrsio kada je formirao svoju vojnu bazu na Kosovu, tada su posao zavrsili i ovi placenici koji su dusmanski ubijali narod koji je sa njima ziveo stolecima.NIKADA u istoriji siptari nece ziveti bolje nego za vladavine Srba. Vecito su ih Srbi izdrzavali jer je to narod koji nista ne proizvodi osim problema, zbog toga su UVEK ziveli besplatno i na grbaci Srbije. To je takav narod, tako su ziveli kroz celu istoriju, cim im neko ponudi malo vise, odmah "besa" vise ne vazi i onda menjaju uverenje.Zar oni stvarno misle da ih zapadni nalogodavci nisu detaljno i dobro proucili, zar su zaista mislili da ce svojim postupcima nesto u buducnosti vredeti. NIKADA I NIKOME takvi ne predstavljaju nikakvu vrednost. Takvi olosi samo upropaste i oskrnave ono sto je dobro u njihovom narodu, sve to zbog licnih bolesnih ambicija i narcisoidnih prohteva za lagodnim zivotom. Uvek se ruka pruzala i stiskala dostojnom neprijatelju i junaku, NIKADA nevaznim i podmuklim izvrsiocima jer se vrlo dobro zna zbog cega su TAKVI angazovani. Oni su maramica u koju su njihovi nalogodavci istresli nos i potom odbacili u djubre. Zar su zaista ozbiljno mislili da ce im "njihovi" nalogodavci vecito biti zahvalni,zar nisu imali primere kako se to u tim organizacijama radi. Prvo se skidaju glave onima koji znaju i kojima su duzni. Zar je moguce da ih toliko prevari mozak, da toliko beznacajan narod udari na Srpsku silu koja je svojevremeno poslovala sa Venecijancima i Mletcima. Da smognu hrabrost da udare na istorijski narod koji ima toliko pobeda iza sebe protiv daleko jacih neprijatelja.Tek ce biti kukanja i zapomaganja, uvek se na kraju ispostavi da lakomi i naivni upropaste svoj narod. Ovo su samo prvi pokazatelji sta ih ceka, njihovi "saveznici" ih danas brukaju i razvlace kao vasarske mecke. Da su ranije pitali Srbe za savet, rekli bi im sta su i ko su latini,da se sa njima ne kusa corba iz istog kazana.

 3. dinki says:

  Nisam ja pedofil druže Mariofil,ja sam Dino Mehmeda Mujkić.

 4. petrovgrad says:

  Naša vlast posle 5 oktobra je abolirala mnoge teroriste OVK, šta sada očekujemo da ih sudi Hag. Naši petokolonaši su žrtvovali kidnapovane Srbe, čim nisu tražili razmenu. To je lepo objasnio iguman Manastira Dečen, kad je porodice kidnapovanih uputio da se obrate Miloševiću. To kada se eprevede na Srpskom Bili ste za Miloševića, sada neka vas kasape. Bio je uticajan, mogao je da se založi za razmenu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *