АМЕРИКАНЦИ У ШОКУ: Мађарски министар очитао лекцију ПОМПЕУ

AMERIKANCI U ŠOKU: Mađarski ministar očitao lekciju POMPEU

12 februara 2019

Mađarski ministar spoljnih poslova Peter Sijarto je na zajedničkoj konferenciji za novinare sa američkim državnim sekretarom Majkom Pompeom rekao da postoji licemerje zapadnih zemalja prema Rusiji.

Na sastanku je Pompeo govorio o značajnom povećanju uticaja Rusije na međunarodnoj sceni. On je naglasio da ruska strana „ne deli težnju ka slobodi“.

„Ne možemo da dozvolimo Putinu da poseje raskol između prijatelja u NATO-u. Mađarska iz sopstvene istorije zna da autoritarna Rusija nikada neće biti prijatelj slobode i suvereniteta manjih zemalja“, izjavio je američki državni sekretar, prenosi „Foks njuz“.U odgovoru na to, Sijarto je ukazao da saradnja sa Moskvom ne smeta Budimpešti da bude pouzdan saveznik za Vašington i Brisel.

„Što se tiče Rusije, rekao sam to državnom sekretaru, to je ogromno licemerje i politička korektnost na političkoj sceni Evrope. Zato što ne učestvuju mađarske ili srednjoevropske energetske kompanije u ’Severnom toku 2‘ zajedno sa ’Gaspromom‘. Na Međunarodni ekonomski forum u Sankt Peterburgu kao glavni gost nije pozvan premijer Mađarske, već francuski predsednik. A pored Putina na bini nisu sedeli direktori mađarskih energetskih kompanija, veći lideri najvećih zapadnih korporacija“, naglasio je on.

Osim toga, Sijarto je pozvao da se proceni obim trgovine evropskih zemalja sa Rusijom.

„Siti smo toga što nas predstavljate kao da imamo bliske odnose sa Rusijom“, zaključio je mađarski ministar.

Ranije je ministar spoljnih poslova Mađarske već izjavljivao da smatra da su neosnovane optužbe Evropske unije da se Budimpešta previše približava Rusiji. Prema njegovim rečima, Brisel ima mnogo bliskije odnose sa Moskvom, ali „jedina razlika je što oni pokušavaju da sakriju veliki biznis površnim svađama“.

(Sputnjik)

KOMENTARI7 komentara

 1. Velika Metla says:

  „Ne možemo da dozvolimo Putinu da poseje raskol između prijatelja u NATO-u. Mađarska iz sopstvene istorije zna da autoritarna Rusija nikada neće biti prijatelj slobode i suvereniteta manjih zemalja“, izjavio je američki državni sekretar, prenosi „Foks njuz“.??????? Kod ovoga je bolest žestoko uzela maha! Okupirali su sve šta su mogli okupirati,bez volje naroda uveli te narode,i narodne grupacije,Španiju,Crnu Goru,"makedoniju", u naci-svaez-nato,i on trtlja o suverenitetu tih okupiranih banana država?????? Hahahahahahahahahah...........,pa koji je ovo retard mila majko!!! Hahahahahahahahaha......,laprda a ni sam ne veruje u to!

 2. Branko says:

  Ovaj lik ima muda. Svaka čast majstore!!!

  • Gardista says:

   Ima i Haradindika sa ekipicom za bleju. Ma ko je taj Pamperos, u opste?

 3. rajko says:

  A kako da oni svojim ostalim "prijateljima", "saveznicima" i "partnerima", a zapravo kolonijama kojim zavrću uši drugačije objasne suverenističke težnje Madjarske? Neće ih valjda ostaviti da veruju da je Madjarska to sama smislila i da to samostalno sprovodi u delo? To bi značilo da svako može da se otrese američkog kolonijalnog zagrljaja i krene svojim samostalnim putem. Mora u priču da bude uključena Rusija, iz pedagoških razloga.

  • Velika Metla says:

   Rajko,onoga momenta kada ih jedna iole normalna država napusti sledi domino efekat! Samo se pitam šta još turad rade,posle svega šta im se dešavalo s ovim naci-savezom? mada,ja lično turadima ništa ne verujem! Prvo dela,pa ću onda možda verovati!

 4. Gardista says:

  Ima i Haradindika sa ekipicom za bleju. Ma ko je taj Pamperos, u opste?

 5. A akoM says:

  Kolko sam ja shvatio,Rusija zavrće uši malim narodima zbog autokracije,a USA zbog demokracije!Ali,u demokraciji je nešto lakše jer se smiješ donekle derati od muke,ali ne pomaže bitno jer uši zapravo jednako bole!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *