ШОК ВЕСТ! ЕУ уводи санкције НЕМАЧКОЈ

ŠOK VEST! EU uvodi sankcije NEMAČKOJ

11 maja 2020

Predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen odobrila je pokretanje procedure uvođenja sankcija protiv Nemačke zbog kršenja evropskog zakonodavstva. Razlog je odluka Federalnog konstitucionog suda u Karlsrueu o Evropskoj centralnoj banci.

Prema rečima Fon der Lajenove, ona to pitanje shvata veoma ozbiljno i namerava detaljno da izuči sva dokumenta povezana sa odlukom, prenose mediji.Sud je 5. maja priznao da je Evropska centralna banka otkupila državne obveznice zemalja evrozone, koje nisu bile u skladu sa nemačkim zakonima.

Razlog je to što pri verifikaciji proporcionalnosti odluka Evropske centralne banke (ECB) nisu bili uključeni Vlada Nemačke i Bundestag.

Odnosno, sud je priznao da postupci ECB oduzimaju Berlinu deo ekonomskog suvereniteta bez saglasnosti Nemačke.

Odlukom suda, Federalnoj banci Nemačke je zabranjeno da učestvuje u programu ECB-a za kupovinu državnih obveznica po isteku tromesečnog prelaznog perioda, dok upravni odbor ne pruži ubedljive dokaze da je takva praksa u njegovoj nadležnosti.

Prema pisanju medija, ta odluka suda protivreči odluci Evropskog suda iz 2018. godine.

KOMENTARI2 komentara

  1. M says:

    SSSR=SESR! Jednako će i proći!

  2. Crni Petak says:

    Ne kontam, šta to sve znači, otprilike ne možeš ovo, ne možeš ono itd, ali šta su sve nama uradili i šta nama rade kada mi imamo sve strane banke sa najvećom kamatnom stopom za građanstvo u čitavom svetu? Naše banke su od vremena Dinkićeve prodaje banaka okupirane i bukvalno ništa i ne mogu bez stranih upravitelja. Tj, od tada naša zemlja nije više naša jer je uprava spoljašnja a Dinkić ne ide na odgovornost i pored ne likvidnosti navodnih srpskih banaka i likvidacije borke vučić?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *