ШОК ВЕСТ! ЕУ уводи санкције НЕМАЧКОЈ

ШОК ВЕСТ! ЕУ уводи санкције НЕМАЧКОЈ

11 маја 2020

Председница Европске комисије Урсула фон дер Лајен одобрила је покретање процедуре увођења санкција против Немачке због кршења европског законодавства. Разлог је одлука Федералног конституционог суда у Карлсруеу о Европској централној банци.

Према речима Фон дер Лајенове, она то питање схвата веома озбиљно и намерава детаљно да изучи сва документа повезана са одлуком, преносе медији.



Суд је 5. маја признао да је Европска централна банка откупила државне обвезнице земаља еврозоне, које нису биле у складу са немачким законима.

Разлог је то што при верификацији пропорционалности одлука Европске централне банке (ЕЦБ) нису били укључени Влада Немачке и Бундестаг.

Односно, суд је признао да поступци ЕЦБ одузимају Берлину део економског суверенитета без сагласности Немачке.

Одлуком суда, Федералној банци Немачке је забрањено да учествује у програму ЕЦБ-а за куповину државних обвезница по истеку тромесечног прелазног периода, док управни одбор не пружи убедљиве доказе да је таква пракса у његовој надлежности.

Према писању медија, та одлука суда противречи одлуци Европског суда из 2018. године.

KOMENTARI



2 коментара

  1. Crni Petak says:

    Ne kontam, šta to sve znači, otprilike ne možeš ovo, ne možeš ono itd, ali šta su sve nama uradili i šta nama rade kada mi imamo sve strane banke sa najvećom kamatnom stopom za građanstvo u čitavom svetu? Naše banke su od vremena Dinkićeve prodaje banaka okupirane i bukvalno ništa i ne mogu bez stranih upravitelja. Tj, od tada naša zemlja nije više naša jer je uprava spoljašnja a Dinkić ne ide na odgovornost i pored ne likvidnosti navodnih srpskih banaka i likvidacije borke vučić?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *



ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u