ШОК У СИРИЈИ: Сиријска војска ухватила француске специјалце! ФРАНЦУСКА НА НОГАМА

ŠOK U SIRIJI: Sirijska vojska uhvatila francuske specijalce! FRANCUSKA NA NOGAMA

17 maja 2018

Sirijska vojska večeras je zaustavila kolonu od dvadeset vozila u kojima je bilo 60 francuskih vojnika sa snajperskim oružjem i infracrvenim naočarima.

Kako saopštava telegram kanal WarGonzo, Sirijska Arapska Armija je uhvatila grupu francuskih specijalaca u provinciji Hasaka.

SAA je na jednom kontrolom punktu zaustavila kolonu od 20 vozila u kojoj je bilo 60 vojnika i instruktora. Oni su  išli putem prema gradu El-Kamišli na granici sa turskom koji kontrolišu Kurdi iz „Sirijskih Demokratskih Snaga“ i pratili kolonu kurdskih snaga.U nekom momentu kolona se prekinula iz nepoznatih razloga i Francuzi su nastavili put samostalno. Pratili su putokaze, ali su zalutali i naišli na kontrolni punkt SAA.

Sirijska vojska je razoružala Francuze i pronašla snajperske puške, IC uređaje i ostalu vojnu opremu specifičnu za specijalne snage.

Nakon nekog vremena punktu su prišli Kurdi koji su bili u koloni sa francuskim specijalcima i otpočeli pregovore o njihovom puštanju.

Kako teku pregovori, da li su se završili i zvaničnu potvrdu ove informacije od strane vlasti nije moguće dobiti. Nezvanični izvori tvrde, da je vrh francuske vojske u haosu i da se trenutno preko Rusije vode pregovori o njihovom puštanju.

(Pravda)

KOMENTARI27 komentara

 1. žoŕž says:

  A preko Rusije se vode pregovori a ne preko Amerike.

 2. R.Srpska says:

  SVE IH POTAMANITE !

  • dragan says:

   slažem se, pobiješ odma sve, ili traѕiš de ti vrate da plate ѕa ono sto su srušili....100 milijardi dolara.

  • dragan says:

   slažem se, pobiješ odma sve, ili traѕiš de ti vrate da plate ѕa ono sto su srušili....100 milijardi dolara.

 3. M says:

  A Francuzima su sad naglo Rusi dobri!I još se agresorska elita dragovoljaca-ubojica predala bez ispaljenog metka!A sutra će pucati po Sirijcima i Rusima!Dno dna!

 4. Beli Orao says:

  Naravno na konopac pa nek se koprcaju , ne budite glupi ko Srbi , naši ih pustili a Francuzi još žešće bombardovali Srbsku!!!

 5. i ime says:

  da je obrnuto, ovi bi njih potamanili kao pacove...

  • goran says:

   To nam govori da su svi u dogovoru, zato ne verujem ni Sirijcima ni Rusima, jer oni pohvataju pacove pa ih onda puste da bi rat sto duze trajao. Svi su u dogovoru. Svi slize dolaru. Kraj price.

   • Miraš says:

    Francuski specijalci su još prvoj maja zalutali i pohapšeni, tako pišu da u rukama su sirijske obaveštajne službe. Imaju i Sirijci svojih nestalih i pohapšenih ljudi pa ovo im je prilika da izvrše trampu. U Siriji ni nema Francuske ambasade nego im deo usluga obavlja rumunski ambasador u Siriji. Hoćeš da pregovaraju preko Rumuna? Naprimer sad skoro u Idlibu na neoslobodjenoj teritoriji nestao je jedan mladji čovek novinar i patriota, najverovatnije je uhapšen od strane terorista HTS. Svi teroristi, i grupe i države, su zajedno pa mogu čak da traže i njegovo oslobadjanje.

   • RUSOS says:

    Ne lupaj. Kraj priče.

 6. vanja says:

  Francuska je jedan od najvecih sponzora terorizma na svetu

 7. kobra says:

  GLONASS je cudo. Voze se ko mulci po pustinji, gde je busola, malo mozga...verovatno da Rusima treba neka kompenzacija. Videcemo

 8. Miraš says:

  Važnije je da je Rastanski džep od 1200 km2 na severu Homsa potpuno slobodan i to bez borbi. Time je Damask putem M5 direktno povezan sa gradom Hama, zatim na putu koji vodi istočno iz Homsa do Salamije i veza je sa Alepom neće više biti napada terorista. Sve Velike oslobodjene teritorije Sirije sada su jedna i jedinstvena celina. Izuzetak su Foa i Kefraja u Idlibu, zatim sirijske snage u Hasaki, ali teritorije slobodne Sirije povećavaće se i dalje te povezaće se i sa njima. ISIS džep južno od Damaska sve je manji te za nekoliko dana ev. nedelja biće potpuno likvidiran. Najavljuje se manja vojna operacija severno od grada Alepa, ranije je najavljivana nešto veća operacija u zapadnom Idlibu za osvajanje grada Jishr ash Shugur i veće okoline, Najverovatnije će biti uskoro pokrenuta veća vojna operacije za oslobadjanje Al-Quneitre i Dare, tamo su ponovo delili letke. Uvek oni tako najave malo više a teroristi neka pogadjaju gde će se kad pojaviti. ... Kad ukucate: Map of Syrian Civil War, a dovoljno je i samo MAP SYRIA dobićete jednu od aktuelnih mapa stanja u Siriji.

 9. Miraš says:

  Na južnoj strani Sirije vide se dve veće zelene mrlje. Ona zapadnija i blizu Izraela to su teroristi koje podržava i Izrael tj. cionisti da bi odbranili za Izrael ranije okupirani Golan a i da drže zatvoren granični prelaz ka Jordanu. Medju njima ima i ISIS ratnika i Al Kaide i ostalog cveća zla. A istočnije na sredini te južne granice je baza Tanf u kojoj je američka vojska plus lokalni teroristi najčešće FSA. Njihov zadatak je da tu ne dozvole vezu Sirije sa Irakom, da kontrolišu puteve budućih gasovoda kroz Siriju, a odatle i podmuklo napadaju slobodnu teritoriju Sirije. Sigurno ih interesuje i sirijski naftovod koji je od te baze severnije jer drže pod kontrolom najvažnije sirijske izvore nafte. Ipak nemaju zasad pod kontrolom ni mrežu manjih gasovoda koji vode ka zajedničkoj sabirnoj stanici T2, a ni od stanice T2 do Palmire pa do Homsa i terminala u bazi Tartus. Biće zanimljivo kad u bazi Tanf dobijaju po zubima, a od jula pa nadalje može se očekivati i to iznenadjenje. Sada se i Izrael boji da će izgubiti i da će propasti njihov plan o novom otimanju sirijskih teritorija te zato agresivno histerišu o iranskim snagama u Siriji, o iranskim raketama, o nuklearnom Iranu, itd. Rade to sinhronizovano i u dogovoru sa SAD, imaju zajednički sporazum o tome, a Amerikanci se boje za svoju bazu Tanf i da će propasti i njihovi planovi o preuzimanju kontrole nad Bliskim Istokom. Južnije od baze Tanf tj. odmah pored nje i još uvek na sirijskoj teritoriji je veliki izbeglički kamp Rukban, Sirijske vlasti nemaju pristup do njih nego iz Jordana im se pruža pomoć.

 10. goran says:

  Kladim se da ce se opet pucati u Alepu, i opet ce se svi cuditi, zajedno sa Rusima. Sacekajmo samo malo.

  • Miraš says:

   U pokrajini Alepo se odavno puca (i blizu grada Alepo), jer dobar deo teritorije te pokrajine prema Idlibu nije oslobodjen. Ta neoslobodjena oblast je veoma blizu glavnog grada Alepo i ugrožava stanovništvo na periferiji grada i u okolini. Pokrajini Alepo pripada i Manbidž koji kontroliše SDF,amerikanci a sada i Francuzi. Jasno je da i u alepskom Manbidžu moguće je još puckavih i krvavih iznenadjenja.

   • goran says:

    Pa što su se onda Rusi puvanderisali da su oslobodili Alepo???

 11. Miraš says:

  Sirijci se raduju snagama SAA; Sirijci poštuju i vole svog predsednika jer sa njim zajedno oslobodiće svaki komadić svoje države, a mi se divimo ovom "našem" anlocionističkom upišanku i usranku koji rasprodaje Srbiju i predaje i izdaje KIM.

 12. Arkona says:

  igraju se rata francuzi, inače bi ih pojeli za doručak svi ti napaćeni Sirijci, Iračani, Libijci, Srbi...Dodju u zemlje koje su uništili, da još malo podmuklo ubijaju snajperima u noći, i zalutaju???To "specijalna" vojska? Ako ih puste, i treba da ubijaju.

  • Velika Metla says:

   Arkona,baš tako! Onaj ko ih oslobodi,pusti,je gori od njih! Pazi molim te objašnjenje "zalutali",hahahahahaha..............,pa još specijalna vojska,hahahahahahaha..............,specijalci su verovatno zato jer su u detinjstvu išli u školu za ometene u razvoju!

   • doktrina soka says:

    Podseti me,u ratu 90tih na masim prostorima a u HR su MUP Hrvatske primali decu stariju od 18g sa dijagnozom retard,ometeni u razvoju.Radila sam u skolskom dispanzeru i izdavala zdr.kartone deci da idu na preglede u RMUP hevatske,nikada nisu vratili te zdr.kartone.Znaci da su ostali tamo u tzv postrojbama.Vec tada mi je bilo jasno da ce biti pokolja od strane ludaka sa diagnozom retard i oni nisu nisu krivi. P.S.Netreba zombiratin narod,svaki narod ima 5-10% takvih .na100-10,na 1000-cc100,pa ti vidi sta 100ludaka moze napraviti?Matematika je cudo,nauka to zna,a i CIA.

    • Velika Metla says:

     doktrina šoka,pa takav je ceo zapad,sa sve njihovom perjanicom naci-amerikom! Puštaju rretarde i zatvorenike iz zatvora da ratuju za njih,i kad poginu eto spasa i za državu,a i za porodice! Rešili se bede i muke!

   • goran says:

    Rusi i Sirijci neprestano puštaju uhvaćene teroriste. Šta je sa 17 uhvaćenih izraelskih oficira o kojima se čulo čak i u UN? Oslobođeni, naravno, jer su Putin i Asad samo sluge cionističkih interesa.

 13. stevan -vd says:

  U francuskim medijima, ne samo njima nego i ostalim fašističkim NATO TERORISTIMA nema ni slova o tom poduhvatu Sirujskih snaga. Kriju bruku ko zmija noge .

 14. Svetislav Surina says:

  Nisu oni tu da naude sirijcima već Erdoganu koji danas uživa u Sarajevu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *