ШОК ЗА НАТО У СРБИЈИ

ŠOK ZA NATO U SRBIJI

27 novembra 2020

KADA bi u Srbiji ove nedelje bio održan referendum, samo pet odsto građana Srbije bi glasalo za ulazak u NATO, 80 odsto bi bilo protiv, dok 15 odsto uopšte ne bi glasalo, rezultat je istraživanja koje je sprovedeno u okviru projekta Beogradska NATO nedelja Centra za evroatlantske studije (CEAS).

Broj ljudi koji bi glasao protiv ulaska u NATO je 12 odsto veći nego 2018. godine, navodi se u istraživanju koje je predstavljeno na panelu „Ovo smo mi – Srbija 2020.“, prenosi Tanjug.Sada je za ulazak Srbije u NATO šest odsto manje u odnosu na pre dve godine.

Na pitanje kakvo je mišljenje o NATO kao međunarodnoj organizaciji, više od polovine ispitanika, odnosno 54 odsto se izjasnilo – negativno, dok je 37 odsto ravnodušno.

Samo šest odsto ima pozitivno mišljenje o NATO.

Samo 14 odsto smatra da je pozitivna saradnja i partnerstvo Srbije i NATO.

Na pitanje – kada bi ove nedelje bio održan referendum o razgraničenju Srbije i Kosova, uz korekciju administrativne linije, predložen od strane predsednika Srbije i vlade i podržan od SAD, uz protivljenje EU – 54 odsto ispitanika bi glasalo protiv, nešto više od jedne petine, odnosno 21 odsto, bi glasalo za takvo rešenje dok 11 odsto uopšte ne bi izašlo na taj referendum.

Bezmalo polovina ispitanika, 48 odsto, smatra da jačanje odbrambene saradnje Srbije i Rusije poboljšava poziciju Srba na KiM, njih 34 odsto smatra da ne utiče, dok samo devet odsto odgovara da pogoršava poziciju Srba koji žive na KiM.

KOMENTARI7 komentara

 1. Ramonda Serbika says:

  Nikad u đubre,nikad u blato.Nikad u eu,nikad u nato.

 2. Gagi says:

  Najzad nesto lepo, sa nestrpljenjem ocekujem da ce ta vojna organizacija skinuti sa platnog spiska klovnove koji ovde orgijaju. Pokazalo se da su godinama finansirali nestrucne i totalno neupucene "eksperte" koji su procenjivali raspolozenje i karakter Srpskog naroda. Da posteno vrate pare koje su dobili, nije red da se brukaju.

 3. Ivke says:

  Sta je tu za cudjenje . Brnaba i ostali hoce a narod naravno nece

 4. Ivana says:

  Nije narod lud da glasa za bandu koja nas je zasipala osiromašenim uranijumom i ubijala našu decu.

  • Pikt says:

   Šta bi bilo, kad bi bilo. Ali narod se ne pita, jer vlast ne razmišlja o glasanju za/protiv eu,proglašenju ratnog stanja zbog okupacije teritorije. U okupiranim državama i svaka vlast je-okupaciona. Zato "njihove" odluke "nemaju alternativu".

 5. farting machinen says:

  Tih 5 % manjinske vatikanersko-islamističke gamadi treba proterati ili utamaniti.

 6. Nine says:

  Nije ovo nikakav šok za NATO, niti za CEAS i razne vojne i civile analitičare koji prodaju maglu građanima Srbije, jer oni veoma dobro znaju kakvu podršku u Srbiji, i od srpskog naroda uopšte, uživaju. NATO uživa podršku samo članova NVO kojih u Srbiji ima dvadesetak, i svima je u programu na prvom mestu sprečavanje navodnog malignog uticaja Rusije na države Balkana. Kad zapene bajni vojni analitičari, ili oni civilni NATO lobisti, koji su najčešći gosti na TV Hepi u emisiji Ćirilica kod Milomira Marića, ali i na drugim režimskim medijima, normalnom čoveku se diže kosa na glavi. Ponašaju se kao da je srpskom narodu vrana ispila mozak pa se ne sećaju šta se dešavalo juče, a kamo li 1999. godine. Ni jedan od tih bajnih analitičara ne reče da je ta "dobrotvorna organizacija" nelegalno 78 dana razarala ovu državu i ubijala njene građane, a prethodno je u BiH sejala bombe sa osiromašenim uranijumom isključivo na područjima gde žive Srbi. Neka kažu koliko je Srba koji su živeli u Hadžićima danas živo. Puno ih je groblje u Bratuncu. Što u Srbiji svake godine od raka, kao posledice korišćenja municije sa osiromašenim uranijumom, oboli 30.000, od čega umre 20.000 osoba šta je to njih briga. Jedina osoba koja je kod Marića očitala lekciju NATO lobistima je Vedrana Rudan, a u hrvatskom saboru o pretnji Hrvatskoj i bilo kojoj državi na Balkanu od Rusije izneo je Ivan Pernar. Neka Jelena Milić, koja se proslavila izjavom da osiromašeni uranijum nije otrovan, javno demonstrira koliko nije otrovan tako što će punu kašiku tog "lekovitog praha" progutati pred TV kamerama. Na njen drugi biser:" Rusija postoji, nažalost" ja odgovaram da "Rusija postoji, na sreću" i nikad joj u istoriji nije padalo na pamet da napadne Srbiju. Jedan od komentatora nedavno je u komentaru na članak objavljen na ovom portalu upitao kakve to studije se održavaju u CEAS, čiji je direktor Jelena Milić. Održavaju se upravo ove koje su objavljene - ispitivanje javnog mnjenja u Srbiji kakvu podršku ima organizacija čiji je ona lobista i nikakve druge.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *