ШОК У ТУРСКОЈ: После Асада у најјаче упориште Курда стигли Руси!

ŠOK U TURSKOJ: Posle Asada u najjače uporište Kurda stigli Rusi!

16 oktobra 2019

Pošto je Damask uspostavio punu kontrolu nad kurdskim gradom Manbidžom u kome su se razmestile jedinice lojalne Bašaru al Asadu u sam grad juče tokom popodneva ušli su i Rusi.

Na ulicama Manbedža snimljena su prva ruska borbena vozila, koja pripadaju vojnoj policiji. Kamere su zabeležile prva četiri laka oklopna vozila GAZ -2330 koja su snimljena u centru grada i koja su se uputila na obod s čime je zaustavljena tursko-džihadistička ofanziva.

S ovim saznanjem upoznati su i Turci koji su momentalno stopirali sve borbene aktivnosti, jer znaju da svaki ispaljeni hitac ili saomincijativno delovanje može prouzrokovati da bukvalno busu zbrisani sa lica zemlje.

Sirijska vojska uprkos tome nastavlja da se raspoređuje i učvršćuje oko grada u slučaju eskalacije krize i iznenadnog napada Turske na kurdsko-sirijsko-ruske pozicije.

(Alo)

KOMENTARI6 komentara

 1. milorad2 says:

  turci će potisnuti amerikance i tzv.daeš, obezbediti granicu sa sirijom, dobiti poseban status za svoju manjinu na severozapadu i zatim se povući iz sirije. Sirijska armija nikako nije mogla da napadne kurde pomešane sa "daeš" borcima i američkim "instruktorima" ali turska armija je druga priča, jer amerika ne želi da rizikuje rat sa turcima, to bi tek bila katastrofa.Potencijalna koalicija turske, irana, sirije i vrlo verovatno prevrat u iraku bi bio kraj američkog uticaja na b.istoku i kraj njihovih satelita tamo.Ovo je elegantan dogovor rusa sirijaca i turaka, koji omogućuje uspostavljanje punog teritroijalng integriteta sirije i time sad otvara mogućnost za završnicu rata u siriji.AUSA su IZGUBILI rat u siriji i sami uvidjaju da ga nikako više ne mogu dobiti,ovo je sada potvrda toga a to je i dobra vest jer mislim da time sprečava krvoproliće mnogo širih razmera koje je pretilo čitavom tom regionu.Turski upliv je preokrenuo vagu i omogućio šansu za smirivanje pregrejane situacije, odličan potez turske armije i edrogana.

  • mlanm says:

   Nesto ste pogodili a mnogo toga natucate.

 2. SENAD says:

  BRAVO,SAMO,DA POSTIGNU,MIRNO REŠENJE............JOŠ,JEDANPUT HVALA,VELIKA HVALA RUSIJA ....

 3. Slobodanka says:

  Uspeh će biti još veći ako se desi i povlačenje američkih nuklearnih bojevih glava iz Turske! Jedan od najuticajnijih američkih medija već piše da Vašington planira povlačenje svih 50 nuklearnih avio-bombi iz Turske pozivajući se na „dobro obaveštene izvore“ u vrhu vlasti u Vašingtonu. Navodno već se razmatraju i varijante povlačenja. Navodno to povlačenje je postalo aktuelno zato što je Turska na severoistoku Sirije započela rat protiv Kurda. U AMERIČKOM VRHU SMATRAJU DA JE TO ORUŽJE POSTALO TALAC ERDOGANA I NJEGOVOG OPONIRANJA SAD-u. Pentagon izvan SAD ima pet baza sa oko 150 taktičkih nuklearnih bombi. Te baze se nalaze u Nemačkoj, Holandiji i Belgiji – sa po 20 taktičkih nuklearnih avio-bombi B 61 u svakoj - i u Italiji (40) i Turskoj (50). DRŽAVNO-vojni vrh Sjedinjenih Država razmišlja o povlačenju sa teritorije Turske – tačnije sa njene avio-baze Indžirlik - svih 50 nuklearnih avio-bombi B 61.

 4. Zoran says:

  Da se ne lazemo, ni Rusiji ne odgovara jaka Turska, zato Kurde cuva kao Ameri.

 5. marko says:

  hajde dobro je da rusi ipak deluju u siriji konacno

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *