ШОK! ВУХАН НИЈЕ ИЗВОР ЗАРАЗЕ, ОВО ЈЕ ИСТИНА О ВИРУСУ KАО БИОЛОШKОМ ОРУЖЈУ! Kинески стручњак ЗАПАЊИО јавност!

ŠOK! VUHAN NIJE IZVOR ZARAZE, OVO JE ISTINA O VIRUSU KAO BIOLOŠKOM ORUŽJU! Kineski stručnjak ZAPANJIO javnost!

10 aprila 2020

Guo Jubiao iz Odeljenja za pulmologiju i intenzivnu negu Treće pridružene bolnice Sun Jat-Sen univerziteta u ekskluzivnom intervjuu za „Alo!“, na pitanje kako, kao doktor, gleda na sve teorije zavere oko koronavirusa, kaže da kineski grad Vuhan nije izvor zaraze.– Mi smo lekari, bavimo se lečenjem pacijenata, nismo političari, o teorijama zavere razgovaraju političari, ja ne želim da previše polemišem na tu temu. Neki su napadali Kinu, ali u samom početku bolest se pojavila u Vuhanu, ali Vuhan nije izvor zaraze. Suština je, dakle, svih tih teorija zavere da li je virus napravljen kao biološko oružje. Prema dosadašnjim saznanjima, genotip virusa u SAD, Italiji i Japanu je drugačiji. S obzirom da je u tim zemljama različit genotip virusa, postoji mogućnost da su i različiti izvori zaraza. Za teorije zavere koje govore u prilog tome da je u pitanju biološko oružje nema dovoljno dokaza i ne možemo da raspravljamo na tu temu. Postoje i priče da će se u Italiji raditi obdukcije ljudi koji su umrli zbog posledica upale pluća u oktobru 2019, pa će se videti da li je taj virus postojao pre nego što se pojavio u Vuhanu. Takođe ostaje nerazjašnjeno kako se posada američkog nosača aviona mogla zaraziti ovim virusom.

U Kini postoji izreka koja glasi: „Ko je čist i ispravan, uvek će takav i ostati, a ko nije, takođe će takav ostati“. Kad prođe ovaj talas pandemije, neke stvari će biti jasnije. Ono što je važno jeste da virus ne poznaje državne granice, i da svi zajedno, ceo svet, moramo da se borimo protiv njega. Ovo je velika katastrofa koja nas je sve zadesila i nema nikakvog smisla da se međusobno optužujemo. Dok je još trajao Prvi svetski rat, prisetimo se, pojavila se španska groznica. Ali, ispostavilo se da ta groznica nije potekla iz Španije, nego se najpre pojavila kod američkih vojnika, a onda je iz Amerike preneta u Evropu, i od te bolesti je umrlo desetine miliona ljudi. Sve ovo govorim imajući u vidu da se ponegde neosnovano za Covid-19 pojavljuje naziv „kineski virus“ ili „virus iz Vuhana“ – naglasio je Jubiao.

KOMENTARI2 komentara

  1. Velika Metla says:

    "......nego se najpre pojavila kod američkih vojnika"! Pa kad ste to znali zašto niste sve vojnike iz Evrope i Amerike dezinfikovali,onda kada su dolazili kod vas na vojnu vežbu? Znate sa kime imate posla,ako znate,a ponašate se kao da s prijateljima imate posla. Izuzetno neprofesionalno i detinjasto. Naravno,pod uslovom da je istina ovo šta govori ovaj lekar,a sklon sam da ne verujem da je istina,iz prostog razloga jer je danas nažalost SVE izpolitizovano. Bukvalno SVE. Nema šta nije.

  2. persida says:

    Bravo momce, odlicno si pitanje postavio. Tvrdim da Kinezi koji rade za vladare iz senke (a tu nisu samo politicari vec i medicinari) idu okolo kao borci protiv pandemije, a da u stvari namerno sire virus i pandemiju. Od kada su stigli u Italiju, tamo je pakao. Isto u Srbiji, od kad su dosli, samo prete, plase narod. Da imam vlast, odmah bi naredila svim stranim strucnjacima da napuste Srbiju. Srbija Srbima, neka Kinezi lece sami sebe kad su toliko pametni. Kineski lekari koriste samo Vucicu, da pokaze kako nam je obezbedio pomoc, kako brine o nama. Zlocest teatar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *