ШОК У ВАТИКАНУ: Свештеник прузнао да је геј!

ŠOK U VATIKANU: Sveštenik pruznao da je gej!

3 oktobra 2015

LW2OT-v7S3vVy9akL4CjoAKrzysztof-Olaf-Charamsa-1Jedan visoko rangirani sveštenik u Vatikanu obelodanio je danas da je homoseksualne orjentacije, motivisan, kako je rekao, zabrinutošću zbog stava crkve prema homoseksualcima koji je opisao kao „nazadan“.

Eksplozivna otkrića Poljaka Kristofa Olafa Karamsa, 43-godišnjeg sveštenika koji radi za Kongregaciju za doktrinu vere, objavljena su dan uoči ključnog Sinoda posvećenog pitanjima porodice na kome će biskupi razgovarati i o pristupu crkve pitanju homoseksualnosti, preneo je AFP.

Stav Crkve prema homoseksualnosti je „nazadan u poredjenju sa nivoom svesti do koga je čovečanstvo došlo“, kazao je Karamsa u intervjuu za italijanski list „Korijere dela sera“.

Pročitajte još:

EKSKLUZIVNO OTKRIĆE HRVATSKOG NOVINARA: Evo kako je Vatikan srušio Jugoslaviju!

KATOLIČKI PEDOFILI: Dečija pornografija u Vatikanu

„Sveštenstvo je uglavnom homoseksualno i nažalost, takodje, homofobično do nivoa paranoje, ali paralizovano odsustvom prihvatanja sopstvene seksualne orjentacije“, istakao je on u drugom intervjuu za poljsku verziju „Njuzvika“.

Sveštenik je naveo da zna da će morati da napusti ministarstvo, ali da je njegov cilj da pomogne katoličkoj crkvi.

„Probudi se, Crkvo, i prestani da proganjaš nevine“, poručio je Karamsa.

Vatikan je osudio izjave poljskog sveštenika kao „veoma ozbiljne i neodgovorne“ uoči Sinoda, čime se, kako se navodi, taj skup izlaže „neopravdanom medijskom pritisku“.

U saopštenju se navodi da Karamsa neće moći da nastavi da obavlja svoju dužnost u Kongregaciji za doktrinu vere, dok će „druge aspekte njegove situacije razmotriti biskupska služba“.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *