ШОК ЗА НАТО У СРБИЈИ

ШОК ЗА НАТО У СРБИЈИ

27 новембра 2020

КАДА би у Србији ове недеље био одржан референдум, само пет одсто грађана Србије би гласало за улазак у НАТО, 80 одсто би било против, док 15 одсто уопште не би гласало, резултат је истраживања које је спроведено у оквиру пројекта Београдска НАТО недеља Центра за евроатлантске студије (ЦЕАС).

Број људи који би гласао против уласка у НАТО је 12 одсто већи него 2018. године, наводи се у истраживању које је представљено на панелу „Ово смо ми – Србија 2020.“, преноси Танјуг.Сада је за улазак Србије у НАТО шест одсто мање у односу на пре две године.

На питање какво је мишљење о НАТО као међународној организацији, више од половине испитаника, односно 54 одсто се изјаснило – негативно, док је 37 одсто равнодушно.

Само шест одсто има позитивно мишљење о НАТО.

Само 14 одсто сматра да је позитивна сарадња и партнерство Србије и НАТО.

На питање – када би ове недеље био одржан референдум о разграничењу Србије и Косова, уз корекцију административне линије, предложен од стране председника Србије и владе и подржан од САД, уз противљење ЕУ – 54 одсто испитаника би гласало против, нешто више од једне петине, односно 21 одсто, би гласало за такво решење док 11 одсто уопште не би изашло на тај референдум.

Безмало половина испитаника, 48 одсто, сматра да јачање одбрамбене сарадње Србије и Русије побољшава позицију Срба на КиМ, њих 34 одсто сматра да не утиче, док само девет одсто одговара да погоршава позицију Срба који живе на КиМ.

KOMENTARI7 коментара

 1. Ramonda Serbika says:

  Никад у ђубре,никад у блато.Никад у еу,никад у нато.

 2. Gagi says:

  Najzad nesto lepo, sa nestrpljenjem ocekujem da ce ta vojna organizacija skinuti sa platnog spiska klovnove koji ovde orgijaju. Pokazalo se da su godinama finansirali nestrucne i totalno neupucene "eksperte" koji su procenjivali raspolozenje i karakter Srpskog naroda. Da posteno vrate pare koje su dobili, nije red da se brukaju.

 3. Ivke says:

  Sta je tu za cudjenje . Brnaba i ostali hoce a narod naravno nece

 4. Ivana says:

  Nije narod lud da glasa za bandu koja nas je zasipala osiromašenim uranijumom i ubijala našu decu.

  • Pikt says:

   Šta bi bilo, kad bi bilo. Ali narod se ne pita, jer vlast ne razmišlja o glasanju za/protiv eu,proglašenju ratnog stanja zbog okupacije teritorije. U okupiranim državama i svaka vlast je-okupaciona. Zato "njihove" odluke "nemaju alternativu".

 5. farting machinen says:

  Tih 5 % manjinske vatikanersko-islamističke gamadi treba proterati ili utamaniti.

 6. Nine says:

  Nije ovo nikakav šok za NATO, niti za CEAS i razne vojne i civile analitičare koji prodaju maglu građanima Srbije, jer oni veoma dobro znaju kakvu podršku u Srbiji, i od srpskog naroda uopšte, uživaju. NATO uživa podršku samo članova NVO kojih u Srbiji ima dvadesetak, i svima je u programu na prvom mestu sprečavanje navodnog malignog uticaja Rusije na države Balkana. Kad zapene bajni vojni analitičari, ili oni civilni NATO lobisti, koji su najčešći gosti na TV Hepi u emisiji Ćirilica kod Milomira Marića, ali i na drugim režimskim medijima, normalnom čoveku se diže kosa na glavi. Ponašaju se kao da je srpskom narodu vrana ispila mozak pa se ne sećaju šta se dešavalo juče, a kamo li 1999. godine. Ni jedan od tih bajnih analitičara ne reče da je ta "dobrotvorna organizacija" nelegalno 78 dana razarala ovu državu i ubijala njene građane, a prethodno je u BiH sejala bombe sa osiromašenim uranijumom isključivo na područjima gde žive Srbi. Neka kažu koliko je Srba koji su živeli u Hadžićima danas živo. Puno ih je groblje u Bratuncu. Što u Srbiji svake godine od raka, kao posledice korišćenja municije sa osiromašenim uranijumom, oboli 30.000, od čega umre 20.000 osoba šta je to njih briga. Jedina osoba koja je kod Marića očitala lekciju NATO lobistima je Vedrana Rudan, a u hrvatskom saboru o pretnji Hrvatskoj i bilo kojoj državi na Balkanu od Rusije izneo je Ivan Pernar. Neka Jelena Milić, koja se proslavila izjavom da osiromašeni uranijum nije otrovan, javno demonstrira koliko nije otrovan tako što će punu kašiku tog "lekovitog praha" progutati pred TV kamerama. Na njen drugi biser:" Rusija postoji, nažalost" ja odgovaram da "Rusija postoji, na sreću" i nikad joj u istoriji nije padalo na pamet da napadne Srbiju. Jedan od komentatora nedavno je u komentaru na članak objavljen na ovom portalu upitao kakve to studije se održavaju u CEAS, čiji je direktor Jelena Milić. Održavaju se upravo ove koje su objavljene - ispitivanje javnog mnjenja u Srbiji kakvu podršku ima organizacija čiji je ona lobista i nikakve druge.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u